2016

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postolowo avklarad och därmed är Golftouren 2016 avgjord.

Efter vissa smärre problem med glömda pass och bagar som råkade vara kvar hemma, så får man väl ändå tycka att det har varit en riktigt lyckad avslutningshelg?! En fantastisk tripp som innehöll både glädje, dramatik och överraskningar. En del nya ord som säkerligen kommer att finnas med i svenska akademins ordlista 2017. Ett exempel på ord som kommer att finnas med är ”släprygg”. Det ska visst introduceras på alla Silverstrands bussar omgående, genom en informationstavla i närheten av bussens WC. Men åter till de tidigare glömda småsakerna…typ pass och bagar. Det är något som tourens vise man Mats alltid har sagt och själv lever efter, man måste få ur det ur systemet direkt. Så vi tar en väldigt kort version här. Ett par i bussen kommer på att passen ligger kvar hemma på köksbordet, och då är vi nästan framme i Karlskrona. Det finns alltså ingen tid att skaffa några tillfälliga innan avresan, telefonerna går varma och foto på passen mailas, mms:as och körs hit och dit. Med fem minuter tillgodo plingar det till i mailboxen på terminalen och dem får hänga med på resan med hjälp av en kopia på passen…Äntligen är allt frid och fröjd, alla hoppar i bingen. De flesta sover som små barn, en del inte. Framme i Polen, bussresa direkt ut till banan, där alla utom två lastar ur sina bagar… Samma personer som har sina skrynkliga passkopier i på ett säkert ställe nära kroppen står nu helt iskalla kvar och kan konstatera att deras golfbagar ligger kvar i bilen på Silverstrands parkering… Alla tror att det är ett riktigt dåligt skämt från deras sida, men inser snart att det inte är det… Men som tur var fanns det golfset att hyra på plats, även om det var blandad kompott i bagarna så var det två halvnöjda resenärer som till slut peggade upp. Vi tror och hoppas att de kommer att göra checklistor i framtiden inför sina kommande resor.. Men resan är inte slut här, vi är alla spända på om de får komma in världens mest generösa land när det kommer till att ta emot folk i nöd. Men vi vet ju samtidigt att vi inte får favoriseras bara för att vi svenskfödda skattebetalare som har ett arbete som väntar. Som ni förstår så är det väldigt känsligt att nämna några namn vid sådana här händelser, det är ungefär som när vissa använder kod 217 eller kod 597. Ni vet vad jag menar, ingen får skriva om det… För att skydda Kalles identitet har vi på redaktionen bestämt att endast nämna Åsa vid namn..

Dag 2 Postolowo

Dagen då 2016 års golftour ska avgöras! Nio man har möjlighet att ta hem bucklan, därför känns det lite märkligt med en ledarboll med tre man. Men så var läget. Vaknade av slagregn på takfönstret på rummet, sen höll det på några timmar. Men det var fint väder efter det så alla spelade i fint väder, men lite mer vind än dagen innan. Damerna stack iväg på utsatt tid, sen följde ett sammanbitet gäng… Alla hade ju nu haft sitt inspelsvarv, och då är det väl inga problem…Det skulle visa sig att det var ungefär samma gubbar som plockade poäng denna dag, med några undantag.

1:a Jens

Fick en jobbig start, med åtta bunkerbesök på de nio första hålen. Låg sju över efter fem hål, och då hade Bertil som gick i min boll gjort fyra raka par. Kul, när får man åka hem? Nä, det var bara att försöka stoppa blödningen. Fick ihop en hyfsad score första nio som jag följde upp med en skön avslutning vilket räckte hela vägen till att vinna för dagen och bucklan. Vill tacka Lutten och Bertil för bra pepp och stämning i bollen trots att vi var kombattanter!

2:a Martin

Killen som jag hade satt mina surt förvärvade slantar på.. Spelade enligt våra mått riktigt bra golf, men extraslagen var för få.. En värdig avslutning där han gick de sju sista hålen på banans par, med hjälp av en birdie på artonde.

3:a Tomas Lind

Fick ihop en bra runda trots en trög start, men han brukar ju inte börja jobba förrän efter lunch. Inte dåligt med tanke på att han gick i ”sämstbollen”… Svinganalysen hade rätt, svingen verkar funka ungefär varannan dag. Det gäller bara att komma i takt till nästa år!

4:a Berne

Ryggproblem som heter duga, men trots det är han i topp på finaldagen, snacka om vinnarskalle. Tänk vad man kan komma långt med ett väldigt lite bollsinne, ännu mindre träning, lite mer av whisky och en stor näve värktabletter. Håller tummarna för att det löser sig med ryggen och att du spelar med oss framöver, annars får du gå caddie åt någon!

5:a Mats

Hade det inte varit för hål sju… då ni!! Men tog sina första poäng för året. Märkligt att han inte har scorat här, för övrigt har han spelat fantastisk golf under året. Men tyckte redan i klubbhuset efter dagens spel att han hade blicken och tankarna på nästa års golftour.

6:a Lutten

Fokuserad är nog bara förnamnet!! Spelsugen som få peggade han upp och klarade första bunkern för dagen med tio cm och då såg det ut som att gårdagens flyt skulle håll i sig. Höll i bra hela första nio, efter det tog han hand om bunkrarna… Tuff bana som straffar rejält, men det var match hela vägen in. Han är ju inte den där typen som ger upp, och det fanns det ingen anledning till. Det hela avgjordes på de sista fyra hålen, och då speciellt på hål 15. Men kommer med all sannolikhet vara i toppen även nästa år!

7:a Peter

Kändes lite som att han hade tappat segervittringen och fått vittring av Hard Rock Cafe direkt på morgonen. Det har hänt något med killen, han hade aldrig sett ut som en mysfarbror i klubbhuset för några år sedan om han bara hade kommit sjua för dagen. Men det var nog kvällens hamburgare som var på näthinnan, synd att köket hann stänga innan en annan hann dit…

8:a Ulf

Självsäker som få på rangen med all rätt, spelade riktigt bra dagen innan och såg väl bara möjligheter. Men den ena dagen är inte den andra lik…Men ser hela Polen vistelsen som uppvärmning.. Femma på touren totalt, med mersmak!!

9:a Bertil

Hade segern i sin hand när han ledde med fem slag, men tappade den på ett sätt som jag aldrig trodde var möjlig. Nog talat om det, ser fram emot att spela med/mot dig nästa år!

10:a Kalle

Det fanns nog ett och annat hjärnspöke som var med på dagens runda. Enda resultatet av två dagars spel i polen blir det att han kommer att köpa en ny hybrid inför 2017! Tanka upp rangekortet så kör ett nytt varv inför nästa år.

Jörgen, spelade bra första nio. Var det ingen som hjälpte till med whiskyn idag??

Håkan, en asterisk är också en form av poäng..

Magnus, gav allt på banan…kort kväll!

Kenneth, snyggt att inte plocka massa poäng som arrangör!

Paul, asterisk, asterisk, asterisk, tolv poäng, asterisk och idag en asterisk. Lite ojämn, kanske..

Elmer, tunga dagar på banan…

Roberth, ingen sänkning… idag, men en annan gång!

Dag 1 Postolowo

Ett förväntansfullt gäng ska ge sig ut på banan som erbjuder mulet som gav lite duggregn och vindstilla. Alltså de bästa förhållandena för låga scorer, men nu har alla blivit uppskrämda av Golftourens egen domedagsprofet Tomas Lind. Som har beskrivit banan som  inte helt omöjlig men betydligt svårare än Carnoustie.

Tävlingsledningen har beslutat att banan ska spelas från blått som var 5975 m, vilket de flesta av oss ansåg var tillräckligt. Det var nog ett vettigt beslut, det var väl ändå inte så många mer än Lutten och Martin som fick nöjet att eagleputta. Sen att bollen inte rullar i hör väl inte hit..Gamen är alltså fortfarande ensam om att ha gjort en eagle på Golftouren!

Banans layout var kanon, men tyvärr inte skicket. Den verkar ha haft sina glansdagar, även den…

1:a Lutten

Spelade fantastisk golf och undvek ruffen under hela rundan vilket i sig var en bragd, med tanke på hur smal fairways var på sina ställen. Rätt många ställen…nästan överallt…men en förklaring till att han scorade bäst är nog att han inte riktigt förstår allt vad Lind pratar om… Men riktigt kul att se när han kom in i klubbhuset och strålade som ett barn på julafton. Man undrade bara hur lågt han hade gått, och svaret kom i bussen under prisutdelningen…han hade 71 netto och fick ihop 37 poäng.😃

2:a Ulf

Spelar bra golf under hela rundan och det gör att han tar ett stort kliv i resultatlistan. Har tidigare spelat utomlands med honom några gånger och det är tydligen så att han alltid spelar fantastiskt när han tror att det är yards… Men det bådar gott inför hans golfresa till Skottland som är om ett par veckor. Eller en nu…⛳️

3:a Roberth

Vi är inte helt säkra men vi tror att han pratade ihjäl banan. Tyckte om allt t.o.m hålkoppparna verkade vara helt ok. Men han är ju en väldigt positiv, öppen, hjälpsam, godhjärtad och ödmjuk människa om han själv får säga det😉

4:a Martin

Han visar direkt att han har snappat upp en hel del som reseledare ute i Europa, innan vi har fått ut bagarna ur bussen så har han redan hunnit in i restaurangen. Där han beställde in en liten soppa, scramble egg och en toast att ta med i bagen. Alla lika imponerade!! Spelade helt okey enligt honom, vilket innebar sju friska poäng som gjorde att han hade stora möjligheter inför finaldagen. Provade att spela på honom på de större spelbolagen, men det gav inte pengarna tillbaka. Men inför morgondagen skulle han förbereda sig bättre, det är ju aldrig bra att spela hungrig…🌭🍕🌯🌮🍳🍟

5:a Jens

14 över efter sju hål…kul det här…när får vi åka hem..Nya tag efter nio, och det blev det. Gick betydligt bättre men det gick naturligtvis inte att hämta igen den sopiga starten. Men fick med en bra känsla för morgondagens runda.

6:a Kalle

Hittade en ny kärlek i Polen, en tillfällig bekantskap i form av en hybrid… Klubba, alltså! Inte helt nöjd med första runda, men det kunde ju börja mycket värre…men vad skulle det vara?? Äh, ni vet… Men en helt ok runda med lånade klubbor. Tror att jag fick med allt, men jag kan ha glömt nåt…😉

7:a Bertil

Säkrar genom dagens spel en plats i ledarbollen imorgon, tillsammans med Lutten och Jens.    Ett par hål som ställer till det för honom annars hade han kommit betydligt högre upp. Men laddar om inför morgondagen med en iskall🍺

8:a Kenneth

Mer taggad än någonsin, men det är han alltid! Helt otroligt att han kan sprida så mycket glädje på banan, för att inte nämna alla bollarna… Nä, det vet jag inget om för hans scorekort är det visst någon som har rökt upp, för det är inte med här i alla fall. 👏

9:a Jörgen

spelade riktigt bra golf i sju hål, sen började drivern kosta alldeles för mycket. Synd för det var riktigt bra golf för övrigt. Men det är skitsvårt att slå bra driverslag med en vänsterklubba. Ändå ställde vi andra i bollen upp och drack ur hans whisky så att han kunde fortsätta hålla fokus..😎

10:a Peter

Kommer till sin hemmabana i Polen med bra slagläge, men tyvärr så tappar han de sista hålen. Antagligen samtidigt som ölen i bagen tog slut😉 Ser sådär härligt avslappnad ut i klubbhuset, som man bara kan vara efter arton hål med bra golf och goda vänner.

Mats, längtar redan till morgondagens nya runda.

Elmer, inte hans favoritbana precis…

Tomas Lind, borde ha sett dig även om jag inte hörde dig…

Paul, inte som Saxnäs.

Magnus, gick all in. All heder!

Håkan, saknade Knaggen för efter honom var det inte fler…

Prisutdelning i bussen sen rast vila i tjugo minuter på hotellet innan middagen. Lämnade restaurangen sist och löste ut några obetalda öl, Jack Daniels, nåt glas vin och några kaffe.👍 👏 Men vem fan beställer kaffe??😱

Dag 2 återkommer vi till!😎👍

Saxnäs krossad!!
Eller vad säger man om Pauls prestation?! Paul sköt en kanonrunda på 61 slag netto!! Vilket resulterade i 47 poäng… Alltså en överlägsen seger med nio slags marginal ner till tvåan, som var Jocke. Jocke hade väl oturen att spela bra i fel tävling, 70 netto och 75 brutto… Men fick i alla fall ihop 38 poäng. Berne som även han spelade bra gick runt på 71 nettoslag och 38 poäng… Grattis till sänkningen allihopa!! Nu var det väl inte fler som fick en sänkning i dag…men rätt många har rätt till en liten men välförtjänt hcp-höjning.

1:a Paul

Slog alla med häpnad inklusive sig själv, genom att gå sitt livs runda. 61 slag netto och 47 poäng var, är och kommer förbli ett svårslaget tourrekord. Startade med en trippel…sen var det ren och skär uppvisning!! Poäng och lite kuvert brydde han inte sig så mycket om som just den där fantastiska känslan när allt funkar infinner sig för en gångs skull. Det är väl just de rundorna som gör att man håller på med golf?!

2:a Jocke

Plötsligt händer det, igen!! Men herregud vad du/vi har väntat på att du ska börja plocka poäng här igen. Men nu har det vänt, och hade det inte varit för att du valde att skjuta lågt på just den här tävlingen så hade tolvpoängarna varit lika säker som att sommaren tog slut när du fick hem vattenskotern😉 Men riktigt bra spelat!!

3:a Berne

Man fick ju äran att spela med Berne under dagens runda, men att han skulle komma in på tredjeplats efter alla dessa milt uttryckt pessimistiska uttalanden på i alla fall sjutton av hålen, trodde jag aldrig!! Berne är lika säker med sin putter som Stensons är med sin spoon.

4:a Kenneth

Är som vanligt med och hugger på alla närmast hål, men tråkigt nog så var det fler som slog ut efter honom. Men gör en bra runda totalt sett, och alla är väl nöjda när man får 74 netto. Mia hade smugit ut i bilen och ville med sin man som caddie tror vi, men Kenneth som är en hård men även en väldigt rättvis man, tyckte att det var bättre om hon umgicks lite med ett av sina barnbarn istället. Och så blev det denna gång, men nästa gång kanske…

5:a Jens

Ett par helt idiotiska tripplar på första nio, som vägdes upp av lite flyt på ett par av hålen  sista nio. Gjorde att rundan blev som så många andra…

6:a Bertil

Ingen smakstart, men kom snart in i spelet. Malde på som vanligt och ser fortfarande väldigt nöjd och glad ut. Kommer att bli riktigt farlig i Polen!! Även på golfbanan…😉

7:a Håkan

Forsätter poängplockniningen. Stabilare än någonsin, och är väl den enda i gänget som har bettat på sig själv som totalvinnare 2016!!✌️💪⛳️😎

8:a Lutten

Inte riktigt lika bra runda som på Ekerum, och det var ju tur. För det hade ju inte varit roligt att spela så bra och bara komma tvåa…  Ligger trea totalt så här långt och blir han sämre än det, då får han svårt att förklara för Britten varför han är på rangen sju kvällar i veckan😉

9:a Magnus

Vissa bara har det i sig, fick plocka fram klubborna som har stått orörda sedan vi var på Ekerum. Får han bara värma upp på sitt alldeles egna sätt i shoppen, då brukar det gå bra. Men vi var lite oroliga inför dagens runda när han bara köpte bollar, och det kan ju inte räknas som ett impulsköp i hans vanliga klass. Tog två poäng som många skulle bli glada för den här dagen.

10:a Elmer

Första nio gick det som en dans när Sara är med och håller takten, men sista nio var det mer som en blandning av Kurt Olsson och Peppe Eng. Tyvärr uteblev telefonröstningen så du fick bara en poäng idag. Vilket är väldigt förvånande för oss andra, men du slapp i alla fall den nesliga asterisken.

Men de som förärades eller förfärades med en asterisk var:

Knaggen

som överlät jumboplatsen till, se längst ner…⬇️

Roberth

som var med och höll i tävlingen, och därmed höll en låg profil. Snyggt!

Peter

som hade otur med lottningen, igen.

Ulf

som blev riktigt nöjd med sin hcp-höjning

Jörgen

som funderade på börja spela från höger

Kalle

iskall putter…bland annat…

Tomas

säger bara swingersanalys…

Rickard

inte övertränad!

Ekerum 12/6

Erik blev väl den stora karréleverantören till sommarfeste tack vare alla treputtar, funderar på om vi bara ska spela där. Det som var riktigt dåligt var att bunkrarna var lika snabba som greenerna, hade inte gjort något om de hade varit krattade efter regnet☹️. Lite för fint väder som pendlade mellan kortbyxor och lammullströjor. Som man anade innan tävlingen så skulle det krävas en kanonrunda för att ta hem dagens tävling, lite förvånansvärt att det bara var en som gick under sitt hcp under så bra förhållande som det var. Att vinna med sju poäng och dra ihop 41 poäng är riktigt vasst, och det är bara att lyfta på golfkepan och gratulera Lutten!

1:a Lutten

En sån där typiskt vackertväder spelare😉 som spelade lika vacker golf som vädret var, alltså strålande. Lika strålande glad var han på Pizzerian, och det är alltid kul när det går bra för folk… Pillade i en birdie annars verkade han inte bidra speciellt mycket till buffébordet på Sommarträffen, det får bli Bullens Pilsnerkorvar till honom!!

2:a Bertil

Andra gången han är med och andra gången han nyper andraplatsen. Ser sådär lurigt nöjd ut hela tiden när man ser honom, och då brukar det sluta med höga poäng. Den som har lägst odds på alla stora spelbolag inför Polenresan och då återstår ändock en deltävling som kommer att spelas någonstans i sydöstra Sverige.

3:a Peter

Killen som tycker att det ska vara entrecote på Sommarträffen, bidrar med sju treputtar och tar tredjeplatsen. Du är en fin människa! Men du kan inte putta!!😉 Även om du hade sluppit alla treputtar så hade du ändå fått stryk av Lutten med ett slag! Så vad gör det?👍

4:a Jens

Hade man inte behövt att droppa en pluggad boll på artonde i green bunkern, då hade man blivit tvåa. Och hade man sluppit sina fem treputtar då hade man ändå kommit tvåa. Men som för alla utom en idag, så finns det lite för många retfulla slag att lägga till scoren.

5:a Håkan

Håller i tävlingen och ser själv till att hålla en lagom låg profil i poängsammanhanget. Gick på 75 slag netto liksom fyra andra denna dag när det var jämnare än någonsin, sju man inom två poäng. Siktar som vanligt in sig på Sommarträffen där han alltid är med i toppen…

6:a Ulf

Borde fått till en bättre runda trots att han spelade med Tomas, han har ju rest runt hela världen och spelat med honom bara för mental träning inför dessa tourtävlingar. Men även det starkaste psyket…

7:a Martin

Har inte sin bästa dag på året när det gäller golfen, men annars tror jag att dagen som helhet kommer upp i topp tio!? Tänk er själv att spela Ekerum i kanonväder med brorsan, sämre kan man ha det. Snålar med birdiesarna, kan det vara för att hålla kostnaderna nere… Bidrar dock med en treputt, där han i alla fall gick av greenen med ett par. Coolt!😎

8:a Rickard

Spelar väl som oss andra halvhyffsat men får inte till där sista. Var rätt nöjd när vi kom till hål nitton och rundan var över. Men alltid lika nöjd och glad!

9:a Kalle

Spelade riktigt bra första nio, ja inte lika bra som Lutten, men riktigt bra i alla fall. Sen kom ju sista nio… Inte lika kul! Nä, det där med att värma upp med ett tårtkalas verkar inte vara kalas. Semester med tre veckors sommarträning ska väl göra susen på de tre återstående tävlingarna!

1o:a Jörgen

Lite tung start som hängde med ända in i klubbhuset. Försöker få en ny inteckning i Hall of Fame på alla möjliga sätt, idag med bl.a. en eagleputt och gick av greenen med en boggie. Men tyvärr det räcker inte, hade det varit en dubbelboggie så kanske.😉

Mats, funkar inte när hälften av slagen är med puttern..

Roberth, såg lite halvstressad ut på pizzerian…

Tomas, bjöd i alla fall på en birdie, alltid gott!!

Berne, hemmabana och allt? Men kan tänka mig att flytten påverkar…

Elmer, det där med kvällsgolf var inget vidare. Inte alla bunkrarna heller…

Paul, alltid svårt med premiär av nya järn!

Kenneth, otur om man nu kan tro honom…

Jocke, vad är det som händer. skärp dig!!

Magnus, trodde aldrig att det skulle räcka så här långt…

Knaggen, jämnast av alla!!!

Kalmar GK 15/5

Kalmar levererar som vanligt, vilket inte golfvädergudarna gjorde. Vi får väl inte gnälla för mycket på ett efterlängtat vårregn, vi slapp i alla fall hård vind och hagelskurar. Tveksamt om vi får arrangera fler tävlingar…☔️🌪Men åter till dagens runda som gav lite högre scorer än förra tävlingen trots att vi spelar en fantastisk bana i kanonskick. Roligt att poängerna fördelas över många spelare vilket öppnar för en tuff avslutning, men det är ju några ronder innan dess.

1:a Jens

Gick ”lite” bättre än väntat, men det gör inget. Första gången man har spelat hyfsat i regn, och det kan vara så att min lilla investering i ett par regnhandskar direkt gav utdelning i form av 12 sköna poäng👍 Men det är inget som jag kan rekommendera till er andra…

2:a Martin

Fick en jobbig start som han skakade av sig direkt, för att sedan spela riktigt stabilt resten av rundan. Lite coolt av Martin att stå ute i regnet på rangen när vi andra kurar ihop oss nästan i fosterställning under taket och tycker synd om oss själva. Men ska man lira en golfrunda i regn, då ska man även värma upp i regn tydligen. Det är bara att inse att den här killen har lite annat tänk än oss andra😎

3:a Peter Bruun

Hade riktigt många sköna slag som får en att undra, varför vinner inte Bruun alla tävlingarna. Men det kan vara så att han är övertränad, ni skulle sett hans underarmar!! 😉 Puttade riktigt bra hela dagen utan att få någon direkt utdelning mer än att han slapp treputtar.

4:a Håkan

Poängplockningen har börjat! Visar att han är i fin form, tar hem ett närmast hål. Eller om man ska säga att bröderna Axelsson missade ett… Vi som var med i bussen hem från Mön när han blev hämtad av Carina på Träffpunkten vet ju ungefär vad han tycker om regn, och ändå en topplacering idag. Stort!

5:a Kenneth

Får vara nöjd med sin femteplats idag, med tanke på att han fick den tuffaste lottningen av alla i gänget. Gav Peter en rejäl utbildning i den öländska dialekten med dess förkortningar mm.mm. Många tips som Peter hade stor nytta av under hela rundan, enda nackdelen är att det är riktigt knepigt att skratta och slå samtidigt. Men det är det värt!!😂😂

6:a Berne

Lite oflyt på ettan men sen flöt det på. Spelade som vanligt med ryggproblem, men satte sig i bilen direkt efter rundan för ett besök hos kiropraktorn. Så nästa tävling lär han komma till första tee piggare än någonsin, sedan får vi se vad det har för effekt på golfen…

7:a Lutten

Hemmabana och taggad som få. Rullade ihop sovsäcken på rangen när vi andra kom dit.. Såg ett par av hans riktigt fina golfslag när vi råkade komma upp lite nära deras boll. Sving och känsla för att skjuta betydligt lägre scorer än vad han har gjort här på touren, men det är inte lätt när vagnen havererar…

8:a Jörgen

Plockar poäng igen! Han värmer bara upp! Vi ser fram emot storformen som sakta börjar närma sig. Många poäng ska fördelas och i år verkar fördelningen bli utspridd på många gubbar och då kommer Jörgen ha en del av dem. Snart dags för en ny inteckning i HOF.

9:a Magnus

Trendigaste regnhatten gjorde susen, tänk vad det gör när han kan fixa hela uppvärmningen i shoppen. Det var nog många som skulle vilja vara i hans hatt den här golfrundan, men det är bara han som klär i den! Spelmässigt, ingen aning och ändå åkte vi i samma bil…

10:a Ulf

Tar sitt ansvar som tävlingsledare, och softar ner vilket öppnar upp för de andra att plocka lite poäng. Men nästa gång lirar han avslappnat och då lär det bli en högre poäng igen.

Tack till er alla som andra som var med och förgyllde vår dag utan att ta massa poäng från oss.. Mats(två närmast hål), Kalle(hur kan man bli av med ett paraply när det regnar?), Elmer(?), Roberth(såg stark ut på rangen, men det är han ju också), Jocke(favoritväder), Rickard( vagnhaveri), Tomas(gjorde sitt jobb…),Paul(kom inte senare än vanligt😉)och Knaggen( kom igen!)

Ölands GK 24/4

Säsongspremiären på Ölands GK var en kall tillställning, med motvind på alla hål.. Det var nog lite vingligt för de flesta, men det brukar det ju vara när premiärnerverna får bestämma. Träningsläger i Spanien verkar inte vara något som avgjorde placeringarna efter Kalle. Det enda man kan säga är väl att nästan alla hade hemmabana i dag.

1:a Kalle

Spelade fantastisk golf enligt scorekortet. Efter sexton hål insåg han dock att han var tvungen att hålla igen för att undvika en neslig sänkning😉 Att segern redan var hemma förstod han säkert med tanke på en iskall nordlig vind som påverkade allt och alla, förutom honom själv.

2:a Bertil

Scorade bättre än vad många hade förväntat sig med tanke på att han inte hade tid att vara med i dag…(kul Jonas..) En jämn och bra runda där en retfull treputt avgjorde. Men nöjd och glad som vanligt och kommer att bli farlig i år. Statistiskt sett så tappar han sällan…och tvåa är en rätt okej utgångsposition!!

3:a Ulf

Hade som de flesta, en bra start första nio med en lite sämre sista halva. Men det har ju alla på Ölands GK. Ösa in 10 ton grus under huset hemma dagen innan verkar vara en bra uppladdning inför tävlingarna, men fortsätter han med det, då är risken att han kommer bo på en kulle innan säsongen är över..

4:a Elmer

Har spelat halvknackigt på försäsongen( för er som undrar så börjar Elmer och Kenneths försäsong 1:a januari) men nu när det verkligen gäller är han som vanligt med och sprider mycket mer glädje än bollar. Hade han fått till puttningen då hade han varit oslagbar idag.

5:a Tomas Lind 

Hade ett enormt stöd av sina fantastiskt trevliga medspelare denna dag. Ingen medstuds eller annan tur på något hål, utan bara den vanliga oturen som ständigt följer honom runt världens alla banor. Puttade riktigt bra utan att få någon utdelning, på det heller…😉👍

6:a Jörgen

Antagligen den enda i gänget som spelade bättre på sista nio, men vi som har festat med honom vet att det är likadant då. En slowstarter, men har han redan kommit igång… Då tror jag att det blir full gas ända fram till avslutningen i Polen där han kommer att var på topp både på banan och baren… Se upp där nere!!🍻

7:a Jens

Första nio räddade man scoren genom att chippa långt över min normala kapacitet. Men sista nio hann verkligheten ikapp mig. Många fantastiska snapphook som blandades med ett par fräcka duffar och som grädde på moset skickade man iväg en riktigt klockren socket långt in i skogen.

8:a Magnus

Fick väl ingen smakstart på rundan, men den här uppvärmningen påminde inte om hans vanliga upplägg inför en golfrunda. Han brukar nämligen tillbringa mest tid inne i shoppen och sällan eller aldrig kommer han ut med något som han bara måste ha för att spela den dagen. Naturligtvis blev ettan det sämsta hålet för hans del men efter det så rullade det på ganska bra.

9:a Martin

En av de få som inte hade hemmabana i dag, ändå går han och snor åt sig ett par poäng i sin tourpremiär… Kul för oss andra att du är med och riktigt kul att få se ett scorekort i det här gänget där man lägger till slag istället för att dra ifrån efter slopen har sagt sitt. Nu vet jag att det inte är en runda som du är jättestolt över, men jag bara måste visa din score. Brutto 80 slag, netto 81!!⛳️ THAT’S GOLF!!!

10:a Jocke

Var väl rätt nära att bryta ihop mycket tidigare än han gjorde. Men han höll ihop fram till tolvan, och just tolvan har spökat för honom tidigare… Kommer ni ihåg tolv i på tolvan… Synd för han spelade bra golf med ett par riktigt fina räddningar från bunkrar och annat jävelskap som han själv inte tycker ska finnas på en fin golfbana.

Thomas ”Lutten”, Kenneth, Berne, Håkan, Roberth(grattis till birdien), Paul, Mats och Knaggen(grattis till närmast hål) får vi tacka för deras sällskap i bollarna. V hoppas att de hade det lika trevligt som Kalle hade det på sin runda! Vi får även gratta till att ni nu är de enda innehavarna av varsin asterisk på touren så här långt, grattis!