2018

Elmer tar hem pokalen för fjärde gången!!

Vi kan bara gratulera tourens dominant till segern och det gör vi så gärna! Fyra inteckningar av fjorton är något alla på touren skulle vara nöjda med. Sitter säkert kvar på tronen! En bubblande glad segrare tyckte att vi alla skulle få lite av känslan han hade i kroppen, så ett glas med bubbel till alla innan maten ordnade han. Det tackar vi för!

Fredagens tävling vanns av Yvonne, Hanna och Ann-Sofie och därmed är det nog färdigspelat för deras del på touren… Men ett stort grattis i alla fall!!

För första gången i Tourens historia så var det en boll som bröt fredagstävlingen och gick hem efter fjorton hål pga. att regnet och vinden kom precis som utlovat. Jävla mesar!! Får se hur det blir på finaldagen, för väderprognosen ser ungefär likadan ut. Men jag tror det blir svårt att få Elmer, Kalle och Berne att kliva av banan idag.

2018-09-22

Skyrups GK

Touravslutning som var den jämnaste genom tiderna, med Elmer som segrare! Men vi tar det från början, det var en gång en liten gube… Äh, vi hoppar fram lite. Storm regn och rusk var prognosen för helgens spel, men som vanligt så hade man överdrivit det hela. En uppfriskande liten regnskur på fredagseftermiddagen med en tillhörande vind. Ett par sönderblåsta paraplyer och Yvonne blev visst av med sitt i en damm, blev resultatet av vädret.

Det som var mest förvånande var att fyra av oss blev totalt överrumplade av väderomslaget som kom precis som det var sagt. Inga regnkläder, ingen bra score, ingen moral, stora paraplyer, blöta handskar mm.mm gjorde att dem bröt på typ 14:e hålet. Vi vill inte hänga ut någon med namn på den här sidan men det var inte, Magnus, Janne, Bengt, Jocke, Kenneth, Knaggen, Jörgen, Paul, Lutten, Mats, Jens, Ulf, Berne, Roberth, Kalle, Elmer. Och det var inte någon av våra tappra damer som var med, för alla vi spelade klart rundan precis som golfspelare brukar göra. Nog tjatat om det här, men nog trodde vi att ni skulle kunna klä på er själv innan ni går ut…

Fredagskvällen blev lika lyckad som väntat med bra mat och prisutdelning där damernas lag bestående av Yvonne, Hanna och Ann-Sofie tog hem en lätt seger. Då kan man nämna som en parantes att det laget blev av med två paraplyer under vindpusten… Stort grattis!!

Lördagen började bra med en väderrapport som lovade att regnet inte skulle börja förrän vid treklippet och då skulle vi så gott som ha spelat klart. Nu blev det inte riktigt som planerat, regnet började när vi stod på rangen. Sedan höll det på från och till med regnskurar ända fram till tretiden. Efter det övergick det till hagelskurar, men vi det laget hade alla hunnit in och fått i sig en eller två öl. Lite olika beroende på vem man var/är gift med. Lutten är en lycklig man!!

Sedan segerbankett som började med bubbel som ”The Champ” Elmer bjöd på, killen som vet hur man vinner med stil och klass. Men han är ju van att vinna, då blir det väl så.

Segermarginalen Elmer hade till Kalle var ett ynka poäng! Tror att det fanns slag att hämta både här och där för alla under den här rundan. Greenerna var rätt vattensjuka kan vi väl vara överens om, tror i alla fall att Lutten håller med mig. Ulf var den som bemästrade banan bäst fast det var enligt Kalle ”helt onödigt” och det kan man hålla med om även om inte alla gör det. Tävlingen var inlagd i GameBook vilket gjorde att vi kunde följa dem som var i toppen, eller någon annan om man nu tyckte att det var mer spännande. Kul att se att Gamen som enda spelare låg på röda siffror efter nio hål, men sedan spelade vi nio till.

1:a Ulf

Överraskar samtliga med att ta hem segern för dagen, mest förvånad själv. Enda gången för året som det inte krävdes en sänkning för att vinna. Men kanske ändå den bästa prestationen. Ett stort grattis till tolvpoängaren!

2:a Kalle

Började halvknackigt, men kom igen på sista nio. Visste exakt vad som krävdes av honom och de andra i bollen, men var riktigt fundersam när han kom in över hur långt hans slutspurt skulle räcka. Alla vet hur det gick… Men trea förra året tvåa i år, kan ni se en trend?!

3:a Jörgen

Inledde med en dubbel men efter det så gick han som en raket genom startfältet. Den enda spelaren som låg på röda siffror efter nio. Men även här vet vi hur det slutade… Tror på dig inför 2019, precis som jag gjorde inför 2018, 2017…

4:a Bertil

Låg bra till efter första nio men, inte lika bra efter arton. Såg så stabil ut i början men tappade formen, men aldrig humöret. Inte helt nöjd med greenerna han heller., men han blev inte (tre)putt för det.

5:a Jens

Började med ett par tripplar, sedan var det igång… Fick till lite golfspel från tian och ut med fyra raka par men det höll inte så länge det heller. Skitrunda med andra ord…

6:a Elmer

Gjorde precis vad du behövde göra!

7:a Lutten

Var väl lite uppjagad efter femputten på ettan… Håller med helt och hållet om att det inte var golfrelaterat det vi höll på med. Men golf spelas utomhus och då kan det bli såhär. Men det var som att putta på en tvättsvamp. Skadedrabbad detta året, kommer att ge oss en match nästa år!

8:a Magnus

Inte lätt att fokusera på golf när hängrännorna är helt slut…

9:a Tomas

Slår bort en boll på artons fairway, och där avgjordes allt. Eller nästan allt, tappade i alla fall fyra fem placeringar. Surt sa räven och Tomas, men man kan undra vad Nalle Puh hade sagt.

10:a Mats

Försökte hålla både spel och humöret på topp, men det enda som fanns kvar efter arton spelade var ett gott humör, som spetsades med Liverpool vinst. Snygg boggie på ettan!!

Berne, du behövde bara ett poäng för att komma på pallen…

Knaggen, kom in lite sent spelet men var strax ute igen…

Janne, inget flyt i puttningen…

Håkan, snyggare sving än piké och då är ändå svingen helt kass…

Peter, en tung dag på banan, men lättare i baren…

2018-09-02

Saxnäs GK

En golfbana som var helt ”Mua” men ett par sänkningar blev det i alla fall.

Inte lätt att hinna med allt golfrelaterat i år… Men det krävdes återigen en sänkningsrunda för att vinna och denna gången även för att komma på andraplatsen. Men vi fick en väldigt nöjd och glad vinnare på Saxnäs, nämligen Paul som inte har tagit poäng tidigare i år. Men vi lyfter på golfkepan och önskar honom lycka till på Skyrup och att han då tar sin andra seger för året.

1:a Paul

Härligt att du hittar dina sköna slag och det är bara att fortsätta i samma stil. Tror att träningslägret i Polen kommer göra att du dominerar i Skyrup.  Ett stort grattis till din 40 poängsrunda!!

2:a Kalle

Positionerar sig inför finalvarvet i Skåne. Grattis till en kanonrunda med 38 poäng som ändå var medioker jämfört med dina omtalade kvällsrundor. Det kan vara hans tur att ta hem bucklan detta året, men då vill det till att stjärnorna står rätt och att bollarna studsar rätt.

3:a Tomas

30 slag netto sista nio med en treputt på 15:e… Spelar stabilare än någonsin, har nästan inga rundor under 30 poäng. Precis hemkommen nu från en fantastisk golfhelg i Skottland som en vinnare. Självförtroendet är lite större än vanligt, nu ska du bara skicka i puttarna också.

4:a Knaggen

Håller som sagt på att spela in sig med sina nya klubbor, och det går bättre och bättre. Slagen blir längre och längre och lite rakare för varje hål. Ser fram emot fler enkla birdies på Skyrups lätt ondulerade greener. Det kan vara att hålen är lite för korta för att han ska komma till sin rätt, men han är rätt vass med sina nypolerade wedgar också.

5:a Roberth

Storspelar i år och det är riktigt tråkigt att du inte kan vara med på Skyrup och försvara din ledning. Men reglerna är satta för att göra det hela intressantare på slutet av touren. Kanske inte så kul… Men vem har sagt att golf ska vara rättvist?

6:a Mats

”The champ” plockar poäng som vanligt men inte lika höga som förra året. Men vi vet att han älskar spelet och att han är den största strategen i gänget som bara tycker att det är helt fantastiskt med nya banor. Skyrup är en sådan, och han kommer som vanligt gå ut och ge banan en ordentlig match.

7:a Ulf

Han har äntligen hittat sin sving igen!!! Jag tror att han glömde den i Skottland när vi åkte hem förra året, men nu har han hittat den igen. Den är med hem för jag såg när han packade bagen, och han lade den precis till vänster om whiskyn.

8:a Bengt

Tar återigen poäng på touren, men känner att han inte är med riktigt i toppen. Väljer därför att avsluta säsongen på en undertour i Kalmar som har sin avslutning i Polen. Vi ser fram emot att spela med dig, applådera åt dig men framförallt att leta upp dina bollar…

9:a Elmer

Kommer självklart att gå i ledarbollen på Skyrup, och vi undrar hur många gånger du har gjort det? Den enda i gänget som inte har nerver utan bara en väld dold vinnarskalle. Men det är ingen som underskattar honom när han går i ledarbollen. Inte lönt att spela på honom som vinnare, det är ju inte ens pengarna tillbaka…

10:a Jocke

1 slag över banans par på första nio! Sug på den!! Sen var det lite fler sista nio… Men ser som vanligt fram emot touravslutningen som är en av årets höjdpunkter.

Lutten. Hårt liv att vara gympalärare när ungarna försöker skada dig hela tiden…

Jens. Vad vore livet utan en och annan socket…

Janne. Kan bli treputt för mindre…

Peter. Du jobbar för mycket eller så är det så att du bara spelar för lite golf…

Jörgen. Full pott, fast på fel sätt ett par gånger…

Bertil. Inte lätt att spela bra när du ser allt arbete som behövs göras på banan…

Håkan. Redo för ledarbollen, nu behöver du inte stryka någon poäng…

2018-08-12

Kalmar GK Nya Banan

Första golfdagen med långbyxor på hela sommaren, för hälften av oss. Banan var väl så bra som man kan önska efter den här extremsommaren. Extremt bra sommar om ni frågar mig! Frågar ni en lantbrukare, så får ni skylla er själv! Golfmässigt så dominerade Berne eller vad säger man om en 68 runda!?

1:a Berne

Formen håller i sig och vi unnar dig verkligen alla poäng som du har. Samtidigt unnar vi dig lite ledighet i Norge när vi andra spelar Saxnäs.

2:a Håkan

32 slag netto första nio och 40 sista…Varför? Alla undrar!

3:a Roberth

Är i solklar ledning inför de två sista tävlingarna. Får se till att ha många poäng med sig i bagaget när vi andra drar till Skyrup för finalspel. Tråkigt att den som leder inte kan vara med, men det är så det är upplagt och då är det bara att gilla läget.

4:a Elmer

Man känner igen mönstret. Slowstarter som kan gå hur långt som helst. Inte första gången som han kommer smygande bakifrån och roffar åt sig en hel hög med poäng som brukar räcka i alla fall till en pallplats. Vi får se hur det går, men har storspelat på sistone med bla. en runda på Möre GK där han gick 82 brutto.

5:a Ulf

Första poängen för säsongen och vi håller tummarna för att det inte var de sista! Förhoppningsvis på väg ur svackan och behöver antagligen bara finslipa vissa detaljer inför nästa tävling.

6:a Lutten

Känner inte igen honom i år. Jo, jag känner naturligtvis igen honom men hans spel sitter inte som det har gjort innan. Kan det vara cykelvurparelaterat?

7:a Jörgen

Nu snackar vi slowstarter av rang. Spelar kanonrunda efter kanonrunda mellan tourtävlingarna. Får se om han kör på i samma anda nu på slutet, då är han och hugger några sköna poäng bara för att hyfsa till siffrorna.

8:a Jocke

En helt ok golfrunda skulle nog alla vi andra tycka, eller vad tror ni. 80 brutto med ett par retfulla dubblar. Ta bort dem och rulla i ett par birdies nästa gång, vi vet att du kan.

9:a Bengt

Hade väldig otur med lottningen tydligen, men inte på närmelsevis lika mycket otur som Janne, Lutten och Jens…

10:a Janne

Här kan vi snacka otur med lottning… Tredje rundan som stackaren behöver spela med Jens, vilket har gjort att snacket är igång om att Janne återigen ska lägge klubborna på hyllan. Vi hoppas verkligen att det inte är så, vi behöver nämligen dina pengar…

Jens, spelade hyfsat i nio hål därefter sex socket…kostar…

Mats, inte lätt när man spelar banan så sällan…

Bertil, jag som trodde på dig idag…

Knaggen, håller på att spela in sig med nya klubbor.

Magnus, övertränad…igen…

Tomas, otur med lottningen, puttningen och domarna…

Kalle, andraserven ger dåligt med poäng i golf…

Peter, var du med…

Glöm inte träningen innan vi ses igen, ni verkar behöva det!!

2018-06-10

Nybro

En varm dag på en bana som var upptorkad som om det vore augusti efter en kanonsommar. Men det är inte så konstigt med tanke på vädret som har varit, men man undrar hur banorna kommer att vara i augusti… Tror att det kommer att lösa sig när industrisemestrarna och regnet drar igång. Den som bemästrade värmen och banan idag var Roberth som gick runt på 68 netto! Ett stort grattis!

1:a Roberth

40 poäng trots en trippel, måste kännas helt okey i överarmarna. Det är som sagt bara att gratulera och se till att hålla formen tills vi startar om i augusti. Vila sig i form verkar vara det nya som gäller nu…

2:a Jens

37 poäng satt som en smäck. Tiopoängaren kändes även den helt perfekt. Vila verkar funka…

3:a Kalle

Inga större överraskningar i det scorekortet. Jämnt och bra, kanske lite för jämnt… Stabil genom hela rundan och är nog den i gänget som tycker att det är aldelles för långt sommaruppehåll.

4:a Mats

Alltid en fröjd att spela med, och så var det även denna dag. Vet inte om jag har nämnt det tidigare, men han slår helt sjukt rakt. Då menar jag inte bara rakt, utan att det är så in i he….es rakt så att man kan kalibrera laserinstrument efter hans spoon. I och med dagens poäng klättar The Champ återigen upp i ledningen.

5:a Bertil

Nöjd och glad efter en 73 runda, och det med all rätt. Det här var långt ifrån årets sista poäng som han lade beslag på. Det kommer mera…

6:a Håkan

Ryggen verkar bli bättre och bättre, ser vi på poängen. Åtta poäng förra tävlingen och fem idag…det var väl bara på 14:e som det högg till i ryggen vilket resulterade i en birdie..

7:a Tomas

Ett par dåliga hål av arton kan ju inte vara så farligt. Annars var scooren helt fantastisk. Det kunde ha blivit riktigt bra med tanke på att även du kom in på 73 slag.

8:a Kenneth

Tung start, gick väl och småfrös. Men på andra slingan rättade det till sig och fick ihop 19 poäng på den. Väldigt mycket administration med treputt-potten verkar det vara, för att inte tala birdie-potten.

9:a Janne

Kommer närmare och närmare sitt hcp, och när han väl är där då kommer han inte ge bort några poäng. Dagens runda gick helt utan något katastrofhål.

10:a Knaggen

Spelade sin första artonhålare med sina nya klubbor, och det gick ju ganska bra. Lite småjusteringar på svingen, stansen, puttgreppet och wedgarna;) Sen får vi se upp.

Jocke, spelade fantastisk golf i sjutton hål.

Berne, även hans rygg verkar bli bättre och bättre…

Elmer, hoppsan…

Ulf, rätt nöjd med sina 27 poäng

Peter… Skärp dig!

Gamen, birdie på ettan!

Lutten, ???

Paul, putt, putt, putt

Bengt, vad gör du nuförtiden…

2018-05-13

Ekerums GK, Erik

Ekerum bjöd på vackert väder, vindstilla och dåliga greener. Ända fördelen med det var att de flesta av oss fick ge ett rejält bidrag till sommarfesten. Läge att byta ut karréskivorna och boxviner till entrecote och amarone… Konstigt att det inte var fler som scorade bättre med tanke på vädret, undrar om det var greenerna som gjorde så mycket. Peter Bruun spelade grym golf första nio sedan blev det lite mänskligare. Det var en knapp seger där tre spelare kom in på samma score och hcp,n fick avgöra.

1:a Peter Brun

5 par och 4 bogey första nio och det var mersmak på det. Men efter korven på nian tappade han tyvärr lite av flytet. Men fantastiskt bra spelat, trots sprinklerlock i puttlinjen…men det är ju inget som man tränar jättemycket på, eller?

2:a Elmer

Besviken som få när han sitter och väntar på prisutdelningen, men så blev han bara tvåa… Många rundor i kroppen och jämnare än någonsin, hur det nu är möjligt. Fick nog igång drivern lagom till dagens spel, annars är det inte så lätt att spela bra på Ekerum. Gick upp i ledningen totalt och visar att han inte tänker vika ner sig iår heller.

3:a Håkan

Hcp, ryggen!! Absolut inte humöret i alla fall. Nära seger idag, men du får nog vänta på vinsten tills du får riktigt ont i ryggen;) Kul att se dig på banan och vi får hoppas att du får ordning på ryggen snart, annars vinner du väl hela rubbet iår.

4:a Lutten

Håller lika bra i tävlingen som han svingar sina klubbor. Alltid med i toppen trots att han inte är någon tävlingsmänniska…

5:a Roberth

Gjorde som så många andra, öppnade första nio riktigt bra och tappade på slutet. Ett par hål stökade till det mer än normalt, annars hade det sett annorlunda ut i toppen.

6:a Mats

The Champ fortsätter plocka poäng. Vill nog försöka behålla bucklan på ett ödmjukt sätt, ungefär på samma sätt som han vann förra året.

7:a Tomas

Som du har längtat efter att slippa asterisken och ändå få vara med och spela. Nu är det bara att öka poängen för varje tävling. Det är väl ändå bara inspelsvarv inför Skottland.

8:a Berne

Spelet har aldrig varit bättre, du kan hälsa din ryggläkare att han kan dra åt … Och vad du än gör för tokigheter, tipsa inte Håkan om honom.

9:a Knaggen

Tänk vad det gör med customfitting. Slagen har funnits där hela tiden men det har har inte varit så lätt att få ut det på banan. Mycket har hänt med klubborna de sista tjugo åren. Tror att det kommer att gå ännu bättre när du får ditt costumfittade Callawayset levererat.

10:a Bengt 

Har tränat hela försäsongen genom att svinga hammmaren sju dagar i veckan. Bra träning tydligen, slår hälften av gänget som har tragglat med golfklubborna.

Jens. Bunkrar är inte kul, men det är inte tröga greener heller.

Kalle. Började bra…

Ulf. Det vänder på nästa hål.

Jocke. Gillar inte Jan, och nu ligger Erik pyrt till.

Janne. Tränade puttning hela dagen…

Jörgen. Hmm, sista nio…

Kenneth. Hmm, sista nio… var har jag hört det förut?

Paul. Ditt arbete går ut över golfen;)

Magnus. En birdie!!

2018-04-22

Kalmar GK blev klubben där årets tour startade. En bana som fortfarande låg i vintervila, men det gör ju alla banor i det här landet än så länge. Vädret var i alla fall fantastiskt, nästan lika fantastiskt som Bertils golfspel. 9 par och en birdie är väl något som de flesta skulle vara mer än nöjda med, och ändå fanns det slag att hämta. De flesta av oss minns förra gången Bertil inledde året med en lätt seger, året var 2010 och det slutade med att han tog hem totalsegern med smått otroliga tre 12:or och en 10:a. Må detta aldrig ske igen;)..

1:a Bertil

Men det kan väl ingen ha missat..Bertil var bara ett stort leende när man kom in i klubbhuset, inte för att han är typen som blir sur när det går bättre för andra än honom själv. Men ett segersmile är svårt att dölja. Får man inte vara nöjd och glad när man har spelat bra, när i hundan ska man vara glad då? Grattis till 11,5 i hcp.

2:a Berne

Vilken comeback! Tänk att det skulle till en ryggoperation för att du skulle börja spela riktigt skön golf. 72 netto på premiärrundan efter två års uppehåll… Nu är det bara att fortsätta med din nya sving, den ”värkar” funka.

3.a Elmer

Missar ettans green med trettio meter och går därifrån med ett par, då förstår man hur den dagen ska bli. Uppvärmningen inför årets tour har varit minimalt med golf. Den pensionerade målaren har målat hela klubbhuset så gott som själv den senaste månaden. Släng penslarna och ut på banan, har för mig att det var därför du blev medlem i Öland GK.

4:a Mats

Årets champ tills nästa segrare koras! Kul att formen har konserverats. Ser fram emot ännu en säsong med spikraka utslag, härliga inspel och grekiska bunkerslag.

5:a Jens

Fick kämpa med en helt iskall driver hela dagen och det går inte att rädda scoren i arton hål… Skönt att man är så ojämn, för man behöver inte oroa sig över att drivern inte funkar nästa gång, då är det något annat som strular. Men hade en kanondag i trevligt sällskap!

6:a Kenneth

Trodde att han skulle komma högre upp i placeringslistan. Spelade hela varvet utan något katastrofhål. Jämnbra eller kanske bara jämn…inte ojämn i alla fall. Han spelar jämt, eller hur?!

7:a Jocke

Uppvärmning på Ekerum med Gamen och en och annan birdie. Har börjat plocka poäng här på touren igen och det tycker vi alla är kul. Är sugen på fler och bättre placeringar, det är bara att slå långt och rakt, ha schyssta inspel och sänka puttarna.

8:a Lutten

Ännu en i gänget som kommer direkt från rehab.. Nu vet han att spelet sitter, och då kommer han inte ge bort ett enda poäng i onödan. Läkekött som en tolvåring!!

9:a Bengt

Leder inte touren men ligger topp i tourens golfmode. En gren som har legat i dvala sedan TV-Jonas påbörjade sin återuppbyggnadsträning för en comeback på touren. Men kul att vi har någon som spelar i och med stil. Tror även att han kommer att placera sig i topp i  år.

10:a Kalle

Börjar lite försiktigare i år. Känner väl att det är ingen panik att ta höga poäng, det avgörs ju ändå inte förrän i september.

Roberth. En prestation att ta hem sista nio och ändå gå poänglös..

Tomas. Det är kanske inte så smart att lägga träningslägret i januari…

Paul. Synd att det inte var en niohåls bana.

Peter. Närmast hål och ett par birdies, sedan spelade vi sista nio…

Janne. Fantastiska slag, men lite många fantastiska slag. Speciellt runt greenerna..

Jörgen. Ingen bra idé det där med Ekerum;)

Ulf. Avslutar riktigt bra, bådar gott inför nästa tävling.

Knaggen. Spelar enligt sägnen bättre än scoren.