Historia

Allt innan nu. 
Som både ni och mina barn vet så är ju inte historia mitt favoritämne.

Men nu är det väl kanske några andra av er som inte bara kan släppa det som har varit och bara glömma allt gammalt…, så det är väl just därför den här sidan finns. Och att det är som det är och har varit på Västbanken sedan 1967.

Min grundtanke med ämnet är att:

Historia är lite tråkigt för det har ju redan hänt, men det hade ju inte varit så roligt om det inte hade hänt! Nä, inte just Västbanken kanske, men allt som vi har gjort.

Ni får inte hänga upp er på att just den här sidan inte konfigurerar sig med ett bra sätt i alla telefoner och surfplattor. Det gäller resultatlistorna som är lite för stora tyvärr, men det ska nog fungera i framtiden med de nya listorna.

Om resultatlistorna inte får plats som de ska på skärmen, vänd ett kvarts varv på den då kommer den i ett annat format. Då blir det som de flesta karlarna brukar göra hemma, nämligen den anpassar sig till verkligheten.

Den här touren har inte så mycket historik, men det är det som är bra. Hur mycket man än pratar om hur viktigt det är med historia så finns det väl inget som går upp emot att skapa historia, och det är det som vi håller på med.

TV-Jonas gjorde en bragd 2007 på Lidhems GK när han denna dag visade ytterligare ett prov på sin skicklighet, genom att ta hem 3 st. närmast hål vinnster utan att placera sig på poänglistan. En nästan omöjlig kombination, jag är väldigt imponerad.

Med tanke på hur roligt vi har haft , så har det varit väldigt dåligt med skandaler. Det närmaste en skandal var när Jörgen sparkade bort bollen för en kille i Ronneby. Henkes boll i gaveln på huset i Saxnäs är inte heller att förglömma.

Eller när vi var i Kalmar och spelade, när Peter Bruun sa till Åsa Gottmo ”håll käften kärring”. Men jag håller med Peter, bara för att man sänker en putt så behöver man väl inte bli högljud eller ens glad. Och om man nu mot all förmodan skulle bli glad, då behöver man väl inte visa det!

När vi hade avslutningen på Ekerum 2009, då spelade Jonas och Jens med Bertil. När Jens bad Bertil markera sin boll för att den låg i hans puttlinje, då markerade han bollen med en peg. Jag tyckte inte att det var så bra, då bytte han peggen mot en upptorkad mask. Vilken senare byttes ut mot ett löv, sen puttade jag.

Det händer tydligen inte så mycket när vi far runt och spelar, men 2015 hände några småsaker som är värda att uppmärksamma. Vi hade säsongspremiär på Växjö GK och där hade Bosse tur att han inte hann fram till sin boll innan grenen ramlade ner på densamma.

image

 

 

 

 

 

 

Sen var det lugnt ända fram till säsongsavslutningen i Halmstad, då streetgolf introducerades på Golftouren. Populärt i vissa storstadsregioner, men då Halmstad inte är så stort blev det tyvärr inte någon succé.

Nakenchocken på Tylösand kommer nog snart falla i glömska…