2012

Golftouren 2012
Omg.1 Omg. 2 Omg. 3 Omg. 4 Omg. 5 Omg. 6 Totalt 4 Bästa Placering
Jens Börnå 10 12 8 4 6 2 42 36 1
Kenneth Pettersson 6 7 * 2 12 6 33 31 2
Elmer Nilsson 1 4 3 8 7 8 31 27 3
Berne Ekholm 8 3 12 1 * 3 27 26 4
Bertil Wikesjö 7 6 * 12 * 1 26 5
Mats Axelsson * 10 10 6 26 6
Roberth Green * 8 5 3 7 23 23 7
Jocke Wepper 12 6 * 4 22 8
Marcus Hedström * * 8 12 20 9
Kalle Byström * * * 10 * 10 20 10
Tomas Lind * 2 * * 10 4 16 11
Rickard Petersson 4 1 7 * * 12 12
Peter Bruun 3 * * * 5 8 13
Ulf Andersson * 7 7 14
Håkan Strindhag * * 2 5 7 15
Jörgen Medelius 2 * 2 * 3 7 16
Paul Olofsson 5 * 1 * * 6 17
Håkan Fransson 5 1 6 17
Magnus Axelsson * * 5 * 5 19
Jonas TV Pettersson * * 4 * * 4 20
*=spelat

Trummenäs 6/10

Klass 2 varning?? Man undrar om det var för att vi skulle ha vår avslutning där? Hur som helst så kan man inte önska bättre golfväder i oktober. Scorerna blev även dom helt okey, för dom flesta av er.

1:a Marcus. Vet inte vad som flög i honom men han slog oss allihop. Vi får väl se om han är med nästa år…

2:a Kalle. Andra tiopoängaren i år. Snart börjar tolvorna droppa in.

3:a Elmer. Vad var det jag sa, han kommer ligga med i toppen när vi summerar året. Knep genom tredjeplaceringen här även tredjeplaceringen totalt. Bra kliv i resultatlistan från sjundeplatsen.

4:a Roberth. Såg inte mycket av honom under rundan. Men det kan ju bero på att vi inte spelade i samma boll. Men vissa år har det inte spelat så stor roll vilken boll man spelar i, man träffar på dom flesta under rundan ändå på något lustigt vis. Tror att han smet in till Karlskrona lite tidigare än oss andra, vilket i sin tur kan förklaras med att han hade glömt att spärra Ingers visakort.

5:a Håkan S. Börjar bli varm i kläderna nu. Ni ska se, nu börjar poängplockningen.

6:a Kenneth. Hade segervittring ända fram till hål sjutton, där det började strula vilket det även gjorde på artonde. Tråkig avslutning på en annars riktigt bra runda.

7:a Tomas. Spelade trots svåra nacksmärtor, men han bedövade nacken med lite Dewars om jag inte missminner mig. Vi får hoppas att det ordnar sig med nacken, annars är det risk för en rejäl hcp sänkning.

8:a Berne. Lika ödmjuk som vanligt, frågade på första tee om det var någon som var sjuk eftersom att han skulle gå i ledarbollen. Men med tanke på att han bara har missat att plocka poäng i en deltävling, så självklart skulle han vara i ledarbollen.

9:a Jens. Skönt att det finns andra som spelar bra, när man inte själv kan avgöra. För det är man visst inte kapabel till! Men det räckte ju ända hem, och lika glad är jag.

10:a Bertil. Bertils bunkershow på sjuan som slutade med en öppnad öl, förstörde hans vinstchanser. Det var ingen rolig show, så ni behöver inte känna att ni missade något.

Jocke spelade nästan bort telefonen, hur man nu gör det….Magnus klarade skamgränsen precis, på banan alltså. Peter, så går det när du envisas med att köra.. Jörgen har väl haft bättre golfdagar, han lär vara revanchsugen nästa år.

Ölands GK 16/9

Kommer inte ihåg så mycket av rundan på Ölands GK. Det kan bero på att det är väldigt längesen, eller så kan det vara för att Kenneth vann. Hur som helst så blev resultatet som följer:

1:a Kenneth. Tog en välförtjänt seger. Han var nog den enda i gänget som startade sista nio med fem par.

2:a Tomas. Startade mycket bättre än vad han avslutade. Kunde lätt ha vunnit med tanke på 41 slag första nio, men sen spelade vi ju nio till.

3:a Marcu. Hittade formen på hemmabanan. Samma som Tomas 41 på första nio, sen spelade vi nio till.

4:a Elmer. Blir bara bättre och bättre ju kallare det blir……

5:a Jens. Hackade sig runt, men fick ihop 6 poäng.

6:a Peter. Vi kan väl säga så här, det gick bäst första nio!!

7:a Jocke. Nu börjar det bli lite tjatigt men alla verkar ha spelat bra första nio och sen kollapsat, utom Kenneth. Eller vad tycker vi om 37 ut och 47 in…..

8:a Jörgen. Får inte till det riktigt plockar poäng i nästan alla tävlingarna, men tyvärr lite för låga poäng….

9:a Håkan S. Snodde åt sig ett par poäng, mest för att visa att han vågar. Vi kommer nog få se lite bättre poäng i framtiden från honom.

10:a Kalle. Trodde att han hade hittat formen. Hörde mycket rykten om bra runder innan den här tävlingen.

Bertil, Rickard, Paul, Berne, Magnus och Jonas. Vi tackar för er medverkan, inte minst till treputtspotten!

 

 

Kalmar 19/8

Tänk att dra igång touren på Kalmars fina gamla bana precis efter att alla har haft semester, och på sommarens varmaste dag(ca 30 grader), och förmodligen sista. Vilket upplägg, man kan bara ana vilka kanonrundor alla skulle gå. Att vinna på 73 slag netto var det nog ingen som trodde, men svårare än så var det inte. Mycket pga. att när man möter upp på kyrkans parkering då kommer det ena liket efter det andra, nästan så man undrade vilken sten dom kröp fram ifrån. Det hade nämligen varit fest både här och där, och just vid det här klockslaget så råkade nog Jocke somna på en soffa i Kalmar.

1:a Bertil visar återigen att han igentligen är bäst, men att han låter oss andra vinna ibland bara för att vi inte ska lägga av. Riktigt jämn och bra runda…….ja vad ihel…e ska man skriva när han alltid spelar jämnt…..

2:a Kalle. Det var väl inte första gången som han blev snuvad på segern på samma poäng genom att scora lite sämre på dom sista nio. Hål 10 är kanske inte ditt favorithål just nu….

3:a Elmer. Fortsätter att plocka poäng i alla deltävlingarna men det är först nu som vi känner igen siffrorna. Kommer nog att vara med i toppen när det närmar sig slutet.

4:a Ulf. Rookien som visst helt har glömt bort att man ska/bör ligga väldigt lågt dom första åren för att sedan lite försiktigt börja smyga åt sig ett och annat poäng. Nä visst, bara ryck stålarna av oss genom att gå och vinna första nio genom att krossa både oss och banan. som tur var så var det nog någon som sa till honom hur det här fungerar, för sen gick det bättre……för oss andra.

5:a Mats. Spelade som vanligt riktigt bra golf, men den här dagen spelade han bara bra på sjutton hål. Vi kan väl säga att det strulade till sig lite på hål 13. Annars hade vi haft en annan segrare.

6:a Magnus. Ett av dom som jag nämnde tidigare. Tog sin högsta poäng för året på touren, vilket bara bevisar en sak igentligen. Du festar alldeles för sällan!

7:a Jens. Började med en en sjua. Och då var det var inget pliktslag eller dropp eller nåt annat skit. Nej det var sju JÄVLA slag, och det sjätte var en chipp från 25 m. Gör om det om ni kan.

8:a Roberth. Försöker bara invagga oss i falsk säkerhet, han kommer säkert att visa oss under dom återstående tävlingarna att han igentligen borde ha ännu lägre hcp. Detta trots att han gick en fantasisk runda i sommras och tappade säkert tre/fyra slag (om man nu ska tro på Tomas) på den sänkningen. Hur som helst han vill gärna ha ”pengarna tillbaka” men då kommer nästa fråga. Ska vi låta honom få det? Skulle inte tro det…

9:a Kenneth. Började säsongen starkt och kommer säkert att avsluta lika starkt. Såg väl den här tävlingen mer som en social tillställning än den seriösa tävling som den var. Gick bara på halvfart men spelade återigen bättre på sista nio vilket visar hur vältränad han är nuförtiden!

10:a Berne. Boogieman, eller som han själv så lågmält och anspråkslöst uttryckte sig. Inte ett enda j..la ynka litet par på den här förb….de rundan. Bidrog inte lika mycket till treputtspotten som vanligt, så det lutar åt att vi får avboka flyget och ta bussen på avslutningen.

Tomas, Strindhag, Jörgen, Jocke(hade mer netto än vad han brukar ha brutto), Rickard, Peter, Marcus,Paul och Jonas, hade ni kul? Tycker ni inte om oss eller varför går ni i skogen hela tiden? Förstår inte varför man ska betala 400 i greenfee om man bara ska leta svamp…..

Saxnäs 17/6

Då var Saxnäs avklarad och det gick väl bra?!?! Många nya medlemmar anslöt men hade förstånd att ligga lågt första rundan. förutom Marcus som snodde med sig en hundring, men det är nog ingen som minns varför…. Vädret var helt okey med sol och vind som det ska vara. Tror att det bara var 34 treputtar, och då kan man genast tro att vi har blivit mycket bättre på att putta än förra tävlingen. Om det inte hade varit för att greenerna bara är en fjärdedel (till yta och inte antal) av Ekerums. Tyvärr så blev det en felräkning i all hast på scorerna, vilket gör att Jens blev trea och Jocke femma. Tråkigt för nitton av oss! Men visst är det roligare om siffrorna stämmer……

1:a Berne. Äntligen visar han sitt rätta jag! Läste om hans lobb över björkarna som var i Mickelson klass, men man blir inte förvånad. Man undrar bara om det var meningen…. Riktigt kul var det i alla fall att du tog hem segern, och grattis till dina 37 poäng!!

2:a Mats. Kom direkt från Ekerum efter en riktig nittonhålsrunda där, eller om det var tjugo. Spelade lika stabilt som vanligt, hade väl inget katastrofhål. Men det brukar han aldrig ha. Puttade visst som en gud, ingen är förvånad.

3:a Jens. Jämnare än så här blir det knappt, med många gubbar på samma netto. Det var dom sista sex hålen som avgjorde. Känns lite snopet, men ……

4:a Rickard. Var det du som ville spela om hål 17? Hade segervittring ända fram dit, kommer att bli farlig på höstkanten när grillsäsongen är över.

5:a Jocke. Sorry! Inte riktigt din dag, spelar kanongolf i sjutton hål……jag vet vilket hål du vill spela om…

6:a Roberth. Har lite av Häggman i sig, och då är det inte så mycket golfen jag tänker på. Utan mer att dom kryper runt och läser greener, eller om det var markeringsknappen han letade efter. Riktigt rolig att spela med i alla fall.

7:a Jonas. Tog ett rejält kliv upp i resultatlistan. Vi har sett dig spela bra golf innan. Men aldrig dom sista nio, man kan inte låta bli att fundera på vad du gick och tänkte på. Men du såg lite generad ut när du kom in…

8:a Elmer. Plockar poäng som vanligt men det är inte lika höga poäng som det brukar vara. Utskällning på gång hemma igen.

9:a Jörgen. Vinglade lite för mycket för Saxnäs, eller om det var dom andras bollar han letade efter. Alla vet vi att det finns mycket bättre spel i honom.

10:a Paul. Fick inte till det idag, var väl segerrusig eller bakis efter vinnsten på gubbagolfen. Spelade bra på dom flesta hålen, gjorde även en birdie. Som sagt alla bidrag mottages tacksamt..

Så här många har det aldrig varit utanför poängplats, så ni som tycker att det inte gick så bra. Ni har ju visserligen helt rätt, men ni är i gott sällskap. Tycker att det var snyggt gjort av Håkan S. att lägga sig i debuten trots hemmabana. Vill även ge Peter en eloge, en som inte hade sin allra bästa golfdag. Men som trots det hade humöret på topp!! Men vi tackar Kalle, Håkan, Marcus, Kenneth, Bertil, Magnus, Ulf och Peter för tiorna.

Ekerum 20/5

Tänk, vad vissa dagar och tävlingar är fantastiskt rättvisa. Det här var en sådan som innehöll allt som man kan begära tex. sol, värme, medvind, långa drivar, välorganiserad tävling, glada människor, god öl( tack Rickard) och mååånga puttar. Nu blev det inte som jag trodde, nämligen att det skulle behövas en sänkning för att vinna.

1:a Jens. Rätt konstig känsla att vinna när man har 5 treputtar…men jag står ut!

2:a Mats. Det är så där man vill kunna spela golf, otroligt jämn, klok, lugn och med en spelstrategi som han inte lämnar. För övrigt så är det kul att någon har ett tänk på hur hålen ska spelas.

3:a Roberth. Nu börjar han visa sig, efter att ha smygstartat. Han blir säkert farlig i år igen. Tror faktiskt att han softade den här dagen för att det inte var några priser som lockade.

4:a Kenneth. Har öppnat starkare än någonsin. Men så är han ju så mycket starkare i år. Birdie på hål två var han nog ensam om? Bara för att ni ska förstå vilken prestation det var så kan jag nämna bara så här i förbigående att snittscoren på hål 2 var 5,375 slag. Alltså 1,375 över.

5:a Bertil. En plats som han säkert är mer nöjd med än sin sin puttscore. Måste haft ett riktigt bra långt spel. Ni förstår vad jag menar va?

6:a Håkan. Debut nerverna låg helt utanpå honom. Stackarn började skakigt men tog sig samman och tog hem sista nio. Bara att ta hem sista nio i debuten är bra fräckt och inget som vi förlåter. Rookie!!!!!

7:a Elmer. Ojämnare än vanligt, vilket inte säger så mycket. Men med den placeringen kan han räkna med en rejäl utskällning hemma!

8:a Berne. Har blivit en poängplockare i år. Var på träningsläger i Danmark ett par veckor i maj och det verkar ha gett resultat. Spelade på sitt hcp på första nio, sen la han nog av för att slippa sänka sig igen.

9:a Tomas. Spelar som Djurgården, alltså försöker i början så länge han kan gå på ren kraft och vilja. Men på slutet räcker det inte riktigt hela vägen. Riskerar nedflyttning till Djurgårdens serienivå….

10.a Rickard. Grillkungen som insåg att han inte skulle hinna hem till sin sambo och fixa söndagsmiddagen om han hade vunnit. Därför så visade han att han har spelet i fyra fem hål, sen la han av bara för att slippa dröja sig kvar på prisutdelningen. Men vi förstår……

Kalle, Peter, Magnus, Jörgen, Paul, och Jonas. Vad gör ni nu för tiden?

Trummenäs 22/4

Som jag alltid har sagt, en fantastisk bana! Man kan säga så här också, jag aldrig spelat den banan i bättre skick! Lite konstigt med tanke på att det är rätt tidigt på året. Mest sol lite vind och lite regn, men får väl vara nöjda. Ser nu när jag ska skriva ner resultaten att Jockes scorekort saknas. Då undrar man varför lämnade han inte in scorekortet för han spelade väl hyffsat, nu blir vi väl tvungna att diska honom? Eller inte!

1:a Jocke. Spelade hem första tävlingen på ett imponerande sätt. Själv såg jag honom i två bunkrar!! Och ändå scorar han…Men det beror nog mest på att han inte hade rört klubborna i år. Han har inte rört sina klubbor ännu, han spelade nämligen med Håkans klubbor. Vad ska du med nya klubbor till???? Tror inte att det blir bättre…. En starkt bidragande orsak till vinsten kan även vara att han rasade ner för trapporna kvällen innan.

2:a Jens. Började helt fantastiskt, låg fyra över efter tolv hål, men sen blev allt som vanligt. Elva över på dom sex sista. Märkligt spel, men det är väl därför man fortsätter och fortsätter och fortsätter…..

3:a Berne. Inte dåligt att placera sig trea och ändå vara den största bidragsgivaren till puttpotten. Undrar vad han behöver träna på? Femtio spänn fick han dra av på vinnsten, visste väl att vi skulle komma på ett bra sätt att skinna honom på……

4:a Bertil. Är nog även han nöjd med placeringen. Har väl inte tränat ihjäl sig på försäsongen han heller. Men såg honom på puttinggreenen kvällen innan. Hjälpte det??

5:a Kenneth. Det var länge sen man såg Kenneth GÅ en golfrunda på touren,. Riktigt kul att han bara har drivit med oss i några år. Gick ett över par sista tre hållen. Det är bara att gratulera!!

6:a Paul. Hade det inte varit för alla puttar….så hade inte potten varit så STOR!

7:a Rickard. Var nog lite spänd på att se hur spelet satt nu när det skulle bli spel på hans hemmabana. Började starkt som så många andra, sen kom nerverna in på sista nio.

8:a Peter. Såg ut att trivas på banan, trodde att det gick riktigt bra för honom. Så kan man tro….

9:a Jörgen. Har spelat som en kung hemma i flera veckor. Kändes bra på rangen men ändå funkade det inte, kan det vara Trummenässpöket som som har SPÖKAT?!?!?

10:a Elmer. Mjukstartar som vanligt för att vi inte ska tro att han är något större hot i år. Visst, och jultomten lever….

Tomas, Robert, Kalle, Mats och Jonas var inte helt nöjda. Men vi bör nog nämna att det bara var Jonas som bidrog till både treputt- och birdiepotten.