2017


Oskarshamns GK

Ett blåsigt Småland och en knixig bana under ombyggnad. Snabba greener och smala fairways gjorde det svårt för många av oss. Mats dominerade idag och vann välförtjänt. Magnus gjorde en HIO på nian som mätte 155 meter för dagen, inte säker men jag tror att det var en perfekt slagen järn sexa. GRATTIS!!

1:a Mats

Spelar som vanligt riktigt bra golf. Går så gott som felfritt förutom en fyrputt, men som han så glatt sa själv ”jag slapp i alla fall att treputta”. Kom in på 77 brutto och 68 netto. Ligger för tillfället tvåa i tabellen och tänker inte vika ner sig.

2:a Lutten

Här har vi en till som positionerar sig inför de sista avgörande tävlingarna. Vi vet ju sedan förra året att han bara blir bättre och bättre för varje tävling. Gick på sitt hcp i dag och det hade nog de flesta av oss varit mer än nöjda med på den här banan.

3:a Jens

Började riktigt dåligt låg sju över efter fem hål, sedan funkade spelet några hål. Men sista nio hackar man sig runt men undviker några större katastrofer…

4:a Magnus

En del säger att man inte kan vila sig i form, men nu är jag övertygad om att det är det som är grejen. Chippar i bollar och sänker långputtar i parti och minut, Som grädde på moset eller lök på laxen så drar han i en HIO på nian bara för att visa hur enkelt det är med golf. Fin gest att välja att göra det på ett hål där vi inte har närmasthål pris.

5:a Kalle

Går upp i topp med sina två tidigare segrar i bagaget. Spelade inte lika säkert som i tidigare tävlingar eller om det bara var otur. Hur som helst så tätnar det i toppen, men det är ett par rundor kvar innan vi vet…

6:a Bengt

Börjar lite segt. Ja, nästan som att han kom ifrån Fagerum, men sista nio gick fantastiskt bra. Nästa gång kanske du hinner spela några rundor innan tävlingen så att du inte behöver träna i nio hål..

7:a Ulf

Varvade fantastiska slag med mindre fantastiska slag. Även han tyckte att banan var lite väl smal på sina ställen. Vi som hade äran att spela med honom fick i alla fall se några bunkerslag som var i världsklass!

8: Håkan

Plockar poäng i varje tävling. Spelar kanongolf i 15 hål. Men tar sitt ansvar som tävlingsledare och viker ner sig på ett snyggt sätt..

9:a Paul

Börjar dagen med en quadruppelboogie…eller nåt liknande.. Sen var den dagen förstörd. Men tappade inte humöret för det. Hade många fina slag som straffades rätt hårt med studsar och taskiga lägen som följd.

10:a Roberth

Spelar även han bra överlag, men har ett par riktiga…ja, ni vet. Det där med att toppa bollen, det är inte toppen…

Bertil, bra på de flesta hålen.

Jörgen, du skulle ju inte ha fler asterisker…

Elmer, får svårt att förklara sig..

Kenneth, en tillfällig formsvacka.

Peter, har ju varit inlåst på macken hela sommaren.

Knaggen, fjärde raka..

Kalmar 11/6

Vilken anläggning Kalmar GK har blivit nu!! Inget att klaga på. Fantastiska greener, bunkrar, fairways, restaurang och klubbhus. Spelmässigt var det inte mycket att klaga på heller. Låga scorer och två sänkningar var en del av resultatet. Kalle som precis har kommit upp till 15 i hcp igen åker ner till 13,5 och lär få det svårt i matchspel mot Åsa nu.

1:a Kalle

En så gott som felfri runda, gjorde sin enda dubbel på ettan sen var det bara par och boogies som gällde. Har satt sig i vinnarposition inför de resterande tävlingarna. Siktar in sig på en tolva till, sen kan han vila fram till finalen på Lilla Vik.

2: Ulf

En välbehövlig runda för Ulf som har haft en tung start på säsongen. Men nu kan han ha hittat spelet igen. Äntligen en leende Ulf i klubbhuset!

3:a Jens

En retfull trippel på åttan sabbade den här dagen. Annars flöt det på utan att det var något skönlir..

4:a Roberth

Såg stark ut redan på rangen, men han gör ju alltid det. Startade rundan riktigt bra, med 33 slag netto första nio och då hade han ändå hunnit med en trippel.. proteiondrycken varade fram till hål tolv sedan kom raset… Klart jämförbart med krügerkrachen.

5:a Kenneth

Formen håller i sig. Spelade betydligt bättre än vad han mådde vilket är väldigt ovanligt. Men med ett starkt psyke övervinner man en förkylning med febertoppar runt 49 och 47 brutto. Tänker inte vika ner sig i år!

6:a Lutten

Efter att ha varit nere i Skåne och kollat in Stensson och grabbarna återvände han till Kalmar med helt nya svingtankar. Såg honom intervjuas av tv direkt efter rundan där han förklarade att det långa spelet inte alls såg lika bra ut i verkligheten som i hans egna tankar. Däremot kände han att allt arbete på puttinggreenen äntligen har börjat ge utdelning.

7:a Martin

Hemmabana och taggad som aldrig förr. Men tyvärr strulade det tydligen rejält redan på tvåans par fyra, sen var den dagen förstörd. Känns säker väldigt tungt att göra av med alla slagen på ett hål…Vi kan jämföra det med att om vi spelade slagtävling där man måste håla ut, då kunde det ha sett ut såhär för oss som råkade komma topp tre i dag. Kalle hade haft 25 slag i på tvåan, Ulf skulle haft 28 slag och Jens skulle fått 20 slag, hur kul hade den rundan varit…

8:a Jocke

Startade rundan bra men med oflyt på greenerna, och det höll i sig… I alla fall första nio, sista nio spelade han på sitt hcp. Det är väl på två hål där luftledningar är i spel, och där träffade han ledningar på båda hålen. Han missförstod oss när vi sa till honom på ettan att han skulle ta ledningen idag…

9:a Håkan

Började riktigt bra men gjorde av med sina slag på tre av banans hål. Tråkigt att man måste räkna alla hålen…

10:a Jörgen

Tröttnat på asterisker, men skillnaden är knappt mätbar poängmässigt. Känslomässigt är det en otrolig skillnad!

Elmer utanför poängplats…hur förklarar du det när du kommer hem?

Knaggen avancerar i asteriskgänget, snart på poängplats!

Peter, jämnaste året för din del…

Paul har väl haft både sämre och bättre golfdagar.

Tomas var helt säker på att han skulle sno åt sig jumboplatsen, men så fel han hade!

Bengt hittade inte spelet denna dag, knappt bollarna heller…men det kommer nya chanser efter sommaren!!

Grönhögen 21/5

En härlig golfdag i mestadels strålande solsken och vindstilla. Roligt och ovanligt för att vara på Grönhögen, men inte direkt förvånande med tanke på att vi hade lovat det. Trodde att det skulle bli riktigt låga scorer i det fina vädret, men det blev det inte den här gången. Så här var det idag. Banan var som vanligt utmanande och rolig trots frånvaron av vinden, det enda som var en besvikelse var greenerna som var väldigt ojämna. Såhär i efterhand kan man tycka att det var bra att Bertil slapp se dom…Men maten var i världsklass, godaste pytt i pannan någonsin. Japp, jag tackade kocken och önskade att han hade varit greenkeeper.

Nu lite nyttiga funderingar för er alla, läs och begrunda!

Att Grönhögen är svårare sista nio med sex slag mer än på första vet alla om. Även om man tar hänsyn till det så kan vi fundera över hur förberedda vi är fysiskt och psykiskt på arton hål. Är det här något ni känner igen?

Det brukar alltid gå lite sämre sista nio!

Lite mer otur sista nio?

Har inte druckit tillräckligt?

Har inte ätit något vettigt under rundan och nu är det för sent, vi är ju snart klara?

Äh, varför ska jag läsa den här putten, de andra har ändå inte gått i…

Här kommer om inte facit på alla dessa frågor och funderingar så kan dessa siffror ge en liten fingervisning om hur det står till med motivationen.

Första nio gick vi sjutton spelare 33 slag över vårt sammanlagda hcp.

Sista nio gick vi 114 slag över vårt sammanlagda hcp.

81 slag sämre sista nio… eller 81 slag bättre första nio om ni tyckte att det lät alldeles för pessimistiskt…

Ni får dra vilka slutsatser ni själv vill av detta, men tänkvärt är det…Som sagt, den som tränar mest scorar bäst!

1:a Lutten

Vilken skön golf han började rundan med, på banans par efter fem hål. Riktigt taggad och fokuserad! Tur att Jörgen gick i samma boll annars hade man inte haft någon att prata med… Tyvärr avslutades rundan med sex raka sexor, och drar trots det in tolv sköna poäng. Grattis!

2:a Jens

Det där med att träning ger resultat kan man börja fundera på, en niohålsrunda sedan förra tävlingen. Hade tur som kunde få ihop en hygglig score trots en out på sextionde och en fyrputt på nian efter att man hade skrivit sitt namn på närmasthål pinnen. Svårt att fyrputta på en så liten green, men det går… Avslutade med att skriva namnet på närmasthål pinnen på artonde för att sedan treputta…kändes lite onödigt…

3:a Mats

Lasermannen spelar på samma höga nivå som vanligt. Märks skillnad nu när Martin är med och knuffar ner honom i övningsbunkern, bara för att träna innan vi går ut. Inte nog med det, han ser glad ut när han tömmer skorna på sand. Snart ska han väl börja träna chippar och då kan vi andra lägga ner planerna på vinst, men då kör vi om andraplatsen istället.

4:a Kenneth 

Andra fjärdeplaceringen för året. Har säkert räknat ut att om han får in några säkra poängplatser nu i början av säsongen då kan han slappna av och gå för vinst på ett helt annat sätt resterande tävlingar. Trist artonde, annars…

5:a Jocke

Gnäller som att ena armen var bruten, men spelar bra golf.,Har som alla andra ett par hål som det strular på, precis som de flesta av oss. Men somliga drabbar det värre än andra… Tror att han trivdes betydligt bättre än han låtsades om, trots att han skrev på FB att Grönhögen suger när han hade en halvtimme kvar att spela…Fokus…

6:a Håkan

Glider in med ett leende på läpparna, droppar några sköna kommentarer, går arton hål och kommer in med samma luriga leende. Ser ut att trivas lika bra som alltid när han är på en golfbana. Snyggt scorekort utan några större fadäser, tro fasiken att han ser nöjd ut.

7:a Martin

Har smygstartat denna säsongen, men han kommer att ta några skalper även detta året. Har väl ett hål som saboterar rundan. Såg inte att han tömde skorna på sand innan rundan. Då kan det gå så här när man inte tränar…Nä, tror inte att det hade med träningsmängden att göra, utan mer dagsformen.

8:a Elmer

Spelar på tok för bra golf mellan tourtävlingarna, vilket gör att han snart har lägst hcp på touren. Plockar i alla fall några poäng som kan komma till användning längre fram. Han spelar alltid bäst på slutet av säsongen, vilket vi har blivit varse flera gånger… lite som gubben i lådan, dyker upp från ingenstans sista tävlingarna, är det något ni känner igen?!?

9:a Ulf

Har äntligen börjat hitta tillbaka till golfspelet efter en lång och tråkig formsvacka som vi nu hoppas är borta för evigt. Kul att återigen se dig på ”Leaderboard”, se nu till att stanna där.

10:a Kalle

Startade rundan riktigt bra men hade som så många andra, ett par riktigt kostsamma hål… Har enligt envisa rykten från en lokal tv-handlare spelat bra golf mellan tourtävlingarna. En tillfällig dipp som han säkert redan har kommit ur.

Peter. Började också jättebra med att gå på sitt hcp i nio hål. Men vad hände??

Jörgen. Även han började bra med ett över sitt hcp första nio. Men vad hände??

Paul. Höll igen för att han var tävlingsledare för dagen. Men en jämn runda för dagen.

Bengt. Två över sitt hcp efter nio.. man börjar se ett mönster..

Knaggen. Två över efter nio, fattar ni?…

Tomas. Två över efter nio….nu då??

Roberth. Bryter mönstret, har antagligen siktat in sig på det fina jumbopriset i form av en bollhittare eller nåˋt sånt..

Möre 23/4

Möre var i bättre skick än man kunde tro och det var ju en positiv överraskning. Maten för dagen som var ”raggmunk” var även den en överraskning, kanske inte lika positiv men ändock en överraskning. Treputtspotten fick en riktigt bra start, det ser ut att bli en lyckad sommarfest. Aprilväder när det är som bäst, men det är ju en utomhussport!

1:a Kalle

Spelade riktigt jämnt med ett par dubbelbogeys som det värsta under rundan, annars var det bara par och bogey för hela slanten. Bra spelat, sänkningen är välförtjänad!!

2:a Mats

Spelade som i trans första nio, han slår rakare än min laserkikare går. Om det var aprilväder som gjorde att han och många andra tappade sista nio låter vi vara osagt men det var riktigt kul att se honom spela.

3:a Jens 

Hackade mig fram första nio, men lyckades hålla ihop scoren skapligt. Sista nio flöt det på lite bättre.

4:a Kenneth

Trivs som vanligt när det är kallt och blåsigt. Hade bara regnet kommit då hade han varit på pallen. Men fem par på rundan kan man inte gnälla på!!

5:a Martin

Fokuserade på att vara tävlingsledare för dagen, och även där är han så gott som scratchspelare. Såg ut att trivas som fisken i vattnet på banan förutom på några av greenerna.. Roligt att få se några riktigt sköna golfslag, tack!

6:a Elmer

En skyad drive på ettan och några bollar out, vilket resulterade i 30 poäng och en 6:e plats. Klart att han är missnöjd med sitt spel och orolig för att hans bortförklaringar inte accepteras när han kommer hem…

7:a Bengt

Hallå, vad hände där? Närmast hål och poäng i första tävlingen. Hade vi vetat hur du är bakom din hårda image, då hade vi nog övervägt medlemskapet… Men trots allt är det riktigt kul att du är med!!

8:a Håkan

Hade en jobbig start men precis som de största spelarna så avslutade han starkt. Har visst jobbat mycket med mental träning under spanienvistelsen verkar det som. Just den typen av träning ihop med öl har visst visat sig vara väldigt bra.

9:a Lutten

Öppnar betydligt tuffare i år än förra året, snacka om att vara fokuserad. Vet att varenda poäng är viktig och redan nu har han ett enormt försprång poängmässigt mot vad han hade förra året. Visar direkt att han tänker vara i topp även i år, och han är absolut inte med för att få vänner! Det är vi ju i alla fall!

10:a Jörgen

Starkare start än på flera år! Har kört mycket mental träning under vinter och våren, har insett att det gäller vara på topp när det verkligen gäller. Det är helt klart att han kommer ge alla en match i år! Såg Möre som ett inspelsvarv.

Roberth hade sex helt onödiga slag enligt honom själv, men kollar man in scorekortet kommer man snabbt upp till 32… Men han hade visst rensat en rabatt veckan innan och träningsvärken hade inte släppt.. Han har det inte lätt den grabben;) Han är även helt ovetandes om att han är lyckligt gift!

Peter, Ulf och Knaggen hade en fruktansvärd otur, så vi ger dem varsin asterisk som tröstpris..

Finalen i Lilla Vik:
Det var en härlig upplevelse att slå ut i äppelträdgården och ändå inte vara out. Fin bana med några knepiga hål, men det hör ju liksom till. Jämnare än någonsin med Kalle i ”Pole Position” men tätt följd av Mats, Ulf och Jens. Tror inte att jag sett bättre golf på Touren än vad vi presterade i ledarebollen de första sex/sju hålen men sedan rättade det till sig. Själv låg man rätt bra till innan man skickade out ett par bollar på parkeringen på nian… Kalle fick en knackigare start, Mats tappade lite sådär lagom på slutet, och kunde ändå vinna totalt, snyggt! Ulf som ledde totalt efter nio med ett briljant spel, föll tyvärr på slutet. De som storspelade var främst Roberth som vann för dagen och Bengt tog en tiopoängare, Jocke spelade till sig dagens tredjeplats(men han var klar 1:a i baren). Mats och Jens gick om Kalle och Touren fick sin värdiga vinnare i form av Mats! Helgen i helhet var fantastisk med många skratt, och det är väl egentligen det viktigaste!?

Ann-Sofie hade lika mycket tur som året innan och vann damernas helt egna jättespännande lilla tävling. Visserligen helt utan prisbord, men det är säkert väldigt spännande i alla fall…

Ann-Sofie och Åsa styrde om som vanligt så att till och med flickorna i Skåne fick anpassa sig och duka långbord mot alla skånska vett och etikettregler. Svartsoppan som serverades till lokalbefolkningen såg blek ut i jämförelse med Åsas ögon när borden skulle dukas upp.. Boende, mat, miljö och dialekten var kanon, det man kan klaga på var väl cigarettpriserna…men vem bryr sig!