RESULTATLISTA 2020

Här kan ni att kunna läsa hur, när och var era drömmar krossades…

Araslöv 12/9

Final och mycket bra golfspel! Fyra gubbar går bättre än banans par netto, och Janne toppar med 68 netto. Kalle går inte sitt livs runda men det räckte till segern och det räcker. Lägger in Bertils text om finaldagen istället för att bara svamla som vanligt, det är två delar av Bertils finaltrilogi👍

Touravgörandet 2020.En rafflande slutstrid är bara förnamnet! Men vi tar det från början. Kalle leder med 3 poäng, men vi är 6 personer som har chansen att vinna touren. Vädret var bra men det blåste rejält.Vad de två gör som går i bollen innan oss i ledarbollen kan jag inte redovisa, men skall försöka återge lite av nerven från vår boll. Att gå i ledarboll innebär stor press och mycke nerver. Det visar sig direkt på första hålet. Vatten till höger, alla håller 50 meter till vänster. Kalle, Mankan o jag ligger i ruffen Lutten i buskarna i doglegget.Upp mot Green är vattnet fortsatt till höger Kalle o Lutten slår ut i högruffen till vänster. Vi hittar bollarna efter lite letande.Hål 1 slutar med en bogey två dubbla och en trippel.Det rullar på med par å bogeys och ganska jämn i bollen. På hål 5 knäcker Mankan ryggen och tappar slag. Kalle gör birdie på 7 an, det var mycket nära holme in one, nu är han med i matchen på allvar.
Touravgörandet 2020 del 2Mankan knäcker ryggen igen på hål 9 och bryter rundan. Efter 9 hål leder Bertil med 1 före Kalle och 2 före Lutten. Lutten spelar nu mycket bra med 6 raka par från hål 7. Kalle tappar 6 slag på hål 10,11 och 12. Efter hål 15 är jag å Lutten helt lika, Kalle 6 efter. Mankan frågar på 16 onde tee om vi vill veta hur vi  ligger till, men båda nekar med vetskapen att det är väldigt jämt och att vi sannolikt spelar om segern i touren. Vi är då 4 slag under handikappet. Det jag skriver nu om slag hit o dit vet vi inte men vi känner det på oss att vi ligger väldigt bra till. Del 3 kommer senare

1:a Janne

Plötsligt händer det. Hjulen snurrar, lamporna blinkar, man får tillbaka på skatten och Janne vinner enkelt på 68 netto. Rätt vass avslutning med 14 poäng på de sista fem hålen. Alla unnar dig det, med ett litet förbehåll för Lutten…

2:a Mats

Hade säkerligen en skön golfdag och även han med en riktigt vass avslutning. Gick sista nio tre över par, brutto⛳️💪😎snyggt!

3:a Lutten

Ingen kan säga att du inte försökte i alla fall. Har spelat mot dig och vet att du aldrig viker ner dig. Men jag vet vilket hål som du skulle vilja spela om…. Men ett stort grattis till andraplatsen!

4:a Bertil

Du hade avgörandet i din hand, men den här gången var det många som var på hugget och spelade bra. Det är så här finaldagarna ska vara, jämnt, spännande och roligt. Vet att du bara älskar det, du kommer att ta tillbaka bucklan igen.

5:a Jocke

Vilken härlig avslutning för din del efter sommaruppehållet. Nu måste du känna att du är med och hugger på pallplatserna igen, och jag tror att du är nöjd med din fjärdeplacering i totalen. Du lär bli farlig nästa år.

6:a Kalle

Första nio gick som vanligt, sen var det lite skakigare. Men vad gör man inte för att hålla spänningen på topp. Ett jättegrattis till att det räckte hela vägen, och att du kan kalla dig Champ i ett år.

7:a Jörgen

Tufft att komma sjua när man går tre över netto, men bra scorer är alltid roligt. Ser en uppåtgående trend i år. Se till att fortsätt så, tror på dig även nästa år.

8:aPaul

Hade du inte behövt stryka en etta, då hade du kommit upp i tvåsiffrigt. Men plockat poäng i fem av sex tävlingar, det är bara fem gubbar som har grejat det i år.

9:a Roberth

Kanske bättre om vi har finalen en annan datum🙄🤔🤣 Inte så dålig score men som sagt, jäkligt tufft motstånd. Du hade en intjänad slant i pengaligan som du säkerligen hade nytta av i baren.

10:a Tomas

Mest nyfiken på vilken Tequila du tog med dig. Är säker på att du inte behövde dricka hela själv, i år heller…

Ni som får en liten asterisk som ett litet minne av ert kassa spel är:

Bengt.
Gick väl ganska bra, som flickan sa…🙄

Peter. Hallo again… 😎

Thomas Eneman. Min hjälte😇, vi kom på delad plats. Jag kommer inte ihåg vilken…

Håkan. Önskar att jag kunde säga att jag är förvånad 🤷‍♂️

Ulf. Lätträknade poäng😀👍

Mankan, stenläggningen gör sig påmind. Hade du spelat golf som du lägger sten då hade du spelat US Open den här helgen💪

Kalmar 29/8


Jocke väljer bana, lottar bollarna, tvättar sina klubbor, fyller på promillenivån och vinner enkelt. Visste inte att du gillade att lira i regn och åska. Det är väl unnat för det kräver mycket planering, tror han har funderat rätt länge. Eller vad ska man tro när han kollar i sina gamla anteckningar och säger att ni ska spela på Kalmars Röda bana…

1:a Jocke

Helt otroligt hur man med ditt hcp kan ligga fyra över på tre hål därefter en trippel på sjuan och ändå vinna. Avsluta med ett par birdies på åttan och nian gör ju sitt till. Häng i nu, för nu är du återigen med i toppen.

2:a Bertil

Tror inte att någon är förvånad, mer än Bertil själv. Detta trodde du inte efter första nio!!! Men visar att man inte ska ge upp, och gör du ju aldrig. Fina sista nio. Lycka till i Araslöv.

3:a Lutten

Där har ni killen som smyger med till det gäller och det är nu det gäller. Se nu till att Britten cyklar med sina tjejkompisar eller att hon cyklar ensam för ”golvläggare utan gränser” . Bara hon inte får med dig ut, så ska du se att det här kommer att gå bra. Släpp inte styret nu, det är bara att trampa på som man säger i golfkretsar…

4:a Peter😳

Blir tvungen att citera Kalle, ” så onödigt”…

5:a Tomas L.

Hade som vanligt otur med lottningen… Men man kan inte ha tur jämt. Du ger väl inte upp nu inför finalen för du har ju en bra chans att sno åt dig en pallplats. Allt hänger på lottningen…

6:a Janne

Förstår att du redan har fokus på avslutningen eftersom att du bara kan vara koncentrerad i nio hål. Tror att du kommer att äga både på banan och vid prisceremonin i Araslöv. Se till att träna nu, på tacktalet alltså.

7:a Håkan

Bröderna tar första och sista nio, det är genetiskt va? Eller har ni samma mentala coach? Ni kan inte ha varit på samma fest dagen innan i alla fall. Se nu till att avsluta snyggt, du har ju redan fått in en avsevärd summa som kan spenderas i baren.

8:a Kalle

Vad hände? Regn, åska och hagel har vi aldrig spelat bra i men det är bara att skaka av sig! Samla ihop dig nu och se till att förvalta din ledning. Araslöv passar dig säkerligen som handen i handsken.

9:a Jörgen

Vad var det vi kom överens om… Vill minnas att det var betydligt mer än 2 poäng. Sista chansen nu att stöka till det för dom i toppen och att visa att du egentligen är rätt bra på det här.

10:a Mats

Tre närmast hål och otroligt nära en HIO på fyran om jag inte minns fel. Jag satt ju och zappade mellan Europa Touren och Touren. Men jag vill minnas att det var på hål fyra, lite kort i linjen. Tänk om det bara hade hunnit torka upp lite till. En prestation i sig att kamma hem tre närmast hål och komma på tionde plats.

Asteriskgänget består av:

Elmer, gjorde birdie på åttan och tian.

Mankan, börjar gilla dig mer och mer. Gjorde också en birdie på åttan och en på sextonde…

Ulf, gjorde ingen birdie…

Paul, du blir tvungen att stryka en av dina enpoängare inför finalen…

Roberth, jag fick känslan av att någon hade kuperat scorekortshögen…

Kalmar 16/8

Lutten slår till igen och visar samma starka form som han hade, innan han började försöka hänga med Britten på hennes cykelturer. Kalle positionerar sig redan nu inför finalen, han lär hoppas att både ryggen och formen håller i sig. Men det kommer säkert att vara många om budet när det återigen ska avgöras.

1:a Lutten

Ett stort grattis till första vinsten på ett tag. En bra runda med en liten svacka på de tre första hålen på sista nio, men någonstans ska man ju ha svackan. Sen vet vi ju att det är inte din stil att vinna för stort innan det verkligen gäller🏆 Kliver rakt upp på fjärdeplatsen i pengaligan👍

2:a Kalle

Fortsätter med sitt poängplockande även denna tävling. Påminner om hans starka start 2017. Det brukar ha ett samband med att den som tränar mest, vinner mest💪⛳️

3:a Bertil

Samma som förra året om man nu ska prata om liknelser, 18 poäng efter fyra omgångar. Det kommer nog dom flesta av oss ihåg hur det slutade. Ser säkert fram emot nästa tävling.😎⛳️

4:a Jocke

Två över första nio, sen nyktrade han nog till🙄 Mer öl i bagen så fixar du det nästa gång🍺🥇

5:a Roberth

Var du på samma fest som Jocke😳 43 ut och håll i er nu, 56 in🤭 Väljer att inte skriva mer och tror att Roberth är rätt tacksam över det. Men om jag hade skrivit mer då hade jag nog nämnt🙄nä, jag lägger ner här😂🤣😘

6:a Tomas L.

Får ändra fokus eller nå´t🤷‍♂️ Skulle inte du gå i ledarboll i år igen? Öka träningsmängden blir nog svårt🤔

7:a Mankan

Visst är det roligt att vinna, men välkommen in i värmen och gemenskapen. Bra runda, tycker ett tjugotal sanna vänner. Vi tolkar dagens runda som att du har insett att det är rätt kul ändå i det här gänget. Det här är ett jättebra sätt att spela golf på för att få stanna kvar på Touren.

8:a Elmer

Ingenting är sig likt i dessa Coronatider. Det kommer snart ett vaccin, men det är fortfarande väldigt osäkert om det kommer att ha någon bra inverkan på golfsvingen.

9:a Magnus

Du var inte på samma fest som Jocke och Roberth va? 10 slag bättre på sista nio, än första tyder på allt för små drinkar efter midnatt men innan frukost.

10:a Paul

Semesterfirare som bara glider in och rycker åt sig sista poängen. Inte för att själva poängen är så viktig i totalen. Men man slipper den där nesliga asterisken, vilket inte alla gjorde. Typ, det här gänget⬇️

Janne, visste att du skulle komma tillbaka efter sommaruppehållet totalt otränad efter att ha hängt i Ramsnäs mest hela tiden😎🏄‍♂️

Bengt, varit ledig rätt länge nu va. Kommit från rutinerna litegrann…😎

Jörgen, vad har vi sagt om det här. Så onödigt😬

Håkan, då ses vi här igen. Trodde att du hade tagit dig upp från träsket😉

Knaggen, inte jättenära poängplats. Men en asterisk det får du👍

TV-Jonas, kul att du var med. Formen håller i sig trots att det var länge sedan du lirade👍⛳️😘

Sen kommer mina två verkliga favoriter, Peter och Eneman. Vi börjar med Peter som är otroligt jämn i år, faktiskt jämnare än någonsin. Sen har vi Eneman som håller på att spela till sig ett livstids medlemskap på Touren om han fortsätter i den här stilen. Det som är absolut bäst med dom här två guldklimparna, det är att vi har lika många poäng efter fyra tävlingar👍⛳️

Nybro 7/6
Magnus Jonasson, eller Mankan som vi dina riktiga vänner kallar dig. Vi tycker verkligen att du har funnit dig väl tillrätta och kommit in i gänget på ett på väldigt lättsamt och trevligt sett. 😇Vi här på Touren som är dina riktiga vänner 🤗 kan inget annat än att gratulera dig till din första tourseger. Ett riktigt stort grattis🥳🍾 från oss alla till dig som får både Quisling och Judas att framstå som ovanligt vänliga, omtänksamma, ärliga, varma, snälla och sympatiska helyllekillar😉 

Äh, skojar bara🤥 Går man på 67 netto, då vinner man välförtjänt⛳️👍. Jag vet inte så mycket om banans skick men den var säkert i bättre skick innan ni peggade upp. Nybros små stackars greener slet ni väl nästan ut om man kollar in treputtarna. Nybro GK är väl inte känd som en bana man sänker sig på, men den här gången var det två som gick på 67 netto och trean hade 70. Alltid lika roligt när folk spelar bra, det gäller även om man är rookie.🤔Japp, så är det!👍 

1:a Mankan
Drar hem 12 poäng och bidrar med en 10:a till Sommarträffen genom en birdie. Vi tackar för bidraget som vi förstår svider, men du lär få en billig middag den kvällen om du fortsätter spela så här. Blir det ingen snar förändring så kommer vi att bjuda dig på en svinganalys🙄

2:a Jörgen 
Kul att se dig på pallen igen!😎⛳️ Nu är det bara att fortsätta på den inslagna banan. Tänk vilken skillnad det blev när du lade om kosten till vegetarisk och fimpade för gott🙄😂🤣 

3:a Roberth 
Spelar som tidigare år och det oroar en del på touren. Rätt sugen på att gå i ledarbollen i år. Tänk igenom det en gång till innan du återigen står på första tee med ett gäng som inte har en enda öl i bagen😳🍺

4:a Håkan
Vad är din hemlighet? Tränar du? Har du köpt nya klubbor? Eller har du börjat satsa på dig själv?😳🤭Det där lät inget vidare, men ni vet vad jag menar😇 Bytt grepp? Vad du än har gjort, fortsätt med det!

5:a Tomas
Att du gillar berg och dal banor det vet jag, men du behöver ju inte ha ett scorekort som ser ut som en bara för det! Men du har säkert haft en rolig dag på banan🎡 Det brukar du ha⛳️😎

6:a Janne
Poängplockandet fortsätter, lite synd att det är sommaruppehåll nu precis när du har kommit in i spelet. Du är en sann träningsmänniska så vi vet att du inte hinner lägga så mycket tid på golfbanan i sommar, vilket inte påverkar vårt spel lika mycket som ditt. 

7:a Paul
Var det din hammare och snickarbältet jag såg på Blocket i förra veckan? Scoren tyder på att du svingar klubborna mer än hammaren nu. Se till att fortsätta så i sommar☀️⛳️🥃

8:a Jocke
Dyr treputt på 6.an, den kostade sju slag innan du hade lugnat dig igen. Släpp och gå vidare eller vad var det vi sa🙄⛳️Riktigt vass avslutning, vet ju att du har det i dig!🏆 Ett över utan någon birdie👍Det är golf det!

9:a Lutten
Inget jätteflyt på hemmabanan, men led kanske lite med sin spelkompis och då är det inte lätt att spela bra. Men även du hade en schysst avslutning, och det är den man minns oavsett vad man pysslar med👍

10:a Mats
Släpper fram dom andra för att jämna ut siffrorna och hålla humöret uppe på oss andra. Boggie som sämst säger ju en del om hur jämn han är! Kommer garanterat tillbaka mer taggad än någonsin efter sommaren⛳️☀️

Asterisksamlarna är:
Knaggen, som har skrapat ihop lika många asterisker som poäng i år…

Peter, Som bara samlar på asterisker…

Ulf, vänd trenden!!!

Eneman, vilken härlig kille!!!❤️

Elmer, Vad gör du här???

Bengt, gick bättre förra gången…

Bertil, behöver också vända trenden…

Kalle, krya på dig😢🤕⛳️