Träningstips

Ni tror väl inte på allvar att jag skulle skriva en sida med träningstips….

Istället har några kvinnliga golfproffs mailat och ringt hela vintern, för att få vara med på vår hemsida på något sätt. Det har inte varit lätt att hitta ett samarbete med dem som kan ligga i vårt intresse. Men till slut kom vi fram till att de kan få ge lite allmänna tips och råd inför säsongen angående mode och träning.

Först ut är en av världens främsta kvinnliga golfare och det är förstås Nathalie Gulbis(110:a på Rolexrankingen) som vill visa att det nya prickiga golfmönstret inte är helt fel. Det är väl först nu som man inte tycker att prickarna tar överhand på ett felaktigt sätt. Nu kan en del tycka att det där är inget för oss killar för vi måste ha långbyxor på touren. Men ni vet ju själv att det har börjat luckrats upp, vi kunde se flera exempel på det under förra säsongen när man spelade vissa tävlingar i kortbyxor. Inget fel i det! Vi får se om modegurun och trendsättaren på touren TV-Jonas kommer i ett par prickiga byxor till säsongen.

natalie-gulbis-swimsuit-issue

Sen har vi Anna Rawson(inte jättehögt på Rolexrankingen, men är på väg mot toppen) som vill visa hur avslappnat och naturligt det är att bära golfhandskar, både på och utanför banan. Då ser den modemedvetna golfaren direkt att hon bär handskar på båda händerna. Samma sak här, ha ett fortsatt öppet sinne och låt er inte hållas tillbaka av ert gammalmodiga tänk. Med att bara bära en handske, bara för att man alltid har gjort det. Om man sedan tänker i ett vidare perspektiv att man använder handskarna utanför golfbanan, då ser det helt plötsligt mycket naturligare ut med handskar på båda händerna.

annarawson7

Här visar Anna ännu ett exempel på hur naturligt det ser ut med just två handskar.

handskar

Nikki Garrett (Ligger 295:a på Rolex rankingen i skrivande stund) vill här mer visa att det är helheten av vad man har för pullover och vad man har i bagen som är det avgörande för att man ska kunna se helt avslappnad ut. Även som bilden visar, alltså i de mest trängda situationerna. Vilket gör att man får ett psykologiskt övertag mot sina medspelare. Att det egentligen är hennes rosa Srixon DTX5 bag som gör hela bilden, vet hon inte om…

Golfskor har länge varit väldigt tråkiga, trenden har gått mot mjukare och mjukare golfskor. Det finns naturligtvis en anledning till att golfskor alltid har varit lite hårda och haft ordentliga spikar. Javisst, grepp och vridstyvhet har varit ledorden inom golfsko tillverkningen genom alla tider. Men nu har man sett under en lång tid att det övergick nästan helt till softspikes, för att därefter nästan uteslutande bara säljas typ gympaskor med lite fasta dobbar under. Det är inget som har gynnat sporten därför har Anna Rawson tagit fram en helt ny fotriktig golfsko som nästan uteslutande bygger på bra vridstyvhet och EN spike.

Nu över till något mycket intressantare, nämligen träningstipsen.

Här ser vi Nikki visa en vidareutveckling av Häggmans greenläsningsteknik. Svårt ord det där men jag hoppas att ni förstår. Ni har säkert redan förstått att det viktigaste är att komma ner så lågt som möjligt.

images

Det finns hur mycket svingtips som helst, men däremot är det betydligt svårare att hitta schyssta Yogaställningar för oss som gillar att tänja på gränserna. Nikki visar här hur man på ett enkelt sätt kan sträcka ut lite om man väntar på bollen före eller om det har uppstått en paus i spelet av någon annan anledning. Som ni förstår är problemet att hitta rätt bakgrundsljus, för att det ska bli riktigt bra.

Här visar Anna hur man med lätthet får bort värken under skulderbladen med lite enkla stretchingövningar. Det tar bort mycket stelhet…hmm…Ni som är lite stela förstår väl genast varför ni är det? Jag har i alla fall inte sett er göra Annas stretchövningar. Det här är något som det slarvas väldigt mycket med efter rundorna. En del är visst fast övertygande över att en eller fler öl i baren motsvarar ett stretchingpass, och ingen vet väl med säkerhet att dem har fel

th

Sedan vill Anna visa hur hon förvarar klubborna på ett betryggande sätt så att hon kan sova gott på nätterna. Man kan aldrig vara nog försiktig i dessa tider. Naturligtvis fungerar det även på dagtid.

th

Hoppas att det finns något som passar in i er livsstil i det här som vi har nämnt bara som hastigast. Annars får ni ändra på er!!