Raider Kapp

2021

Årets roligaste golfdag, med en otroligt härlig lagkänsla från början till slut.

Jag skrev en hel del om den här dagen, men det har visst försvunnit… Men vi minns alla stämningen och hur roligt vi hade. Ett starkt minne från dagen är när vi var inne och hämtade fralla och kaffe när dom satt och hade bucklan på bordet. Jag nämnde något om att dom skulle passa på att kolla in pokalen för det lär dröja innan dom ser den nästa gång. Jag glömmer aldrig det härliga hånskrattet som kom från alla runt bordet, men jag är rätt säker på att dom kommer ihåg mina ord lika starkt😂😎🏆

Jag kommer inte ens ihåg hur mycket vi vann med, men jag minns att det var en rätt övertygande seger. En annan sak som jag har glömt är vem som hade turen att vinna sina matcher och vilka som hade otur att förlora sina. Men jag vet att laget vann, och vi vinner som ett lag! Precis som det har hänt att vi har förlorat som ett!
En sak kan vi väl vara överens om till Raider Kapp 2022 och det är att vi ska inte lämna ifrån oss pokalen frivilligt. Vi kör på som förra året med fördelen att vi har hemmabana🏆⛳️😎

Raider Kapp 2018

19-13 !!!

Lite haltande siffror men det speglar gubbarna som vi är…

Rundan började i regn i nio hål för dem som gick ut tidigt. Sedan spelade vi i ett underbart höstväder med en sol som värmde ända ner till att spela endast i piké. Oskarshamn är betydligt mer vana med att spela i regn viket gjorde att dem tog ledningen med 5-3 efter Bästbollen, men när solen kom då vaknade hela ölandsgänget. Roligt att så många som var nöjda med sitt spel, eller i alla fall stora delar av spelet.

Det är det som är poängen med matchspel, det spelar ingen roll att man gör ett par dåliga hål, bara man håller i och plockar tillbaka poängen. Vilket de flesta gjorde idag. Foursome spelet bara ägde vi, bra coachat! Får erkänna att jag inte har riktig koll på poängställningen just då, lite beroende på att jag gick ut på singelmatchen innan alla var inne efter foursamen. Samtidigt som inte alla hade lyckats registrera ronden i Golf GameBook. Lite bökigt det där, men vi blir bättre och bättre på det och frågan är om vi inte ska köra det på Touren.

Sedan kom avgörandet på singelmatcherna som det alltid gör.. Hur det slutade det vet vi men det var några som själv var övertygade om att de inte skulle tillföra något till laget på sista nio, men ack så fel dem hade. Alla bidrog till utklassningen!!

Nu ska vi bara försöka få hem bucklan igen… Får se om vi skickar upp Mats efter den vid tillfälle.

Då är det återigen dags årets golfevent. Vi ska förstås göra allt som står i vår makt för att ta tillbaka bucklan så at den får komma hem igen. Ni som inte kommer ihåg första årets spänning och glädje kan kolla in Ryder Cup på tv:n för at komma i rätt stämning. Bollarna är lottade och klara, så det är bara att börja analysera era kombattanter. Istället för att umgås med era tanter.

Se till att ha Golf GameBook installerade på era mobiler, det är ju alltid någon mobil som inte fungerar. Handhavandefel!!! Tror vi inte att det är… Men förhoppningsvis får vi upp leaderboard på stora tv:n i klubbhuset och då måste alla scorer fyllas i för att det ska vara någon mening med det här.

Vi tackar Philip för all hjälp med det här, TACK!!

Frukost och lunch för 145 kr/pers på klubben är väl så gott som obligatorisk om man inte har läkarintyg…

Här är först och främst koderna som behövs för att spela eller följa respektive runda.

KODER
Första 9 – Bästboll:
Join: 55898078
View: 88713936
Andra 9 – Foursome:
Join: 92688123
View: 86559178
Sista 9 – Singel:
Join: 9460580
View: 45416921

Här är alla bollarna som vi kommer att spela!

 

 

 Raider Kapp 2016

 

Det är långt ifrån alla golfspelare som får äran att få visa upp Raider Kapp bucklan i sin hemstad. Men i år är det vi som får resa runt i respektive hemstad och låta alla hylla bygdens son…

Här följer bucklans resväg i stora drag, men platser och event där bucklan kommer att dyka upp under året är pga. säkerheten inte offentliggjord. Det blir upp till var och en som har bucklan vid tillfälle, att försöka hålla nere hysterin som det gärna blir vid sådana här stora händelser. Det är bucklans vårdnadshavare som ombesörjer att bucklan vandrar vidare enligt schemat nedan. Varje dag bucklan är försenad innebär en hcp-sänkning på minst 0.5 för innehavaren… Passa på att njut av bucklan!!

Bucklans färd till nästa gång den spelas om:
25 nov Elmer
20 dec Kalle
15 jan Philip
10 feb Jocke
5 mar Paul
30 mar Knaggen
25 apr Peter
20 maj Bertil
15 jun Kenneth
10 jul Tomas
5 aug Håkan
30 aug Lutten
25 sep Mats

Vilken rysare och succé  Raider Kapp blev, där vi tog hem den åtråvärda bucklan!

32 taggade golfare peggade upp med 27 hål framför sig i snålblåst och regn, och ingen som tvekade.  Mainland gick ut stenhårt, men de är ju vana att spela i regn…Ledde med 3 up efter bästbollen. Men regnet lättade och Island kom åter in i matchen och efter foursomen hade vi fått ner det till 2 up till Mainland. Men som alla som har sett och följt Raider Cup genom åren vet att det är på de efterföljande singlarna som det avgörs. Men efter ett otroligt avslutningshål som Paul delade blev resultatet det otroliga 16-16. Ett avgörande måste till, ett segrande lag måste koras och bucklan måste få ett tryggt hem. Därför blev det särspel, kaptenerna Kalle och Johan valde ut en gubbe ivar som skulle representera laget. Kalle som var tillfälligt sinnesförvirrad valde Jens och Johan blev vald som represenentant för Mainland. Ett särspel som gick över tre hål med mörkret som smög sig in lika populär som en upphälld Tequila på en vinprovning. Vi delade på par på hål 9, sedan gick vi över till hål 5. Där delade vi först på par sedan fick man ett bra tips från Kalle som var caddie under särspelshålen. När vi gick tillbaka till femmans tee för det som skulle bli det slutgiltiga hålet, då säger säger Kalle ”gör bara som du gjorde nyss” och eftersom att man är van att göra precis som man blir tillsagd. Så gjorde jag det.. Fantastsiskt roligt att få äran och förtroendet att få avgöra men det var förstås en lagseger som alla bidrog till!!!

Nästa år räcker det med delning för att vi ska behålla bucklan…

Det blir väl som i NHL att bucklan får vandra mellan alla som var med!?!

Nu drar det ihop sig för årets drabbning. Det var länge ovisst om vi skulle kunna genomföra tävlingen och kora en segrare på grund av väderprognosen, men snart konstaterades det att lite duggregn inte kan stoppa 32 golftokar.

 

 

2016

Upplägget inför tävlingen.

Det ska bli fantastiskt roligt att dra igång tävlingen på Öland och därefter längta till returmötet. Vi välkomnar Oskarshamnsgänget och ser fram emot att vinna sådär lagom…

Upplägget ser ut som följande:

08:15 – Samling i klubbhuset där Lotta & Jörgen står redo med lättare frukost.
09:00 – Första start!
Första 9 hålen spelas i Bästboll-format, som sedan följs upp med Foursome sista 9 hålen. Därefter väntar lunch innan det är dags för de avgörande singlarna.
14:30 – Beräknad start av singlarna. (Utslag på hål 1 samt 6 för att hinna runt innan mörkret.)

Glöm inte att ladda ner ”Golf GameBook” i din telefon. Skapa ett konto för att kunna lägga in resultat samt följa resultaten i alla matcherna. Matcherna kommer att gå att följa live efterhand som ni lägger in scorerna efter varje hål.

Nedan finner ni alla matcher med spelare, spelform och ungefärlig starttid. Om ni tittar riktigt noga så ser ni även koderna för ert inlogg till Golf GameBook. Just det, titta noga! För er som har supporterklubb hemma kan ge View koden till dem, då kan dem följa matcherna hemifrån. Observera att det är separata koder till varje match.

bastbollfoursomesinglar