2011

Golftouren 2011
Omg.1 Omg. 2 Omg. 3 Omg. 4 Omg. 5 Omg. 6 Totalt 4 Bästa Placering
Elmer Nilsson * 10 10 12 4 10 46 42 1
Roberth Green 12 12 6 7 2 8 47 38 2
Jens Börnå 6 4 * 2 12 12 36 34 3
Tomas Lind 7 6 * 8 10 7 38 32 4
Rickard Petersson 8 8 4 * 8 5 33 29 5
Peter Bruun 7 3 10 5 2 27 25 6
Berne Ekholm 1 * 4 7 6 18 18 7
Bertil Wikesjö 3 12 * * 15 15 8
Magnus Axelsson 2 8 5 15 15 9
Kalle Byström * 5 * 6 4 15 15 10
Paul Olofsson 10 * 3 * 13 13 11
Jörgen Medelius * 5 7 1 * * 13 13 12
Kenneth Pettersson * 3 1 6 1 1 12 11 13
Jocke Wepper 4 2 * 3 9 9 14
Jonas TV Pettersson 5 1 * * * 6 6 15
Mats Axelsson 2 3 5 5 16
*=spelat

Kalmar 1/5

Kalmars Gamla bana bjöd på sol, vind och riktigt snabba greener. Tanken var att alla skulle ha hunnit vara ute och lirat lite innan premiären, men man undrar ju när man ser scorerna….. har nog inte varit mycket högre än vad dom var i dag…. och då var det ändå lägesförbättring med en klubblängd på hela spelfältet. Sen att inte alla orkade lyssna på startern utan missade lite information, och i och med det så missade dom lägesförbärttringen i ungefär 18 hål. Berodde då infomissen på att alla starters brukar ändå bara stå och tjata om samma sak varje gång, så att ingen orkar lyssna. Eller så berodde det på att den stackarn som var starter bara var en helt vanlig kalmarbo, och hur ska en helt vanlig kalmarbo överösta Berne, Bertil, Jonas och sist men inte minst Kenneth. Jag förstår att jag är lite sen med den här uppdateringen, för just nu så snöar det.

Roberth vann enkelt på sin första tourtävling. Men alla med lite gott minne kvar trots att medelåldern har stigit en hel del sen i fjol, så minns ni säkert att vi gjorde likadant med Tomas när han var ny. Vi lät honom vinna en gång, men bara en gång!!!!

Paul tog hem andraplatsen genom att spela jämnt, eller vad säger man om att ha 5 i på dom sista sex hålen.

Rickard tog hand om tredjeplatsen. Men det trodde han inte eftersom spelet inte var på normal rickard standard, vad det nu är….

Tomas som redan är nämnd lade beslag på fjärdeplatsen. Tack vare en så fantastiskt tidig start, som gjorde att han inte visste vad han gjorde.

Jens blev riktigt förvånad på prisutdelningen att han blev så högt placerad som femma.

Jonas sjätte placering förvånade nog alla, men mest förvånad var Jonas. Tänk så bra det hade gått med lägesförbättring!?!?!

Jockes sjunde placering hade kunnat vara något bättre om det inte hade varit för att han träffade sin egen bag ifrån en bunker. Du börjar bli ruskigt säker från bunkrarna. Men varför hade du ställt bagen i din spellinje??

Bertil mjukstartar i år med en åttonde placering. Men vi vet vad han kan!!

Magnus nionde placering är väl helt okey. Om man tänker på femputten han hade.

Bernes tionde placering innebär att han lägger beslag på sista poängen för dagen.

Jörgen, Kalle , Kenneth och Elmer slutade i nämnd ordning. Dom var väl inte sådär supernöjda som dom brukar vara efter en golfrunda. Men det var jämnt i botten, alla hade lika många och då menar jag lika mååånga slag(netto) och Kalle och Kenneth hade lika sista nio, sista sex, sista tre, men på sista hålet var Kalle bättre än Kenneth. Värt att nämnas kan ju vara att Elmer gick runt Ölands GK på Gubbagolfen på 79 slag brutto häromdagen, hade han gjort den rundan här då hade han blivit trea på sin bruttoscore, då hajar ni vilken nivå vi spelade på i Kalmar……

Möre 22/5

Det här trodde man inte när man klev upp på morgonen. Att vi skulle hitta en bana som verkar vara utom allt hopp, det verkar i alla fall som att banarbetarna har gett upp(om det nu finns några kvar). Banan är i sånt dåligt skick så att den möjligtvis skulle fungera att spela fotboll på, men ingen riktig bollsport!

1:a Roberth. Vann ännu enklare den här gången, men hade betydligt bättre poäng. 41 poäng är helt okey. Gjorde bara en birdie vilket kan tyckas i det klenaste laget för en som har nästan trettio i hcp..men han börjar närma sig sitt rätta hcp nu.

2:a Elmer. Nu känner vi igen halvproffset. Tror bara att han döljde formen förra tävlingen. Men nu kunde han inte spela lika dåligt igen, en andraplats och 74 slag netto fast att chipparna mest var att likna med en ishockeytekning enligt honom själv.

3:a Rickard. Igen! Rickards spel är betydligt jämnare än greenerna på Möre är, eller var det pga. greenerna som han scorade bra??? Det kan även berott på vinden, för visst hade väl Rickard medvind hela tiden?!?

4:a Peter. Äntligen spel på din favoritbana!! Synd bara att du inte har skött vinterträningen…..men vi förstår att du inte spelade på topp. Det kan inte vara roligt att se länets bredaste bana växa igen.

5:a Tomas. Tur att du inte spelade hela rundan som du avslutade den, för då hade du åkt på en sänkning som hade fått Titanics undergång att verka bagatellartad. men tack vare att du spelade som vanligt dom första 14 hålen slipper vi att se filmen om din ………..Men grattis till fyra antagligen fantastiskt snygga par på dom fyra sista hålen!

6:a Jörgen. Började tungt men tack vare att han hade det bästa möjliga sällskapet som lyfte honom till en nästan normal sista niohålsslinga. Blandade fantastiska golfslag med mindre fantastiska golfslag, men det var han inte ensam om i sin boll. Men han var ensam om att sno åt sig två närmast hål!!

7:a Jens. Snacka om att blanda bra och dåligt….Här snackar vi om att blanda dåliga golfslag med ännu sämre!!

8:a Kenneth. Klart att han inte spelade på topp, han satt väl mest och funderade på när batteriet i bilen skulle ta slut. Gjorde ett enkelt par på sjuttonde hoppas jag, för det kryllade inte av par på scorekortet.

9:a Mats. Kalle ljuger!!!! Han har nämligen hävdat med en dåres envishet att Mats aldrig gör en riktigt dålig runda, men det gör han visst!! Eller så har han bara gjort en, och har han bara gjort en då har ju inte Kalle sett den för han var inte med idag. För han fick inte ihop det, och det fick inte Mats heller. Men han var i alla fall med. Fattar ni??

10:a Jonas. Fantastiskt roligt för dig, med tanke på alla avhopp inför dagens tävling. Vilket resulterade i att du kunde spela helt avslappnat med vetskap om att du hade en poäng med dig hem. Och den tog du!! Grattis till din spikraka drive i motvinden på tian, synd att den passerade greenen en kvart innan den landade.

Åter igen ett stort tack till alla som hoppade vilket gjorde att alla som spelade fick poäng! Men skärpning när det gäller att anmäla att man inte kan vara med, det är inte så kul att ringa till klubben i bilen på väg dit och avboka!!!!! Ställ nu upp nästa gång eller sup ihop med Roberth på lördagen, om ni förstår vad jag menar. Men det bästa är om ni gör både och!

Saxnäs 19/6

Det var en av dom bästa och jämnaste scorerna genom tiderna på touren. Nu var det ju inte alla som bidrog till att det skulle vara just dom bästa scorerna genom tiderna. Själv så tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att bara nyktra till i friska luften. Men nu har dom gamla rävarna Bertil och Elmer kommit upp ur grytet och skrämt ner Green på en anständigare femte plats. Bra gjort!! Sen att Magnus kommer till start var lika förvånande som att han tog hem tredjeplatsen, man ångrar djupt att man inte slängde in en hundring på oddset.

Prins Bertil, vindens mästare är tillbaka!! Med sådan motvind så var sänkning och vinsten ett faktum, 71 netto, oslagbart. Grattis!! Tänk om du hade kunnat putta i dag, suck… då hade 65:an varit nära. Men lite flyt hade han när bollen som låg i hålkant i exakt 9,99999999999999999999999999999999999999999999999999999999 sekunder innan den trillade i.

Elmer tar hem sin andraplats efter storspel sista nio, 33 netto och då har han sex par, en dubbel och en trippel. Då kanske ni själv kan lista ut vad han hade på det nionde av dom?!?!

Magnus gjorde en riktig bragd. Bäst i baren kvällen innan och trea här idag. Du dricker för sällan!

Jörgen avslutade fantastiskt bra 32 netto sista nio, men början är inte slutet likt. Tror i alla fall att han är nöjd med sin fjärdeplats. Kul attdu har kommit igång nu, synd att det är sommaruppehåll.

Roberth hade en riktigt tung dag, själv kunde han inte minnas när han spelade så dåligt. Hans femteplats skrämde honom själv nästan lika mycket som hans dåliga minne skrämde oss.

Kalle som spelade bra tyckte nog igentligen att han förtjänade en bättre placering än en sjätteplats. För kommer man in på 74 netto då brukar det räcka rätt långt, men inte idag. Men visst måste det kännas skönt att gå typ på sitt hcp. En känsla som många avundas..

Rickard var den som kom sist av dom fyra som hade 74 netto. Sjua, ett slag ifrån en fjärde plats. Sju par på första nio, fantastiskt att göra det efter att inleda rundan med en 9:a. Surt sa räven.

Peter funderar på att förutom öka på träningmängden på gymmet, så funderar han även på att anmäla sig till en motorsågskurs. För hade det inte varit för alla träden som stod precis överallt så hade det blivit en mycket bättre placering än hans åttonde placering. Bara ett litet smakprov för er som inte spelade i vår boll. 1:an tre slag i skogen och ändå en boggie. En chip som var i världsklass.

Jocke letar fortfarande efter formen. För några år sen fanns inte en niondeplats i hans vokabulär. Nu kom jag på vad du gjorde för fel, du var inte med på Lammet. Inte någon av dagarna, skäms!

Kenneth gjorde som så många andra denna dag, avslutade bra. Det räckte inte hela vägen den här gången men det räckte till tiondeplaceringen, och ett poäng!!

Berne, Jens, Jonas, Tomas och Paul. Alvarligt talat så tycker jag att vi gör som Jonas sa, vi kan väl börja spela golf istället för att hålla på så här.

 

Nybro 14/8

Det var bara Elmer och Peter som spelade golf idag, alla andra kan och ska skämmas!! Jag gör det i alla fall. Perfekt golfväder och banan var i bra skick. Har alla, eller nästan alla fel hcp?? Nä, inte du Robert!! Tredjepriset går till en utarbetad gammal revisor som hackar sig runt på 79 slag netto. Han 12 i på tolvan, storspelade inte heller direkt 92 netto?? Vad har hänt, och vi som ska spela scrambletävling ihop på Söndag. Men till er andra som tyckte att ni slog Jocke rejält, så blev han delad femma på bruttoscoren.

1:a Elmer. Ordningen är återställd, tillbaka till sitt gamla spel. Jag tror att det vände efter nian, eller vad säger man om 39 brutto och 33 netto sista nio. sex par sista nio!

2:a Peter. Äntligen börjar inomhusträningen ge resultat. Spelade riktigt jämnt enligt scorekortet, undrar om det var så jämnt i verkligheten. Imponerande!

3:a Tomas. Inte så konstigt igentligen med tanke på att han hade tre caddies som inte bara bar hans bag, vi bar även honom.

4:a Roberth. Vad är det som händer? Är det en formsvacka eller är det nerverna som spökar nu när han har segervittring. Eller är det hcp sänkningarna som har blivit ett hcp?

5:a Kenneth. Mannen som inte behöver avståndskikare, han mäter med trippmätaren i bilen.

6:a Magnus. Det går tydligen att köpa framgång inom golfen. Allt som behövdes var en ny driver. Jag vet inte vad du gav för den, men jag vet att du fick den alldeles för billigt. Puttern börjar se riktigt sliten ut…..

7:a Berne. Lika många slag första nio och sista nio, och då menar jag många…..Skojade bara, det var Jonas som hade MÅNGA!

8:a Paul. Gjorde som så många andra denna dag, du slog nämligen lite för många slag. Eller puttade, vad vet jag men greenfeen var nästan fullt utnyttjad.

9:a Jens. Att man kan ha sån otur!! Lottad med Tomas……

10:a Jörgen. Har inte träffat in formtoppen, den här tävlingen heller. Kan fortfarande bli tvåa totalt, det är bara att hänga i.

Bertil, Kalle, Jonas, Rickard och Jocke, vad gör ni nu för tiden??

Ekerum 11/9

Ekerum var helt fantastiskt, eller hur. Rättvis bana! Bra mycket bättre scorer än i Nybro! Tänk vad det gör med lite skäll!!

Jens imponerade på ett ovanligt storslaget, fantastiskt, överlägset, beundransvärt och ödmjukt sätt genom att krossa allt motstånd genom att få till en 38 poängare på L. Erik. Men som sommarens ”hit” om sanningen ska fram, det var inte mycket till motstånd efter att Kalle tog den där korven efter nian…. Men nu ska ni inte sitta som ett gäng inneboende på Åkerbohemmet och deppa ihop, ni ska se att i Ronneby är allt som vanligt igen.

Tomas började hyffsat men sen gjorde sig nerverna påminda igen.Men en andraplats är inte fy skam! Ligger trea nu och får väl skylla sig själv. Ha det så skoj i ledarbollen, men det finns en överhängande risk att du får ha wiskey´n för dig själv i år. Om ni inte råkar gå ikapp oss…….

Rickard har en halvtaskig vana i år att bara komma trea, men det räcker för att spela till sig en plats i ledarbollen. Vi får se om du blir det totalt också. Nu fattar jag jag varför du har harvat runt på blekinges leriga banor hela sommaren. Du har ju bara tränat för finalen! Självklart! Innan om åren har du slitit ut farwayen på Kalmar GK och Ölands GK. Med tanke på att du har spelat 6 gånger i veckan hela semestern i Blekinge, med massa lera och skit på klubborna. Så måste du vinna!! Du tog väl inte ens golfpaketet när du bokade rum, du är säkert medlem även på Ronneby GK.

Berne tog tack vare sin fjärdeplats ett jättekliv i tabellen och ligger nu på elfteplats totalt. Ser ut att ha goda möjligheter för att ta ytterliggare poäng sista helgen. Med tanke på att du spelar i en rätt ”nykter” boll, om man bortser från Jocke. Och det brukar vi ju göra.

Kalle storspelade i nio hål (32 netto) sen kom raset. Årets bästa placering trots alltl. Att han skulle tappa ledningen och rasa till en femteplats var lika otroligt som att Sverige kommer att slå Finland imorgon.

Peter tog hem sjätteplatsen, spelar bättre och bättre desto längre in på årets inomhusträning vi kommer. Man kan vara säker på att han kommer vara riktigt vass i Ronneby, för där kommer vi att avsluta inomhus och då får han nytta av sin inomhusträning.

Elmer vill tydligen att det ska vara spännande ända in i slutet. Genom sin sjundeplats så håller han liv i kampen om segern. Tycker ändå att det är rätt coolt av honom att låta Robert tro att hans formtopp är över för den här säsongen. Men alla vi andra vet ju att Elmer inte har nå´n formtopp, han spelar lika bra hela året.

Mats har haft en tung säsong, antagligen mycket skador. En del av dom har nog krävt lång rehab tyvärr, men han kämpar på och trots det tar han poäng varje gång som han ställer upp.

Roberth med h på slutet, har inte tänkt på det innan men det har kanske ni andra gjort. Hur som helst är det inget som jag bryr mig om, men är det någon annan i gänget som vill ha ett h någonstans så kan ni maila det till Kenneth. Hur som helst så blev det en niondeplats som inte verkar så märkvärdig om man ser till hans tidigare resultat. Men vi vet alla vilken tävlingsmänniska han är och han kommer inte vika ner sig i första taget.

Kenneth har också ett h på slutet. Tänk så märkvärdig man kan vara…..Tiondeplatsen för andra gången i år, spelar också jämnt. Hmm, hur blev nu det där, det misstolkas säkert inte.

Sen har vi listan för dom som inte tog några poäng. Att Jonas är med på den här listan fövånar nog ingen, men att Jörgen är det fövånar många. Sen att Bertil är det förvånar alla! Men skit i vad dom andra säger, jag tycker att ni är bra!