2021

Avslutningen på Omberg var helt fantastisk på alla sätt och vis.
Nu får Jens kalla sig Champ i ett år🏆 Bucklan står på sin hedersplats🏆 Fick även in en slant på golfkontot🤑 Men det bästa är att jag har fått lira med er i år igen💪⛳️

Vi får väl även nämna damtouren som har dragit igång med buller och bång. Kul att se alla damerna som var taggade och mer tävlingsinriktade än vad vi herrar någonsin har varit😏 helt otroligt jämn avslutning som till slut kom att stå mellan Inger och Ann-Sofie. Samma slutpoäng gjorde att dom fick särskiljas på deras hcp och Ann-Sofie vann på hennes lägre hcp. Vi sänder ett stort grattis till henne för damtoursegern🏆🍾

Finalen i Omberg blev en helt fantastisk tillställning där spänningen handlade om andraplatsen och spännande blev det. Kalle, Bertil, Robert, Jörgen och Tomas var dom som spelbolagen hade lägst odds på, men Jocke storspelade och tog hem tolv poäng. Tog därmed hem andraplatsen tätt följd av Tomas som blev trea. Kalle och Bertil förvånade alla genom att ta sina första asterisker för säsongen, vilket ingen hade räknat med.
Helgen var helt perfekt och vi får verkligen tacka Kalle för allt arbete han lägger ner🙏 Vi har även våran huvudsponsor Mats att tacka för sitt engagemang och gåvor till prisbordet mm. mm.🙏 Det blir svårt när man börjar nämna några vid namn, med risk för att man glömmer någon som Robert till exempel som även han är riktigt engagerad och alltid positiv🙏 Jag kan väl säga så här, att det är vi alla tillsammans som gör den här touren så rolig! Jag vill även nämna att jag är så glad över att återigen vara en del av den. Det var en härlig känsla när vi peggade upp på årets första tourtävling och man fick vara en del av den här cirkusen igen. Få några gliringar och små välmenande psykningar på puttinggreen och rangen, helt underbart. Först då kände jag att det här kommer att bli en rolig säsong.
Att finalen i Omberg spelades i årets första höstrusk gjorde inte så mycket, vi blev förskonade från regn i alla fall. Banan var i perfekt skick, det var brett på fairway och problemen började på allvar när man kom upp på greenerna som var ondulerade och riktigt snabba.

1:a Jocke

Spelade inspelsvarvet med dig och redan då såg jag att du trivdes på banan. Finalen spelade du med lite schysstare kompisar som gick och drack i smyg för att du skulle hålla i ditt spel som resulterade i 13 par 1 birdie 3 boggie och en dubbel. 12 poäng och ett jättekliv i resultatlistan som vi aldrig har sett maken till som räckte ända upptill den så åtråvärda andraplatsen.

2:a Jens

Tror att det var första gången i livet som drivern funkade på alla utslag. Däremot så chippade man som nybörjare, alltså en dålig nybörjare. Men fick ihop rundan med hjälp av 2 x Strindhag och Ulf!

3:a Lutten

Börjar tydligen läka ihop efter alla cykelvurpor och det är riktigt kul. Gillar när du stramar ihop läpparna, ser ner i banguiden och svarar lite frånvarande, då vet man att du har taggat till och bara tänker på nästa slag. Cykla försiktigt och försök att hålla dig på hjul, då är du med i tätstriden nästa år. Men först ska du vinna dina matcher i Raider Cup.

4:a Mankan

Testar lite olika saker för att få ordning på sitt spel. Med all rätt… Din senaste idé med att ta med Ylva som caddie är säkerligen din i särklass bästa idé på hela säsongen. Kul att Ylva var med och förgyllde våra dagar.

5:a Tomas Lind

Forsätter att storspela och den här gången i ledarbollen. Nu var det kanske inte en lika bra första nia som du brukar ha, men du höll ihop det och knep 6 poäng vilket räckte till en tredjeplats totalt i Touren.

6:a Paul

Gör sin bästa tävling för året och verkar stortrivas i Omberg där han har spelat många gånger. Trivs på banan, restaurangen och i baren. Lätt att spela bra när man mår bra😊

7:a Mats

Det kan inte ha varit för smala fairways för dig, det är jag riktigt säker på. Humöret kan inte heller varit något problem. Vattnet kan jag inte tänka mig att du var i. Kanske lite oflyt med bunkrarna eller att greenerna bråkade med dig. Dom bråkade ju med alla, men det märks mer när du bara får dra hälften av våra slag.

8:a Elmer

Hade inga bra vibbar efter inspelsvarvet i halvmörker och kyla. Plockar poäng som vanligt, men med alltför låg valör igen. Mycket oflyt utanför banan som kanske avspeglas i golfspelet. Har hört att Sara inte är så hård mot honom, efter att Damtouren drog igång🤭

9:a Robert

Solklar tvåa på Touren efter 14 hål, sedan hände något… Tråkigt scorekort, men du föll med flaggan i topp och avslutade i samma storstilade anda på prisutdelningen. Tänk att du hade nosat upp att Håkan Fransson var inblandad i operationen😂😂

10:a Knaggen

Tar hem den sista poängen som delas ut i år. Spelade säkert inte som i Kalmar, men hade alldeles säkert en härlig golfdag där han fick se Jocke briljera.

Asteriskgänget:

Bertil. Det här var det ingen som trodde om dig…🤔

Janne. Det här var det ingen …..🙄

Ulf. Fick igång långa spelet till slut.

Kalle. Många bollar i luften på avslutningen. Kan ha gått ut över din egen.

Peter. Trodde väl att det inte kunde bli värre. Men så knackade det på dörren…

Magnus. Fullt upp med att hålla Jocke nykter.

Håkan. Ett närmast hål och tack för ölen förresten.

Thomas Eneman. Rangens kung, det lossnar snart.

Jörgen. Hamnade i dåligt sällskap…😂

Oskarshamns GK var en tuffare uppgift för oss än Kalmar. Inte alls lika bra scorer och det är jag tacksam för. Vann dagens tävling genom att gå på banans par vilket jag även gjorde i Kalmar och då fick jag två poäng. Det var längesedan jag spelade Oskarshamn och det är ingen bana som man hade några bra minnen ifrån, men nu har man det😎⛳️

1:a Jens

Tredje tolvan för året som spelmässigt har påmint om en berg och dal bana. Trodde absolut inte att jag skulle ha något med topp femton att göra i år. Men är så glad och tacksam för att axeln funkar och att jag återigen får spendera lite av min tid i ert sällskap.

2:a Bertil

Ständigt med när det närmar sig finalrunda och har även detta år sett till att han får gå i ledarbollen när vi spelar i Omberg.

3:a Ulf

Ibland känner man lite extra glädje när det går bra för någon och det gjorde jag när jag mötte Ulf både på banan och i klubbhuset. Välkommen upp från källaren, spika igen källarnedgången och håll dig här uppe och fortsätt spela golf som du gjorde idag.

4:a Håkan

Hade en stor ledning, jag menar en jättestor ledning innan de två sista hålen. Vet inte riktigt om du tror på mig om jag skriver att det var synd, tråkigt och överraskande… Nä, du tror mig inte… Men du klär i hatten på riktigt😎

5:a Bengt

Missade inte många träd och grenar i dag och då är det tufft att få ihop en bra score. Men du höll humöret uppe och spelade bra golf hela vägen in.

6:a Jocke

Spelar bra, men har ett par hål som du säkert gärna spelar om igen, men det har vi ju alla. Du är med och plockar poäng igen och det är kul att se.

7:a Mankan

Ett scorekort som innehåller allt från streck till fyrapoängare. Ett par birdies lättade säkert upp. Ses i Omberg!

8:a Elmer

Har lite av ett mellanår på Touren. Plockar poäng nästan varje gång, men det brukar vara betydligt högre siffror. Kommer säkerligen att vara med och sno högre poäng redan i Omberg, bara för att han kan.

9:a Tomas

Lite lätt stressad denna dag och det gick säkert ut över spelet. Fokuserar på att gå i ledarbollen och vi vet ju hur det brukar gå om man spelar med Tomas…

10:a Kalle

Behåller sin position inför finalen i Omberg och det är ledarbollen som gäller. Vi hoppas att knäna håller och att det inte är det som kommer att vara det som avgör.

Asteriskgänget:

Peter. Nu igen, vad har vi sagt om det här…

Lutten. Förvånande, varje gång jag vände mig om och kollade så slog du fina golfslag…

Bruno, du är lika jämn som Eneman…

Roberth. Varför gör du så här??? Vill inte se det här på Omberg!

Janne. Så fina golfslag och sååå många puttar…

Knaggen. Var tog formen vägen, trodde att du var ostoppbar efter Kalmar.

Jörgen. Håll i nu, det är inte kört än!

Paul. Det blir inga fler golflektioner för din del!Kalmar GK levererade en bana i kanonskick och vi levererade kanonscorer!

Stort grattis till Knaggen som storspelade hela dagen och förtjänade segern😎🥇

Knaggen vinner på 66 netto, en score som han delade med Tomas och Janne. Knaggen vann på bättre hcp och eftersom att Tomas och Janne båda har 19,5 i hcp jämförs dom sista nio hålen där Tomas var snäppet bättre. Bästa scorerna genom tiderna och vi är elva man som kommer in på banans par(71) eller bättre. Värst var det för Bengt som fick en asterisk i belöning för en 71:a.

1:a Knaggen

66 slag. Spelade fantastisk golf hela dagen och såg ut som lugnet själv. Det var bara på artonde hålet som hjärnspökena ville vara med och avsluta rundan. Men att avsluta med en kvadruppel och ändå gå på 66, då har man haft en skön dag på banan.

2:a Tomas Lind

66 slag. Fortsätter i storstilad form. Har radat upp bra resultat hela sommaren och fortsätter här. Kommer att slås om en pallplats på Omberg.

3:a Janne

Såg inget av ditt spel, men idag hälsade jag i alla fall på dig. Fint scorekort förstås med 26 poäng ut och 21 in, 47 enkla poäng, det kan man nästan tro att man ska vinna på.

4:a Bertil

67 slag och en snopen fjärdeplats. Men han är rutinerad och lär inte deppa ihop för det.

5:a Jörgen

67 slag här med. Startar halvknackigt men avslutar dom sista nio på 38 brutto med hjälp av ett par snygga birdies. Det var bara Mats och Jörgen som lyckades skjuta 38 in, starkt jobbat!

6:a Kalle

69 slag och då är man nöjd ända tills man får höra att alla har överpresterat. Ska slås om en pallplats i Omberg.

7:a Lutten

70 slag. När du äntligen hittar formen… men skönt att se att du är med och spelar skön golf igen. Alltid roligt med bra golf.

8:a Elmer

70 slag. Öppnade riktigt starkt med 40 bruttoslag in, men tyvärr var det några hål på sista nio som han säkert hade svårt att förklara för Sara.

9:a Jens

71 slag. Fan, jag tyckte att det gick bra. Två poäng….

10:a Mankan

71 slag. Som sagt, när man tror att man kan det här… Men det är ju bara golf!

Asteriskgänget:

Bengt, 71 slag. Det trodde du inte va…

Roberth, svårläst scorekort men du verkar ha varit lite överallt…

Mats, ingen smakstart precis men en schysst avslutning.

Peter, vinglade lite idag….

Håkan, tredje asterisken i rad… byt keps…

Jocke, ingen vill veta var du köpt din putter…

Paul, gick sådär idag. Ta inga fler lektioner…

Bruno, tuffa tider…

Ulf, det där med tuffa tider stämmer även här…

Grönhögen var fantastiskt, brukar inte tycka att Grönhögen är den pärla som alla stadsbor pratar om. Lite beroende på att man inte vet vad man kommer till, sedan Bertil tog bort sin hand från anläggningen. Ibland är den fantastisk och ibland känns det som att man spelar en play and play bana. Men med nyrenoverade bunkrar där torven var så jämt lagt att bollarna rullade upp ur bunkrarna vid ett flertal tillfällen.(dock inte mina…) Man blir väl lite hemmablind av att ha så nära vår vackra kust att man inte värdesätter den när man slår ner bollen på stranden som jag provade på hål 4. Jävla skiffer och skit😂 Det enda som fanns att anmärka på var nog greenerna som var både tröga och ojämna⛳️Men det är våra puttar också…

1:a Jens

Hade en riktigt rolig, skön och bra dag på banan. Svårt att hitta bättre spelsällskap. Slog bort en boll och träffade på Janne i ruffen, var så irriterad så att jag glömde att hälsa. Ska gottgöra dig en vacker dag🍾Bjöd in Lind i matchen när man treputtade på 18:e och han sänkte sin birdie.

2:a Lind

Spelade rätt bra för sin ålder, tyvärr räckte det inte att avsluta i världsklass. Det var avgjort långt innan🤭🤣Nä, skojar bara. Men det är tur att du är Djurgårdare ut i fingerspetsarna, vilket gör att du är van att komma tvåa efter Malmö🤭Sorry, jag kan bara inte låta bli🤷‍♂️ Du lär få en gruvlig revansch på banan⛳️🏆

3:a Jocke

Är het iår, har inte sett honom så här på G på några år. Idag på pallplats💪⛳️ Visserligen på hans favoritbana, eller inte… Såg honom inte lira, men tror inte att han var i så många bunkrar. Kul att du är med och fyller på i pengaligan, bådar gott för en rolig avslutning 🍾

4:a Bertil

Hemmabana och knallar runt på sitt hcp och kommer bara fyra. Det är tufft där ute, men ibland är det skönt med ett lågt hcp, annars kunde du lika gärna varit 6:a…

5:a Kalle

Även han går på sitt hcp och hamnar en bit ner. Vet inte så mycket om hans spel, men dom letade bollar på samma ställen som oss.

6:a Roberth

Sista gubben som går på sitt hcp för dagen och trodde kanske att det skulle ha räckt lite längre. Men vi är mitt inne i säsongen och bollen rullar hejvilt på Grönhögen och alla slår långt. Eller bollen rullar långt kan man säga… vilket gör att det blir låga scorer överlag.

7:a Mats

Trög start, men det är många tävlingar kvar. Tror fortfarande på dig i år. Också… Jag åkte hem lite tidigt så jag missade helt hur du hade spelat. Men om det var som vanligt så sa du att du hade en dålig bollträff, sving och puttstroke men att du hade haft mycket tur vilket räddade scoren. Men alla vet att det är tvärtom.

8:a Jörgen

Är med i toppen i år, vilket är på tiden. Var har du varit🤔 Håll i nu så har du ett bra läge att återigen vara kung i baren.

9:a Elmer

Håller så sakta på att finna formen för att plocka poäng på Touren. Har haft en seg period, men trender är till för att brytas. Du lär vara tillbaka efter sommaren i samma form som vi är vana att se dig. Bara du låter bli att anmäla dig till fler golfkurser…

10:a Lutten

Vad har hänt🤷‍♂️Känner inte igen dig i resultatlistan. Du brukar alltid vara med och slås om poäng. Har inte spelat med dig på länge, men du brukar aldrig vika ner dig så jag räknar med att du är tillbaka till hösten för att visa att du bara har haft en liten dipp.

Asteriskgänget:

Mankan, vilken klubba puttar du bäst med…

Janne, hej på dig! Vad gör du här?

Håkan, tack för kaffet ☕️🙏

Bruun, varför gör du så här?

Paul, vad har vi sagt om det här…

Knaggen, såg stark ut💪

Då har vi spelat Möre GK med blandad framgång. Fanns väl ingenting att klaga på, fint skick på banan. Greenerna var långsamma efter regnet för att vara på Möre. Bunkrarna var väl sådär…Restaurangen kan vi inte bedöma den här gången.Roberth storspelade och vann hedersamt på 68 netto. Det är bara att lyfta på hatten och gratta!

1:a Roberth

Bra spelat idag, trots att du avslutade med en Margit när du kände att segermarginalen blev onödigt stor. För det var väl inte dina klena nerver som gjorde sig påminda igen…

2:a Bengt

Sänkte allt på greenerna även om vägen dit inte var spikrak hela tiden.Vi kan ta ett exempel som är värd en plats i Hall of Fame, eller Shame…Peggar upp på hål tre och har 480 m till flaggan. Går en sista gång igenom sin spelstrategi för hålet, gör sin provsving, tar sin stans kollar var han vill landa bollen en sista gång. Kör ett par waggles för att känna sig helt avslappnad. Påbörjar baksvingen och nu går det undan, vänder perfekt på toppen och driver på något helt galet för han ska ju slå lååångt. Träffar bollen, men inte den där perfekta bollträffen som han brukar ha och precis hade på näthinnan. Resultatet blir att han nu har 480,5 m till flaggan.Golf är golf och han kom tvåa i alla fall! Med tre slags marginal till trean.

3:a Kalle

Var inte överens med sin driver, så efter nio hål fick den bara var med i bagen för att det hela fortfarande skulle se manligt ut. Men det var 22 gradaren som fick sköta grovarbetet med alla utslag, och fairwaysslag. 

4:a Bruun

Kniper fjärdeplatsen, ett närmast hål och första nio. Vi vet ju sedan länge att du trivs här och det håller verkligen i sig. Pillade i en birdie och hade säkert en angenäm dag. Nu är det bara att behålla den här känslan genom resten av tävlingarna.

5:a Jörgen

Fortsätter plocka poäng, kan det vara ditt år i år. Jag tror det, absolut tror jag det. Bara ett par hål som strulade till det. Lite finslipning sen är du i topp.

6:a Magnus 

6 par och några hål som strulade. Undrar var jag har hört det… Ring Gamen, ni verkar ha lite gemensamt att träna på. 

7:a Jocke

Undviker en asterisk igen. Har hittat tillbaka till spelet igen, men jag kan tänka mig att vi tycker likadant om Möres bunkrar… Nästa gång är vi i Grönhögen och där är ju inte så många bunkrar, eller…

8:a Mankan

Spelar som många andra den här dagen. Alltså bra, men några hål ställer till det. Ring Gamen, ni kan gå en treboll.

9:a Paul

Provar röd tee och vi får se vad slutsatsen blir. 2 poäng är ändå 2 poäng! Tungt första hål, men det var det för många.

10:a Bertil

Har haft bättre dagar på banan och jag tror att dom bättre dagarna kommer tillbaka när vi lirar Grönhögen. Finns det någon som tror något annat?

Asteriskerna fördelas rättvist ut till:

  • Tomas, ingen poäng idag men en ….
  • Mats, spelade bättre än scoren. Men till ingen nytta…
  • Elmer, ingen höjdarrunda. Men det har du säkert fått veta av Sara…
  • Janne, såg nöjd ut när vi satte oss i bilarna igen…
  • Jens, så kass…
  • Håkan, ännu sämre…sorry😂
  • Knaggen, vad hände där…
  • Lutten, den som skrattar först…
  • Ulf, tur att Eneman är med…
  • Eneman, jäkla otur idag bara…


ÖLANDS GK 24/4

Premiären avklarad och det var sol, lite vind och ett förväntansfullt gäng. Håkans svingkurser är nog det bästa som har hänt mig, nu kan ju ingen slå längre🤭🤣😂 Men även jag har varit där en kväll med Ann-Sofie, lite tilltugg och en Cava. Jag blev riktigt imponerad av Håkans utveckling som klubbens Pro och jag förstår att man fastnar i teknik tänket och vill lära sig mer och mer. Kan bli att man får tid till hösten, vi kanske skulle göra gemensam sak och göra något roligt av det. Lite golfsimulator, lite tilltugg och cava. Vi kan väl fundera, jag är på om ni tycker att det verkar roligt. Men nu åter till gårdagens tävling. Det är lite svårt att på ett ödmjukt sätt skriva att man har vunnit med en runda på 82 brutto, 64 netto och med tretton slag ner till tvåan. Det är ju så här i livet att ibland får man vara glad och nöjd och det är jag idag. Dels för att svingen funkar, axeln håller, jag råkade vinna. Men framför allt är jag glad över att jag återigen kan vara med er och ni kan inte ana vad jag har saknat era ursäkter, skämt, gubbslicar, bortförklaringar, duffar, treputtar, efterkonstruktioner och vita lögner. Ja, det gäller även mig…

1:a Jens

Äntligen tillbaka och det var länge sedan man spelade så bra golf. 64 slag netto med ett par treputtar och dålig puttningen under hela rundan, men förhoppningsvis blir det bättre. Tur med en boll som borde varit out men som studsade in bredvid green efter att ha träffat ett träd.

2:a Kalle

Nöjd och glad efter att ha fått 10 poäng på 77 netto. Har nog aldrig hänt tidigare, men det är väl unnat. Men det lär behövas lägre scorer framöver för att behålla bucklan.

3:a Jörgen

Kul att se dig på pallen igen. Finns ett par hål du skulle vilja spela om va… men, vi ses i baren på Omberg!

4:a Magnus

Spelade en jämn och bra runda utan något katastrofhål, men så hade han haft enorm tur med lottningen. Lätt att spela golf i trevligt sällskap!

5:a Bertil

Börjar med att smyga med i premiären för att sedan bara öka. Vi känner igen det. Men jag trodde på dig, men det kan ha varit för svaga vindar…

6:a Håkan

Spelade riktigt bra första elva hålen, men sedan var han tvungen att fokusera på det administrativa med att hålla i någon annans tävling. Fint av dig och välskött. Dom får bjuda tillbaka i Omberg!!!

7:a Roberth

17, 18… obra! Du får be din gode man att hon börjar jobba mer på det mentala planet. Det borde vara rätt många kurser på gång nere i Södvik…

8:a Knaggen

Ännu en som hade tur med lottningen. Spelade skön golf men slagen rann iväg ju närmare flaggan vi kom. Närspelet kommer när du har fått fler golfrundor i kroppen.

9:a Elmer

Det som började så bra. Sen kröp nog kylan innanför västen. Men två närmast hål, säger ju en hel del. Vi räknar med att du är med i toppen när vi summerar året.

10:a Jocke

Slowstarter, varför började du spela golf på hål tio? Du vet ju att vi räknar alla… Bit ihop och kom igen, det är många rundor kvar.

Sen har vi det här sköna Asteriskgänget som är med mest för den sociala biten.
Bengt, en eagle innan i veckan.

Tomas Lind, 4 par första nio.

Lutten, tuff start…

Ulf, det blir bättre!

Peter Bruun, nästa gång vill jag spela med dig. Du vet varför!

Thomas Eneman, har en jämnhet i spelet som man blir riktigt imponerad av.

Paul, pengarna tillbaka…

Bruno, klokt spelat!!!