Resultatlista 2024

Ölands GK 27/4

Tourpremiären avklarad och vi kan väl konstatera att banan var i ungefär samma skick som oss om vi bortser från Ulf som bemästra Ölands GK som om att det vore hans hemmabana och att han skulle kunna cykla dit om han hade haft lust. Det är däremot inget som vi rekommenderar Lutten att göra! Tappade tråden lite där men ett stort GRATTIS till Ulf som tog en välförtjänt seger som värmde både Ulf och Hanna. Återgår till Lutten och säger varmt välkommen tillbaka!

1:a Ulf

Mannen som slutar spela golf nästan fler gånger om året än han åker på golfresor, men som tur är så slutar han aldrig mer än en liten sväng på vintern om det inte är en golfresa inbokad… Hur som helst så vann han med två slag, vilket vi anser är totalt överlägset. Ett stort grattis till en bra start på årets tourpremiär!

2:a Peter

Börjar året med en placering bättre än i fjol, och lär fortsätta som han har börjat. Vi får se om formen håller i sig när promillen sakta men säkert sjunker ner till normala nivåer efter spanienresan, han bör vara sig själv igen i Trummenäs och efter det vet vi om han är lika jämn som förra året.

3:a Roberth

Startar året med en tredjeplats, alltid roligt när det går bra för folk. Men det bådar inte så gott för oss andra, vi blir kanske tvungna att lotta in honom med Tomas Lind resterande tävlingar. Hjälper inte det, då är det nog kört för oss andra…

4:a Bertil

Smygstartar, som inte är så ovanligt för hans del. Spelar bäst när han får lite resultat att gå på och i år hoppas vi att han kan vara med till ”The bitter end” för vad är en golfavslutning utan att Bertil är med och snor några poäng.

5:a Thomas ”Lutten” Lagesson

Nypremiär på Golftouren och det gick ju helt okej för att vara en man i en såpass aktningsvärd ålder att man skulle kunna tro att han har utvecklat ett helt otroligt balanssinne, vilket i sin tur skulle leda till att han skulle kunna cykla några mil om året utan att slå halvt ihjäl sig. Men så är det ju inte, men antagligen gick senaste operationen bra och han kan återigen svinga sina klubbor. Visserligen inte så bra som han vill, men tillräckligt för att slå dom flesta av oss. Välkommen tillbaka!

6:a Jörgen

Poängplacering på första tävlingen och jag tror att det är Gamens år enligt den kinesiska almanackan, men helt säker är jag inte. Har legat lågt med vinterträningen vilket i sig inte är så konstigt, han har ju skaffat Facebook och det inskränker på fritiden nästan lika mycket som en heltidstjänst. Kan bli så att han tar det ett steg längre och blir en influencer som vill ha betalt för alla bilder han är med på…

7:a Jens

Putt och chipyips, annars känns golfen både bra och stimulerande…

8:a Kalle

Startar Golftouren lite lugnare i år än förr året, vilket gör att trycket minskar som storfavorit. Kommer säkert öka poängplockningen efterhand och vara med i toppen i år igen. Han har alltid en spelplan och som den sanna taktikern han är, så kommer han att hålla sig till den.

9:a Elmer

Kommer att ge oss en match även i år, även om första tävlingen var tuff att redovisa för Sara. Vi får se hur det går med att backa till gul tee för en som fyller 79 i år, men han har alltid gillat och blivit taggad av utmaningar.

10:a Tomas Lind

Ett scorekort som han inte hade sett framför sig i simulatorn, det kan vara fel på simulatorn vilket gör att det tar några rundor på banan för att kalibrera om svingen. Kommer att spela stabilt i år igen även om det låter på honom som att varje kommande slag innebär en bortslagen boll, en meniskskada, två diskbråck, en smärre jordbävning i nordnorge och kursfall på samtliga aktier.

ASTERISKGÄNGET:

Magnus Axelsson, det som började så bra…

Paul, det som började så bra…

Bengt, det som började så bra…

Jocke, det som började så bra…

Janne, det som började så bra(nu är vi nere på dom två första hålen)…

Håkan, hmm, du är rätt jämn…

Hildebrand, visst hade vi en helt ok dag…