Om oss

En liten presentation.
Hcp:n stämmer ibland…

En av grundarna till den här högklassiga touren är

Kenneth Pettersson(hcp 17,1), en fåordig radiohandlare som började med två tomma händer och har nu flera miljoner i skulder(enligt honom själv). En av få som har kommit upp en skatteklass genom golfen. Han har en stadig inkomst bara på närmast hål. Är fortfarande lite småsur över att vi samkör registret med skatteverket. Har slutat köra golfbil på tävlingarna, men han orkar prata konstant under och framför allt efter tävlingarna. Tack vare sina stavgångspass varje morgon.

Kalle Byström(hcp 14,3) Har höjt sin spelnivå, eller om det är sin hcp…men 2013 var hans bästa år på touren. Kommer säkerligen vara en av dem som slåss om pallplatserna i år. Vann årets sista tävling på Ölands GK, en riktig slowstarter. Det lär han inte vara när vi drar igång säsongen 2014.

Elmer Nilsson(hcp 15,5)  Spelar på heltid nu för tiden, i alla fall under vintern. Till våren lär det väl bli övertid för att få träffa Sara någon gång ibland. Alternativet är ju att stanna hemma själv utan att få maten serverad framför viasat golf.

Jocke Wepper(hcp 4,7) Nära att tappa sugen för ett par år sedan, men har hittat tillbaka till svingen och spelglädjen igen. Vann KM på Ölands GK 2013, men var långt efter på touren, vilket visar hur tufft det är (med hcp…)

Peter Bruun(hcp 11,5) Killen som har gått från att vara golfteknik/fysik/sving/regel/konditionsträningsidiot till att bara vara……nä nu ska vi vara snälla. Men totalt förändrad är han med bara ett uns kvar av hans gamla tävlingshumör. Med en sådan förändring får vi vara tacksamma över att han inte har gått med i Jehovas.

Bertil Wikesjö(hcp 12,7) Har alltid varit med i toppen, började sin tourkarriär med tredjeplaceringar 2005 och 2006. För att sedan ligga lågt ett par år, ända till 2010 då han tog hem rubbet. Prins Bertil lär hålla sig uppe på övre halvan även i år. Ser man tillbaka på hans tidigare prestationer, då upptäcker man lite snabbt att han aldrig har blivit sämre än tia. Men så får vi väl tillägga att han tränar ju en hel del också, en del tävlingsdagar kan han slå upp en hel hink på rangen…..

Jörgen Medelius(hcp 14,1) Tourens dominant!

Jens Börnå(hcp 12,3) slår alldeles för snett, puttar illa (greendyslektiker), ogillar bunkrar, tycker inte om tröga greener, tycker inte om snabba heller, hatar regn och vatten över huvud taget, men tycker ändå att det är helt fantastiskt att spela golf. Har spelat för lite de senaste säsongerna, och siktar in sig på en rejäl hcp höjning.

Magnus Axelsson(hcp 14,5) Nya klubbor, och med tanke på så få rundor som han går på en säsong då kunde man ju tro att han alltid kommer att behålla det här setet. Men man får se lite till hur många slag man gör på en runda. En liten egenhet är väl att han alltid kommer ut från shoppen med något han inte behöver.

Paul Olofsson(hcp 18,7) Som vi har nämnt tidigare, försök aldrig att stressa upp honom om ni inte har en privat hjärtstartare i bagen för egen räkning.

Berne Ekholm(hcp 21,5) Man brukar säga att ens dåliga slag kan påverka det egna humöret. Men i det här fallet är det nog så att det dåliga humöret påverkar ens egna slag. Sedan har ryggen krånglat från och till, men det har aldrig märkts av på avslutningarna….

Tomas Lind(hcp 17,9) Hade det gått att köpa sig till låga scoorer, då hade han varit scratchspelare vi det här laget. Men använder man en poolputter så har man en förklaring. Det är lite som med ett fd. topplag i stockholmsområdet, tror att dom heter Djurgården, Djurhagen eller något liknande. Dem ser inte heller till helheten.

Mats Axelsson(hcp 7,9) Ödmjukare kille får man leta efter. Vinner han, då har han bara haft en helt otrolig tur. Går det dåligt, då är det bara hans eget fel. Nu ska vi väl även nämna att han inte har haft jättemycket tur på ett tag…Men lika glad för det är han.

Roberth Green. (hcp 15,6) Spelade som en demon första året ända tills vi skickade fram ett gäng (halvtoppade)demoner på avslutningen på Ronneby GK för ett par år sedan. De demonerna har nog inte lämnat honom riktigt…

Ulf Andersson (hcp 18,3) Har spelat mer och bättre sedan han gick med på touren. Nu är det väl inte så att han sliter ut Ölands GK trots att han bor bredvid och smyger dit oftare än vad man kan tro. Men det är inte så lätt att få syn på honom bland buskarna.

Håkan Strindha(hcp 16,1) Är det fortfarande ingen som vet var han kommer ifrån??

Peter ”Knaggen” Grankvist ( hcp 13,9) Faktiskt den enda som har varit hang arounds två gånger, men så gick han också två år i varje klass…

Janne Strindhag ( hcp ??) som han har tränat för att komma med på den här touren. Var under flera år den som lade mest tid på Malkars, så dem tyckte att det var lika bra att anställa honom.

Sen brukar vi alltid ha några ”hang arounds” som gärna vill bli medlemmar. De flesta blir fullvärdiga medlemmar efter bara några år.

För tillfället är det bara en som ingår i gruppen hang arounds, och det är:

Magnus ”Mankan” Jonasson ( hcp ??)Mannen med fler åkommor än ben i kroppen. Är nog lite för jämn i sitt spel för att få köpa en fast plats på Touren men det får framtiden utvisa.

Thomas Eneman (hcp ?)  Hans viktigaste uppgift på hans  företag är att folk har jäkligt roligt och det får vara din uppgift även här👍😎 Samtidigt som du får se till att ingen blir skadad…

Här presenterar vi dom som inte hade psyket för ett hårt liv på touren:

Martin Axelsson (hcp 2) Helt klart den bästa på touren, i alla fall när det kom till allt runt om. Prisutdelningar i världsklass för att inte nämna hans beställningar i restaurangerna. Han har oftast ätit upp och är klar på rangen innan vi andra har fått beställa.

Rickard Petersson(hcp 11,6) Helt sjukt tänker man när han är i toppen hela tiden, men så kollar man in hans apotek som han har i bagen, då förstår man att han inte är sjuk…..bara lite hypokondrisk…Men alla vet var man snabbt kan få tag lite receptbelagda preparat till att döva sorgerna med.

Håkan Fransson (hcp 4,2) Kan det bli finare med en hang around som bara ger och ger och aldrig tar, men då menar jag golflektioner. Och ger och ger, förresten. Ska bli kul att följa hans underbara spel som bygger lika mycket på känsla som teknik. Ni har väl sett hans underbara pushade driver, elller hans sedan länge inövade quick hook. Det skulle inte förvåna mig om han kommer med nån form av mag eller hakputter snart.

Bosse Strand ( hcp 14) En kille som tränar, tänker, pratar och äter golf.

TV Jonas Pettersson (hop 16)Slår fortfarande längst! Testar nya bansträckningar varje gång, ibland blir det bra men oftast håller det inte riktigt hela vägen. Men det är ju en oerhört social kille, och han möter otroligt många nya människor på det här sättet. Otroligt att han inte träffar någon av dem….

Marcus Hedström (hcp 12,1) Det finns så mycket golf i den pojken!!!!

Anders Lindström(hcp ?) Har alla banorna mellan Löttorp och Karlskrona som sina hemmabanor.

Andreas Jerner(hcp ?) Har dammat av klubborna igen, efter ett litet uppehåll på golftouren. Vill nog vara kvar rätt länge på touren, med tanke på tatueringarna.

Royne Nilsson(hcp 15,1) hade väl lite av ett mellan år kan vi säga. Mycket beror nog på Elsa, därmed inte sagt att det är hennes fel.

Thomas Gunnarsson(hcp 29.3) Mannen med minst fem trä 7:or i bagen. för han har en till alla utslagen, sen har han en till alla fairway slagen, sen har han väl en som han brukar chippa med, vi ska inte glömma hans bunker 7:a heller, men sen har han väl bara den som han brukar putta med också. Det är möjligt att han har köpt upp sig på fler till nästa säsong.

Olof Hammarsten(hcp 15) en golfare med rätt inställning till det mesta som händer runt honom. Om man blir av med honom på banan kan man bara följa röken, men det kan vara svårt i skogen. Tycker inte om när det går långsamt på banan, tycker nog inte om när det går långsamt någonstans i livet.

Andreas Jerner(hcp ?) Var med några tävlingar. Det var antingen för blåsigt, regnigt eller så var det bara för tidigt.

Ove Evaldsson(hcp 21,7) är nästan alltid på banan fem över tre varje dag. Visst, han kommer förneka det, men vad spelar det för roll. Han kommer från en gammal genuin golfsläkt, och till hans stora glädje så har hans son kommit in på samma golfgymnasium som han själv utbildade sig på.

Peter ”knaggen” Granquist(hcp 9,9) är väl fortfarande den som har längsta drive till alla våra tävlingar. Vi får se om gnället på vädret blir det samma i år. För förra året var det för varmt, regnade för lite och när det regnade då var dropparna för små, för lite vind, mm. mm.

Henrik Axelsson(hcp 24,9) hade ett riktigt långt men ”Lite” snett utslag på 10:an på Saxnäs, och hade det inte stått ett hus där så hade bollen säkert gått trettio meter längre. Nu vet vi inte riktigt vad det var gick jättebra förra säsongen, men det var helt klart värt att fira i Ronneby.

Erling Nilsson(hcp 19,1) En stencool ”gubbe” som är tuorens enda proffs, dvs. den enda som det trillar in pengar till när han spelar på vardagar. Vi andra är avundsjuka, avundsjuka och avundsjuka.

Lasse Nilsson(hcp ?) Erlings pojkjävel! Egentligen behöver man inte säga mer……… men okey då. När vi sa att vi samlas vid kyrkan, så menade vi kyrkan i Löttorp och inte feskekörka.

Roger Petersson(hcp 13,1) Nu är det läge att söka jobb i Löttorps Taxi, för det saknas nämligen två chaufförer på helgerna. Man kan väl säga att det finns möjlighet till extraknäck under hela golfsäsongen. Alltså mellan den 1:a April tom. 31:a Mars.