2013

 

                                                           Golftouren 2013
Omg.1 Omg. 2 Omg. 3 Omg. 4 Omg. 5 Omg. 6 Totalt 4 Bästa Placering
Jörgen Medelius * 12 12 5 1 12 42 41 1
Elmer Nilsson 12 1 10 8 6 10 47 40 2
Rickard Petersson 10 7 7 2 8 * 34 32 3
Kalle Byström 5 5 4 7 12 6 39 30 4
Håkan Fransson 7 10 12 29 5
Paul Olofsson * 6 * 10 10 2 28 6
Mats Axelsson * 3 6 5 8 22 7
Jocke Wepper 1 8 2 3 7 21 20 8
Jens Börnå 6 * 5 4 * 4 19 9
Bertil Wikesjö * 8 4 5 17 10
Tomas Lind 3 * * 7 10 11
Marcus Hedström 8 * * * * 8 12
Magnus Axelsson * 6 1 7 13
Ulf Andersson 4 * * * 3 * 7 14
Jonas TV Pettersson * 4 * * * * 4 15
Håkan Strindhag * 2 * 1 2 * 5 16
Kenneth Pettersson * 3 * * * 3 6 17
Roberth Green 2 * * * * 2 18
Berne Ekholm * * 1 * * 1 19
Peter Bruun * * * * * 0 20
*=spelat

Möre 21/4

Det kommer lite tankar och funderingar lite längre fram.

Ändå längre fram, kan inte fatta hur dåliga vi var……

Redaktionen på golftouren har beslutat att inte skriva något om hur det gick på Möre. Det är bättre att ni bara försöker glömma det som hände där, annars finns det risk för att halva gänget måste gå i terapi resten av säsongen.

Ekerum 19/5

En skapligt bra planerad golfdag där vi alla avslutade dagen som världsmästare. Ekerum var som vi trodde i kanonskick. Tack för det Hasse, saknar dig på Ölands GK! Spelet var bättre än på Möre som tur var, annars hade vi varit tvungna att återinföra någon form av poängbogey. Nä, skojade bara så lågt sjunker vi aldrig. Men bara för att alla ska förstå spridningen, inte bara på bollarna utan även på vårat spel, så kan vi konstatera att scorerna sträcker sig mellan 79 och 113 slag brutto. Då förstår man att vissa är tröttare än andra när dom har spelat klart…..Hur som helst, fantastiskt kul har vi på våra tävlingar! Och roligast var det för

Jörgen som vann enkelt efter en fantastisk eagle på 12:e hålet, och därigenom tog hem 12 poäng. Vi andra i bollen tyckte att det var jättekul att spela med dig. Vet inte om du tyckte riktigt samma sak, alltså att spela med oss. Kan inte med bestämdhet säga att jag hörde hela tacktalet, men det var säkert alla vi andra som missade den lilla detaljen som ett obligatoriskt enkelt jävla tacktal som inte är något att göra nån stor grej av i efterhand.

Håkan som även han fick nöjet att spela med två spelare (Strindhag och Jens)som lade sitt eget spel åt sidan bara för att göra de andras spel så mycket bättre. Visst hjälpte det, dem slutade ju etta och tvåa. Inte tror vi att han hade gått två över på sista nio och slutat tvåa om det inte hade varit för oss.

Jocke är ju nya närspelsgurun på touren. Var riktigt nöjd med tredjeplatsen. fick hålla igen med birdiesarna för att inte bli helt ruinerad, men det var kanske mest pga. treputtarna. vi kan göra en snabbsammanfattning av rundan, han spelade mycket bättre första nio, mycket bättre.

Rickard kom till Ekerum fylld av förväntningar och jättemånga pigga röda blodkroppar, vilket räckte till en hedrande fjärdeplats. Nu väntar en toppning av EPO-dosen inför sista tävlingen innan sommaruppehållet och alla grillkvällar, då han inte bara fyller på via dropp.

Paul som har haft puttningen som har hållt honom vaken alla vinternätter, hittade äntligen rätt vilket resulterade i en femteplats. Svaret på hans stora puttgåta var alltså att han har gjort rätt hela tiden, men greenerna har hittils varit aldelles för långsamma och ojämna för hans perfekt slagna puttar!

Kalle tog hem sin andra sjätteplacering i rad. Hade riktig otur i lottningen, men annars var han nöjd med dagen. Trots att han hade samma upplägg inför den här tävlingen som förra, nämligen att fälla lite träd precis innan så att han kunde komma halvskadad till starten och fixa fram en golfbil som han kunde glida runt i. Men tyvärr så föll björken åt fel håll och Kalle fick gå hela golfrundan. Det var trots allt för en god sak, menViktor har fortfarande ingen bild på tv:en.

Jonas började som vanligt med tre treputtar, men insåg snart att det skulle varken räcka till en sjundeplacering eller soppan hem om han fortsatte på den inslagna banan. Efter det så höll han sig nog på banan, för det mesta i alla fall. För det är som Jonas säger, visst är vi trevliga att spela med, men hade det inte varit för alla trevliga människor på alla sidohålen då hade det blivit riktigt tråkigt.

Kenneth håller på att toppa formen. Det går sakta men säkert uppåt, från att vara oplacerad förra tävling till en åttondeplats idag. Det är ju betydligt bättre att toppa formen än att tappa densamma. Väl medveten om att han får stryka två tävlingar så är han inte det minsta orolig för att han inte kommer att få tillbaka stålarna som är satsade.

Strindhag lade som tidigare nämts ner sitt eget spel denna dag för att glädja ett par medmänniskor. Fast att han gjorde nästan allt som stod i hans makt för att inte placera sig kom han ändå nia. Så är det när man är en naturbegåvning, då rullar det ens väg i alla fall.

Elmer gör som Kenneth, de bara driver med oss. Tar en tiondeplacering mest bara för att se hur det känns. Men vi går inte på det längre! Det är lika bra att du spelar som vanligt, vi vet att du ser insatsen som en lite bättre placering än ericsson aktierna på nittiotalet.

JensUlf och Berne gjorde som alla arrangörer av tävlingarna borde göra, nämligen att komma så långt efter alla andra att man fattar att det här gjorde de med flit. Men Peter och Marcus, trodde ni att ni var med och arrangera eller blev det något annat missförstånd.

Grönhögen 9/6

Grönhögen bjöd på en magnifik golfdag med sol och vind. Precis som det ska vara där, och som det alltid är när det inte är mulet. Sen att de flesta av oss är lika urusla på golf i motvind som Ola Toivonen är på avslut. Riktigt kul att spela en linksbana som omväxling. Scorerna har varit bättre, men att vinna på 76 slag netto får väl ändå ses som helt okey med tanke på att det inte var helt vindstilla.

1:a Jörgen som vanligt. Nu har han visat vem som bestämmer i år, på banan alltså. Den här gången behövdes ingen eagle för att slå oss. Som det ser ut nu så är det den som tränar mest som vinner, om vi bortser från träningsnarkomanen Rickard.

2:a Elmer. Spelade som ”alla” andra bra i medvinden, men fick det tuffare i motvinden.

3:a Bertil. Snacka om att trivas i vinden. Den enda som spelade bättre på de sista nio hålen än de första. I och med den meningen så är det läge för ett gammalt Manfred Bökelund citat ”tror jag” slut citat. Sjukt roligt att se Bertils slag i motvinden!

4:a Rickard. Har gnällt över att det var så länge sedan vi spelade på hans hemmabana, så han var riktigt nöjd med att det blev så den här gången. Trots eller tack vare det så blev han fyra idag. Synd att han inte får full utdelning efter all ”träning” han lägger ner. Men det kommer nog när vi spelar på lite högre höjd än idag.

5:a Magnus. Tog sina första poäng för säsongen, men det är ju inte så svårt när man får välja bana själv. Det är så olika hur man väljer att utnyttja det faktum att man står som värd för en deltävling. Väldigt olika….

6:a Jens. Som sagt så är det lättare att spela bra i medvind. Hade inte bara vinden emot på sista nio, hade även jocke i bollen. Tänk er själv att spela 18 hål med en helt ärligt och uppriktigt positiv Jocke på Grönhögen som slår tre bunkerslag i samma bunker och fortfarande är glad. Klart man kommer av sig….

7:a Kalle. Om jag förstår saken rätt så var det så här. kalle spelade kanongolf ända fram till greenkant, sedan var cirkusen igång. Om det nu var så att Kalle puttade bort sig, då förstår jag ingenting. Kalle, tourens puttguru brukar inte vara den som lägger något i puttpotten i onödan.

8:a Mats. Såg ut att trivas riktigt bra i vinden. Men det var nog mest trivsamt i medvinden.

9:a jocke. Har ni hört det här förut, det var lättare första nio…..

10:a Berne. Poängplockningen har börjat. Visst, man kan tycka att det är lite fjuttigt med endast en poäng, men då får vi inte glömma att tio man gick poänglösa här ifrån.

De som hade flest ursäkter, värk, muskelbristningar, skavsår, benbrott och andra bortförklaringar var:

Roberth, Tomas, Kenneth, Håkan S, Paul, Philip( som bara gästspelade för att få känna på hur det verkligen är på touren), Jonas, Peter, Ulf och till sist och då menar jag verkligen sist, Marcus.

Saxnäs 24/8

1:a Fransson. Riktigt bra spel, den enda i gänget som behärskade greenerna lät det som. Gå fem över par utan att peta i någon birdie får väl anses som helt okey…… men så hade han tur i lottningen, och fick gå i förstaboll. Hade liksom lite bråttom till en förfest i kalmar, men tydligen inte så pass bråttom utan att han hann med prisutdelningen. 2 timmar efter att han kom in.

2:a Paul. Hade nog inte räknat med att komma tvåa när han gick av ettans green, med nio slag i bagagen. Hade han desutom gett fasiken i att göra en nia till på det tionde hålet. Då hade det varit en överlägsen seger, men nu är det ju så dumt att alla hålen räknas.

3:a Elmer. Smyger med som vanligt. Är det någon som är förvånad, nä tänkte väl det. gick därmed upp i ledning totalt sett, lite tidigt att placera sig högst upp. Men han vill väl markera att i år får ni kämpa om ni ska vara med i toppen.

4:a Kalle. Gör sin bästa säsong genom tiderna på touren trots att han har tappat puttningen. För visst är det ovanligt med 5 puttar på samma green även i det här gänget. Tappade nio slag på tre hål tack vare det, det blir ju lite ringar på vattnet…..

5:a Mats. Började inte så starkt, men hade en riktigt fin avslutning sista nio. Börjar ticka igång nu, frågan är om han har startat för sent i år.

6:a Jörgen. Det här gjorde han nog med flit bara för att behålla spänningen. Alla minns ju året då bertil vann i stort sett alla tävlingar, det var ju inte spännande på avslutningstävlingen. All heder åt Jörgens positiva inställning för att hålla spänningen uppe.

7:a Jens. Får vara evigt tacksam över att man slapp ytterliggare en asterisk! Det är så pinsamt!!

8:a Jocke. Spelade jämndåligt får vi nog säga för att han själv ska tycka att vi är rättvisa. Storformen sen KM och Byggsvingen är som bortblåst. Men även han hade väldigt bråttom till en förfest, men han spelade såpass dåligt att han inte hade tid att stanna till prisutdelningen.

9:a Rickard. Trots hemmabana för en gångs skull, så tror jag att även han led av de snabba greenerna. Sen kanske speltempot på tian och elvan var lite för snabbt…..

10:a Strindhag. Spelade bra första nio, men sedan föll spelet ihop. Klarade i alla fall en poängplacering.

Vilket inte Robeth, Tomas, Ulf, Kenneth, Jonas och Marcus gjorde. utan dom drog hem varsin ASTERISK.

Kalmar 15/9

Än en gång spelar vi Kalmars gamla bana i kanonskick. Att regnet höll sig på behörigt avstånd gjorde inget. Vilket gör det hela lite svårare när det gäller bortförklaringar, men för vissa av oss som har utvecklat det till en konstart var det inga problem, med bortförklaringarna alltså. Greenerna var inte så snabba tycker somliga av oss, men tillräckligt svåra för att vi skulle treputta 40 gånger…..men det vägs upp av Kalles 2 birdies.

1:a Kalle. Har väl inte längtat efter att se sitt namn högst upp. Han är ju ingen tävlingsmänniska, tror inte att han har nämnt för Åsa att han vann i Kalmar. Tycker att det var Kalles tur att slå till nu på den 52:a tävlingen sedan vi drog igång touren. Spelade hur som helst fantastisk golf utan att få någon retfull dipp som förstör hela rundan. Gick på 41 slag brutto första nio!! Har segervittring inför finalvarvet i Kalmar, får se om han bokar om från Nya till Gamla….. Blir spännande den 5:e! Lycka till!!

2:a Paul. Vi som har trott att han bara är slow, men nu fattar vi att han är en slowstarter som har smygit upp till en sjätteplats totalt. I och med att det är jämnare än någonsin så har han en segerchans inför finalen. Följer vi hans formkurva så har den gått lika rakt upp som oddset på honom som vinnare/plats gått spikrakt ner. Lycka till!!

3:a Rickard. Kommer ut till banan lite sen, kn…lrufsig och orakad. Börjar med sitt gnäll om alla krämpor och att vi aldrig spelar på hans hemmabana. Tar ett helrör treo som han sköljer ner med en öl som han hittar i bagen(kanske ”lite” överdrivet) går sedan ut och spelar riktigt bra golf. Ett par hål sabbar hela scoren, riktigt synd men som sagt alla hålen räknas. Ser fram emot att se dig i Kalmar igen. Lycka till!!

4:a Tomas. Vi får väl känna oss hedrade att han överhuvudtaget kan avsätta lite odebiterbar tid för oss, annars har vi hört att han har ju sååå mycket viktigare saker för sig än att spela med oss. Då går tankarna till avslutningen………….men, men vi e inte bittra….Först tänker man att, hoppas att det blir två 0-0 matcher som Djurgården spelar, men sedan kommer man på att då får dom högre snittpoäng än i sina tidigare matcher. Nä, så nu hoppas vi(jag) på att ni i alla fall får se två mål, som blir fördelade ungefär så här, 0-1 i baken i båda matcherna. Ha´de så kul!!

5:a Elmer. Bara femma idag, nu blir det att förklara sig för Sara igen. Hinner kanske att klämma in ett träningsläger innan avslutningen, frågan är väl bara i vilket land det blir… vi andra hade väl varit nöjda med att ligga i toppen, men det gäller ju att göra det efter nästa tävling. Det är många som kommer försöka peta ner dig, men vi vet att du trivs där du är. Lycka till!!

6:a Mats. Gjorde en halvmedioker runda enligt honom själv, men det är inte lätt att spela bra i en hel vecka när det skiljer så mycker på stimpen….Håller alltid flaggan högt, svårt att se om han gått en kanon eller soprunda. Ingen man vill spela poker med.. Lär vilja ta revanch på sig själv och Kalmar GK nästa tävling, se upp ni andra som är i behov av de höga poängen.

7:a Bertil. Hade det lite jobbigt innan han hittade puttningen, om han nu gjorde det. Gick i bollen efter oss, och såg hela tiden ut att ligga helt rätt. Men scoren sa något annat. Tar säkert 2013 som ett mellanår vad det gäller golfen, men lär komma tillbaka nästa år och visa att det bara var ett tillfälligt avbrott. Ingen tror på alvar att Prins Bertil har abdikerat för gott.

8:a Ulf. Hade en tung start, men fick ordning på spelet efter några hål. Gör väl ingen jätteklättring i tabellen, men verkar inte deppa för det(heller). Gick mest och tänkte på den där halvdagen med golflektionen hos Fransson som han inte har utnyttjat. Tror att han kom fram till att den inte var outnyttjad pga. att han redan har underbara driverslag, fantastiska järnslag, sköna inspel med wedgarna och ett puttstroke som alla bara drömmer om. Nä, det var nå´t annat som han kom fram till……

9:a Strindhag. Plockar poäng igen, och då får vi inte glömma att han blev lottad med Lind. En riktigt bra prestation. Det har framförts önskemål om en annan poängsättning om man blir lottad med Lind, men det är i så fall inget som börjar gälla förrän nästa år. Bättre tur med lottningen nästa gång!

10: Jörgen. Började riktigt illa med en i plurret på ettan, men i efterhand föstod vi att gamen blev störd av höken som som svävar över puttinggreenen. Det är bara att samla ihop sig och komma igen, han ligger riktigt bra till med sina två tidigare vinnster. Glöm den här tävlingen och dra ner kepsen så du slipper massa störningsmoment och kör på som vanligt. Ledarboll på finalen. Lycka till!!

Jens, Roberth, Peter, Kenneth, Jonas och Berne hade inte sin bästa dag på banan, men vi ska visa att vi är med den 5:e. FOOORE!!

Kalmar 5/10

Återigen shysst väder på avslutningen. Man kan inte önska bättre, lite lätt duggregn i början av rundan och typ femton grader varmt. Om det nu var någon som brydde sig om vädret. Ovanligt många damer som spelade på finaldagen, men det var inga resultat som redovisades öppet. Det ända vi vet är att Inger öppnade med två par, men hur det gick sedan förtäljer inte historien. Men det ska ha gått åt ansenliga mänger jäger i någon av dambollarna. För övrigt kan vi sammanfatta finalen som en ovanligt nykter tillställning.

1:a Jörgen. Kom till start nyklippt och rakad för att se proper ut vid prisutdelningen. Snacka om självförtroende! Lite halvskakig inledning men desto vassare avslutning. Grabben som vet hur man håller spänningen på topp, och nerverna i styr. I och med denna segern drog han även hem totalsegern, pengaligan och största smilet. Skönt att du inte klippte dig i onödan….

2:a Elmer. Tvåa idag och tvåa totalt. Gjorde som Jörgen, startade halvskakigt och kom igen på slutet. Kan det ha varit nerverna? Det skulle man kunna ha trott om det inte var just Elmer. Säkert rätt nöjd med andraplatsen i den tuffa konkuransen.

3:a Mats. Avslutar med bästa rundan för året. Spelade som vanligt väldigt stabilt. Är någon förvånad? Nä, tänkte väl det. Tog hem tredjeplatsen för dagen trots en riktigt tråkig fullpoängare på trean. Det säger kanske inte så mycket om Mats, men en hel del om oss andra som ändå låter honom knipa en tredjeplats.

4:a Jocke. Spelade nästan nykter, haltande med värk i ena benet ända upp i nacken. Med en befarad blodförgiftning, men det var ingen fara konstaterade dom blixtsnabbt på akuten. Det var bara att trycka i honom lite värktabletter som sköljdes ner med en Mariestad, så var han som en ny människa.

5:a Kalle. Hade siktet inställt på seger. Har aldrig sett honom så fokuserad på golfbanan förut. Fokuseringen höll fram till sextonde. En retfullfull avslutning med tre dubbla avgjorde årets placering. Har i alla fall gjort sin bästa säsong på touren. Lär bli giftig nästa år, för Kalle är ju inte den typen som ger sig.

6:a Bertil. Spelade bra golf första nio, med två birdies. Men avslutade tyvärr lite sämre. Hade väl ett mellanår på touren, man kan inte vara på topp hela tiden. Men även Bertil lär komma tillbaka till toppen, och det blir troligtvis redan nästa år.

7:a Jens. Det är konstigt att jag inte är bäst i världen på bunkerslag, med tanke på hur många bunkerslag jag har haft i år. Men nu är det tydligen så att man är totalt obildbar, i alla fall vad det gäller bunkerslag. Kan även gälla mycket annat. Men hade en fantastisk golfdag i en rolig boll.

8:a Kenneth. Har inte heller varit sig lik i år. Bidrog med fyrtio kronor till potten, och då får ni själv gissa vilken. Men han är den som alltid höjer stämningen i sin boll. Kan förklara det lite närmare för er som inte förstod vad jag menade. Precis som Tomas, fast tvärtom.

9:a Paul. Hade segervittring idag, med tanke på hans helt fantastiska spel den sista tiden. Skulle ha vunnit touren(som så många andra) om han hade vunnit idag. Fick inte plats i ledarbollen trots vinnstchans, surt sa räven. Gjorde en stor donation till potten, riktigt stor. Tack! Tråkigt att det inte ville sig i dag, men det är många saker som ska stämma.

10:a Magnus. Tog sista poängen som delades ut för året. Kändes väl inte helt avgörande för hur kvällen skulle bli, men en poäng är ju betydligt bättre än det som kommer efter. Har trots allt tagit poäng i de flesta tävlingar som han har kunnat ställa upp i.

Ulf(Glömde Hannas kläder hemma med flit, skäms), Jonas(Gick ut stenhårt och bara ökade), Rickard(Du kunde ju ha vunnit idag) Roberth(Tack för vinet),Berne(Kul att du stannade kvar lite längre på klubben i dag), Peter(Kul att du kunde slita dig en lördag), Strindhag(Vart tog du vägen), Marcus(Du vet att du bara får vara med för att du sänker medelsnittsåldern med tolv år på touren) Hoppas att alla hade en kanondag på banan, och att vi ses på touren nästa år!!!