2010

Golftouren 2010
Omg.1 Omg. 2 Omg. 3 Omg. 4 Omg. 5 Omg. 6 Totalt 4 Bästa Placering
Bertil Wikesjö 12 12 6 10 12 52 46 1
Jörgen Medelius 2 12 10 12 5 1 42 39 2
Elmer Nilsson 4 6 6 8 12 5 41 32 3
Peter Bruun 6 10 7 6 3 32 29 4
Kalle Byström 10 8 4 4 4 6 36 28 5
Kenneth Pettersson 1 2 8 3 8 2 24 21 6
Jocke Wepper 8 1 * 10 19 19 7
Tomas Lind 3 7 * 2 7 19 19 8
Jens Börnå 5 4 * * 8 17 17 9
Rickard Petersson 7 * 5 2 3 17 17 10
Paul Olofsson * 5 7 1 * 4 17 17 11
Mats Axelsson 10 10 10 12
Magnus Axelsson * 3 5 8 8 13
Berne Ekholm * * * 7 7 7 14
Jonas TV Pettersson * * * 1 1 1 15
Anders Lindström * * * * 0 0 16
*=spelat

EKERUM 18/4

Spelpremiär för en hel del av oss, och det märktes väldigt tydligt. Många som brukar vara rätt bra spelade mediokert, men Kalle och Jocke spelade bra. Det måste bero på att dom inte har hållt i klubborna på väldigt, väldigt länge. Vi får hoppas att dom tror att dom kan det här med golf nu och tränar mycket till nästa tävling.

Etta: Prins Bertil, vad säger man? Den enda i gänget som tyckte att det var vindstilla. En tydlig arbetsskada som han har fått nere på Grönhögen.

Tvåa: Kalle, frågan är om du har spelat bättre på touren, spelade riktigt bra golf. Kunde t.o.m. unna dig att slå iväg bollen längs med vägen ner i ett dike på hål 3, och plocka upp bollen ett slag för tidigt. Med facit i hand så ………

Trea: Jocke som började helt fantastiskt med en 38 första 9 Sen skulle han väl spela lite bättre eller nå´t, för sen tappade han ledningen.

Fyra: Rickard spelade också väldigt bra första 9 och vann första 9, tappade sen. Kan vara psyket…

Femma: Peter är tillbaka på banan, nu får vi se om brandmanna utbildningen förra året i skåne bara bestod av hemlig golfträning inför denna säsong. Än så länge verkar det så.

Sexa: Jens började riktigt dåligt, men jag ser dom första nio som ren träning. Sista nio vann man ju ganska lätt…..

Sjua: Elmer som borde vara på topp efter att ha varit i Spanien på träningsläger med Paul. Men med två leder av i högerhanden hade väl dom flesta av oss varit hemma och tyckt synd om oss själva. Men som han säger, det känns inte så mycket om man tejpar lite.

Åtta: Tomas som stortrivs på Ekerums breda fairways, men även dom kan vara för smala ibland. Eller??

Nia: Jörgen kanske gjorde så här bara för att dölja formen. Man får väl säga att han lyckades rätt bra i så fall.

Tia: Kenneth som antagligen inte är helt nöjd med dom nya reglerna när det gäller fördelningen av prispengar. Men det som komplicerar saken är att Kalle spelade bra och säkert är rätt nöjd med regelverket. Vi lär återkomma i frågan.

Vi vill även tacka Anders, Berne, Magnus, Paul och Jonas för deras medverkan, sällskap och utfyllnad i bollarna. Ni kanske inte minns den här dagen om några år, men det gör vi andra…

Trummenäs 23/5

Tror faktiskt att det var historiens sämsta scorer som har varit på touren. Visst det blåste lite, men hallå det var ju inte storm, hagel och drivis. Nu var det inte den snabbaste rundan som vi har spelat heller, men vi i våran boll fick se och uppleva platser som antagligen var helt outforskade innan vi hade varit där. Om jag inte minns helt fel så spelade vi 19 hål, och då är det ju inte så konstigt att det blev många slag för oss i våran boll, men vad skyller ni andra på? En stackars pojk fick en bruten arm när han räddade Jörgens boll från att gå i vattnet på hål 10. Bernes järnfemma gick samma öde till mötes som pojkstackarn, men jag vet inte om Jörgen var inblandad även där.

Jörgen tog hem sin första seger för året, kanske tack vare att bollen inte gick i vattnet…….

Peter kom tvåa även han med 78 slag, och då pratar vi NETTO!!

Kalle fortsätter som i trance och tog tredjeplatsen, har kommit på att ju mindre han spelar desto bättre går det. Man kan inte låta bli att fundera på hur bra han hade varit om han hade slutat helt…eller?

Tomas fjärdeplats förvånade nog honom lite, med tanke på att inte heller han var nöjd med sitt spel för dagen. Men en fjärdeplats är en fjärdeplats.

Elmer tog hand om femteplatsen, och det har ju hänt förrut. Har väl även han haft bättre dagar på banan.

Pauls sjätteplacering var nog ungefär som hans förkylning, alltså något han hade klarat sig utan. Men 5 friska poäng sitter aldrig fel!

Jens kom sjua efter en riktigt låååång golfdag.

Magnus åttondeplats kan bero på hans nya putter, men vi har ingen aning om den var till hans fördel eller nackdel.

Kenneths niondeplats var hans bästa placering för året. Han verkar bara bli bättre och bättre desto längre in på säsongen det går. Tog dubbelt så många poäng den här tävlingen som förra. Ska bli intressant att följa hans formkurva om den håller i sig.

Jockes tiondeplats innebär inte att du är sämst av oss, utan bara att du får den sista poängen. Alltså den som ingen vill ha!

Sen tackar vi Rickard, Jonas och Berne för en händelserik dag!

Vi får inte glömma vem som valde bana och som även är medlem på Trummenäs, Anders och han fick inte heller några poäng trots att han började med ett enkelt par. Men som vi brukar säga, början är inte slutet likt!

Kalmar 22/8

Skittråkigt!!

Grönhögen 12/9

Elmer vann för första gången i år. En efterlängtad seger, nu slipper Sara höra alla bortförklaringar.

Bertil spelade som väntat stabilt på sin arbetsplats, och kom tvåa. Låga bollar =låga scorer på Grönhögen Links!

Kenneth tog tredje platsen rätt lätt, men det är lätt att spela bra golf med mig som markör……

Berne trivs på Grönhögen! Det kan vara en anledning till säsongens bästa placering, nämligen fyra. Synd att det är så långt dit….

Peter som själv fick välja bana, valde en aldeles för svår bana! Tråkigt! Femma! Synd!

Jörgens sjätteplats var väl inget som han hade räknat med, men så är det när man går och kärar ner sig och förlovar sig. Det handlar om att prioritera rätt. Och nu undrar du väl vad som är rätt…….

Kalles nerver börjar spöka inför ”slutspelet”, med en sjundeplats står han still i poängställningen. Kan flytten påverka spelet negativt?!? Ni har väl inte sålt det andra huset, för då kan du sova där tills vi har varit i Ronneby. Bara för att behålla känslan!!!

Rickard blev åtta! Ja, vi säger blev. För det var väl inget som du spelade dig till, utan att det bara blev så.

Tomas snackade sig till en niondeplats, ungefär som en Djurgårdare snackar sig till ett rött kort.

Jonas spräckte nollan!!!! En så fantastiskt skön poäng enligt honom själv. Han ställer sig frågan hur kan man spela en hel säsong på Ölandstouren utan att ta en enda poäng. Nä, han ställer faktiskt frågan till alla som ligger efter honom i resultatlistan.

Anders, Jens, Paul och Jocke(som kom sist) låter hälsa att det var ingen bra bana för dagen. Det blåste för lite för att det skulle gå att spela riktig linksgolf. Greenerna var inte riktigt så snabba som vi hade förväntat oss. Lite för varmt för årstiden. Bunkrarna kändes lägre än vanligt, och färre. Svårt att pegga. Ruffen var nästan obefintlig. Inte en droppe regn. Som ni alla säkert förstår så kan man göra listan hur lång som helst, men vi vill inte skylla på yttre omständigheter utan tar på oss våra taskiga scorer helt på oss själva.

Ronneby 9/10

Ännu en helt fantastisk dag nere på Ronneby GK. Men då menar jag bara vädret och den sociala biten. Spelet kan ni fundera över i vinter…

Nytt för i år var att vi släppte iväg en ledarboll. Kändes rätt skönt att slippa koncentrera sig på spelet, det finns faktiskt viktigare saker i livet än en bra score. Den enda som stod pall för trycket att gå i just ledarboll var Bertil.

Bertil vann inte bara idag utan han vann hela touren 2010. Smart att bjuda alla på öl innan vi gick ut. Men fick Jörgen någon?

Jocke blev två och hade samma poäng som Bertil men troligtvis lite högre promille. I alla fall sista nio som Bertil spelade bättre även brutto.

Jens spelade faktiskt golf den här dagen, och kom trea. Det var bara hål 10 som ställde till det, med fem över där så var också rundan över.

Tomas fjärdeplats är inte så illa. Tänk vad alla andra spelade dåligt…..eller…Men god whisky var det!

Kalle tog hem femteplatsen idag och femteplatsen på touren. Det kanske började för bra i år, med en andra och en tredjeplacering.

Elmer hade ingen kanondag han heller, för då brukar han komma bättre än sexa. Men tredjeplatsen totalt räckte det till, så lite nöjd var han nog.

Paul blev sjua, och fick väl även slå en och annan sjua med tanke på whisky och ölintaget. Men det var ju därför som vi var i Ronneby.

Peters åttondeplats vekade inte bekymra honom morgonen efter i alla fall.

Kenneth hade nog räknat med att komma lite bättre än nia, speciellt med tanke på hans fantasiskt trevliga spelpartners som verkligen försökte lyfta fram honom till vinnst. (Men han ville inte ha varken öl eller whisky på slutet! Och vad gör man då?)

Jörgen som hade läge att avgöra. Jo, visst avgjorde han men inte som han hade tänkt när han låg hemma på fredagsnatten och gick igenom rundan hål för hål. Men det kanske inte är så lätt att fokusera på golfhålen när man är nyförlovad. Synd kan man säga om att han slutade tia, men det tänker jag inte säga för då tänker Jörgen på något helt annat, och då är vi där igen.

Får väl även tillägga att scramblen som vi spelade efteråt, var helt fantastisk. Alla hålen avgjordes på birdie utom sista som vi delade på par. Det slutade oavgjort, men vad gör det. Jocke hade chans att avgöra på sista men det är inte så lätt att läsa puttlinjen när man sitter två meter vid sidan om densamma.