2006

2006 års tävlingar!

Nybro GK 8 Oktober

Det var ösregn när vi körde dit, men sen slutade det att regna innan vi gick ut. Banan var riktigt blöt och bjöd inte på några extra centimeter. Men det var här hela tävlingen skulle avgöras! Och det blev lite omändringar i resultatlistan.

Bäst spelade Rickard som hade 73 slag netto, och med det så vann han denna tävlingen och tog sig upp på delad första plats totalt.GRATTIS!

Bertil toppade formen lagom till sista tävlingen och tog andraplatsen. i och med det så säkrade han även tredjeplatsen totalt. GRATTIS!

Kalle spelade bra och kom trea. Även han klättrade i listan och slutade som femma totalt. Det blir inte så stora prispengar men ett stort GRATTIS kan du få.

Magnus chockade sig själv genom att bli fyra, hans bästa placering i år. GRATTIS! Visst blev det bättre efter att han bytte grepp, men hade det inte varit lättare att bara flytta fingret lite istället för att ta bort det?

Jocke fortsätter att övertyga oss om att han ska spela i en egen division nästa år. Men den här gången blev han bara femma och det räckte inte till någon höjning av totalpoängen. Men det räckte i alla fall till för att dela första platsen med Rickard, GRATTIS!

Elmer var som vanligt med och tog poäng. Med den här sjätte placeringen höjde han sig en poäng totalt, och slutade sexa totalt GRATTIS!

Ove sken som solen i Karlstad, och jag tror att det var därför det slutade regna. Han tog hand om sjunde platsen, och kan bara konstatera att det är så typiskt att golfsäsongen är slut nu när han har börjat spela bra. Men GRATTIS till trettonde platsen!

Paul hade en tung start på rundan men kom igen starkt på slutet och slutade åtta. Men man ska vara seg efter en 50 års fest!!!! Hur som helst så blev han tolva toltalt, och i och med det så säger vi GRATTIS!

Peter som hade lite svårt att lägga om spelet från hickory till vanliga klubbor. Kom med hans sett att se på sakan, bara på nionde plats. Totalt slutade han på delad tionde plats, GRATTIS!

Olof satsade sina sista slantar på utrustning denna regntunga dag. Det var inte det att han inte hade ett par nya skor, utan att han ville ha ett par som gick bättre i regn. Med lite mutor och hot så fick han peronalen att ringa in extrapersonal till shopen. För ska man handla så vill man ha lite service, som han själv uttryckte sig när han slog sig ner i en fåtölj och krävde lite bakgundsmusik. .Jag har aldrig tidigare trott att golf är en materialsport, men efter Olofs tiondeplats, så inser jag att det är så. GRATTIS till ett par sköna golfskor!

Kalmars Röda 10 September

En kanondag vädermässigt, sol, 22 grader och vindstilla. Konstigt att det inte blev det gofmässigt också. En golfrunda där flera av spelarna hade stora förväntningar på sitt eget spel, och då blev det som det blev.

Jörgen spelade i alla fall bra och det var roligt med tanke på att han har spelat så en längre period nu och spelar man bra, då vinner man.

Jens tog andra platsen, kom igen efter att startat halvrisigt. Två goá birdies på sista nio är aldrig fel.

Rickard spelade som vanligt bra på sin hemma bana, och med det tog han tredje platsen. Men så gick det åt ett par byxor också…

Paul har inte fått till spelet på touren förrän idag. Med ett skapligt spel men lite många träd ivägen, så tog han fjärde platsen.

Jocke, en kille med stil. För det var bara han som kom nyduschad till kiosken efter halva rundan. Kanske duschen hade en del i att han inte kom högre upp i resultatlistan än femma.

Knaggen föll för trycket med att vara förhandsfavorit. En sjätte plats gör att han åter har ”häng” på Kalle.

Elmer hade inte heller sin bästa dag på banan men ett närmast hål och en sjunde plats.

Magnus som äntligen är tillbaka på banan, ( i alla fall ibland) hade fått en mycket bättre placering än en åttonde plats, om det inte hade varit för alla dessa puttar, alla dessa puttar, alla dess………………..

Andreas knep ett par poäng med sin nionde plats, men blev snuvad på närmast hål med en centimeter.

Kalle, Kalle, Kalle som har spelat så bra en längre tid, lyckades inte idag, tiondeplatsen är väl inget han hoppar av glädje över.

Möre 13 Augusti

Det var många som spelade bra på Möre, men bäst spelade Kalle. Precis som året innan så krävdes det en hcp-sänkning för att vinna på Möre. En bra golfdag med en frisk vind som gjorde banan riktigt rolig. Eller???

Kalle var väl inte den gladaste spelaren som har klivit av 18:e hålet, men han vann trots ”lite” strul på sista hålet. Vi andra beklagar, men sänkningen får du leva med ett tag.

Jocke tog hand om andra platsen , som gick runt banan på sitt hcp.

Bertil abonnerar tydligen på tredje platsen. Det finns inget att tillägga.

Elmer kom fyra.Spelade skapligt, men värdelöst enligt honom själv. Och delar nu andra platsen i totalen med Bertil.

Rickard spelade hem femteplatsen. Trivs på Möre (antagligen för att han slår så snett).

Jens kom sexa, och här är en som verkligen utnyttjade hela banans bredd. Använde sig av Jonas taktik, dvs. att det måste finnas en bättre spellinje än den som alla andra använder.

Knaggen tog hand om sjunde platsen, och tappade bort Kalle i sammandraget. Vi får hoppas att det bara var tillfälligt, och att han utjämnar i sista tävlingen. För visst känns det konstigt att det skiljer flera poäng imellan dom.

Jörgen knep åttonde platsen. Verkade ha en tung dag, var man än såg honom på banan så stog han i midjehögt gräs. Och då ska det tilläggas att det var svårt att hitta så högt gräs på Möre.

Peter tog nionde platsen. Spelade bättre än vad han såg ut att må. Det tråkiga var att ju piggare han blev, destå sämre gick spelet.

Erling spelade hem tionde platsen, med ett jämt spel. Har varit inne i en bra spelpeiod i sommar, vi får hoppas att det håller i sig till sista tävlingen.

Oskarshamn 18 Juni

Oskarhamn gav oss en helt ny dimension av en lugn och fin golfrunda, i och med att Kenneth fick tag i en golfbil. Det var märkligt nog bara han som spelade bra i den bollen, konstigt med tanke på hur hjälpsam han var med bla. bolletande och avstånd.

Vann gjorde Jörgen som trivdes på banan som var designad av en vänsterspelare för vänsterspelare, men jag är inte bitter!

Tvåa kom Kenneth som man aldrig har sett(eller hört) så utvilad efter en golfrunda.

Trea kom Bertil, ingen är förvånad. Alltid med och snor massa poäng från oss andra.

Fjärde platsen tog Jens, hur det nu gick till? Det spelar ingen roll att man blir fyra så länge man kommer före Jocke. Jag tycker det är en sund tanke, som alla borde ha.

Jocke blev femma. Men han spelade riktigt bra golf ända fram tills han hamnade i en bunker.

Sexa kom Elmer, som har fått igång spelet nu efter en trög start på första tävlingen.

Sjunde platsen tog Knaggen som ryckte ifrån ett poäng ifrån Kalle.

Kalle som tog åttonde platsen, en bra prestation om man väger in att han spelade med Kenneth ( nå´n var ju tvungen att offra sig).

Nionde platsen tog Rickard, som var med och arrangerade tävlingen. Det har ofta varit så att dom tävlingarna som man ”håller i” där spelar man själv inte som bäst.

Andreas spräckte nollan med sin tionde plats. Och ligger nu på elfte plats totalt

Emmaboda 21 Maj

Emmaboda var väl inte i toppform, men det var inte så många av oss heller. Så var det slut på det fina vädret, vi får hoppas på bättring. Det var bara en spelare som inte visste om att det regnade, och det var Elmer som vann.

Jens kom på andra plats efter att avslutat bra, gick på sitt hcp sista nio. Vilket man är nöjd med i regnet.

Jocke kom ”bara” trea, efter att ha varit på träningsläger i flera veckor. Ökat fysträningen, och han har dessutom fria rangebollar på Källa, behöver man säga mer…………..

Bruun knep fjärde platsen. Han tappade spelet efter att han hade ledningen efter första nio. Skyllde på regnet men kan det ha varit ölen?

Femma kom Knaggen som tyckte att det var för små droppar och för lite vind. Alltså svårspelat för en som bor halva året på Irland.

Sjätteplatsen tog Kalle som tappade en viktig poäng i kampen mot Knaggen. Dom delar nu fjärdeplatsen totalt.

Olof som har sagt att han ska ta en poäng varje tävling slog till och tog fyra på en gång genom att komma sjua. Trivdes med speltempot antagligen.

Ove hade en riktigt bra dag och kom hem med flera fina vinster bla. närmast hål, bäst sista nio, en åttonde plats mm. mm. Nu undrar Elisabeth var dom ska åka för alla vinstpengarna.

Vad som hände med Bertil är det ingen som vet, men han kom bara nia. Fick inte ens närmast hål pris.

Sista poängen gick till Kenneth som kontrollräknade sina slag och tappade fem/sex placeringar. Vem det var som var markör åt honom har väl ingen större betydelse.

Kalmar 23 April

Kalmar visade upp sin bästa sida, med en nystädad bana och strålande väder. Det blev bara en hcp sänkning(Wepper) trots perfekta förhållande, och det vann han förstås tävlingen på.. Men man kan väl inte räkna med annat vid första tävlingen, det är bara Jocke som inte vet att det har varit vinter.

Rickard glänste som vanligt och kom på andra plats, lite besviken med tanke på att han hade hemmabana.

Bertil tog hem två närmast hål priser och kom på tredje plats.

Kenneth tog lätt hem fjärde platsen, lite för lätt bana för hans spelstil gjorde att han inte kom till sin rätt denna tävling.

Kalle kom femma, nöjd med placeringen, det var inte direkt övertränad han kom till start.

Knaggen flög hem norrut med fem poäng efter sin sjätte placering.

Jens kom sjua efter en riktigt dålig start, vaknade när det var fem hål kvar.

Det var strongt av en rookie att ta poäng överhuvudtaget i första tävlingen, Magnus var själv förvånad över att komma åtta.

Peter var kanske lite övertränad i säsongspremiären, och kom nia.

Sista poängen tog Olof, som med sin tionde plats vill visa att han blir farlig i år.

Golftouren 2006
Omg.1 Omg. 2 Omg. 3 Omg. 4 Omg. 5 Omg. 6 Totalt 4 Bästa Placering
Jocke Wepper 12 8 6 10 6 6 48 36 1
Rickard Petersson 10 2 6 8 12 38 36 1
Bertil Wikesjö 8 2 8 8 10 36 34 3
Jens Börnå 4 10 7 5 10 36 32 4
Kalle Byström 6 5 3 12 1 8 35 31 5
Elmer Nilsson 12 5 7 4 5 33 29 6
Jörgen Medelius 12 3 12 27 27 7
Peter Granquist 5 6 4 4 5 24 20 8
Kenneth Pettersson 7 1 10 18 18 9
Peter Bruun 2 7 2 2 13 13 10
Magnus Axelsson 3 3 7 13 13 10
Paul Olofsson 7 3 10 10 12
Ove Evaldsson 3 4 7 7 13
Olof Hammarsten 1 4 1 6 6 14
Andreas Jerner 1 2 3 3 15
Erling Nilsson 1 1 1 16
Jonas TV Pettersson 0 0 17
Henrik Axelsson 0 0 17