Resultatlista 2021

Grönhögen var fantastiskt, brukar inte tycka att Grönhögen är den pärla som alla stadsbor pratar om. Lite beroende på att man inte vet vad man kommer till, sedan Bertil tog bort sin hand från anläggningen. Ibland är den fantastisk och ibland känns det som att man spelar en play and play bana. Men med nyrenoverade bunkrar där torven var så jämt lagt att bollarna rullade upp ur bunkrarna vid ett flertal tillfällen.(dock inte mina…) Man blir väl lite hemmablind av att ha så nära vår vackra kust att man inte värdesätter den när man slår ner bollen på stranden som jag provade på hål 4. Jävla skiffer och skit😂 Det enda som fanns att anmärka på var nog greenerna som var både tröga och ojämna⛳️Men det är våra puttar också…

1:a Jens

Hade en riktigt rolig, skön och bra dag på banan. Svårt att hitta bättre spelsällskap. Slog bort en boll och träffade på Janne i ruffen, var så irriterad så att jag glömde att hälsa. Ska gottgöra dig en vacker dag🍾Bjöd in Lind i matchen när man treputtade på 18:e och han sänkte sin birdie.

2:a Lind

Spelade rätt bra för sin ålder, tyvärr räckte det inte att avsluta i världsklass. Det var avgjort långt innan🤭🤣Nä, skojar bara. Men det är tur att du är Djurgårdare ut i fingerspetsarna, vilket gör att du är van att komma tvåa efter Malmö🤭Sorry, jag kan bara inte låta bli🤷‍♂️ Du lär få en gruvlig revansch på banan⛳️🏆

3:a Jocke

Är het iår, har inte sett honom så här på G på några år. Idag på pallplats💪⛳️ Visserligen på hans favoritbana, eller inte… Såg honom inte lira, men tror inte att han var i så många bunkrar. Kul att du är med och fyller på i pengaligan, bådar gott för en rolig avslutning 🍾

4:a Bertil

Hemmabana och knallar runt på sitt hcp och kommer bara fyra. Det är tufft där ute, men ibland är det skönt med ett lågt hcp, annars kunde du lika gärna varit 6:a…

5:a Kalle

Även han går på sitt hcp och hamnar en bit ner. Vet inte så mycket om hans spel, men dom letade bollar på samma ställen som oss.

6:a Roberth

Sista gubben som går på sitt hcp för dagen och trodde kanske att det skulle ha räckt lite längre. Men vi är mitt inne i säsongen och bollen rullar hejvilt på Grönhögen och alla slår långt. Eller bollen rullar långt kan man säga… vilket gör att det blir låga scorer överlag.

7:a Mats

Trög start, men det är många tävlingar kvar. Tror fortfarande på dig i år. Också… Jag åkte hem lite tidigt så jag missade helt hur du hade spelat. Men om det var som vanligt så sa du att du hade en dålig bollträff, sving och puttstroke men att du hade haft mycket tur vilket räddade scoren. Men alla vet att det är tvärtom.

8:a Jörgen

Är med i toppen i år, vilket är på tiden. Var har du varit🤔 Håll i nu så har du ett bra läge att återigen vara kung i baren.

9:a Elmer

Håller så sakta på att finna formen för att plocka poäng på Touren. Har haft en seg period, men trender är till för att brytas. Du lär vara tillbaka efter sommaren i samma form som vi är vana att se dig. Bara du låter bli att anmäla dig till fler golfkurser…

10:a Lutten

Vad har hänt🤷‍♂️Känner inte igen dig i resultatlistan. Du brukar alltid vara med och slås om poäng. Har inte spelat med dig på länge, men du brukar aldrig vika ner dig så jag räknar med att du är tillbaka till hösten för att visa att du bara har haft en liten dipp.

Asteriskgänget:

Mankan, vilken klubba puttar du bäst med…

Janne, hej på dig! Vad gör du här?

Håkan, tack för kaffet ☕️🙏

Bruun, varför gör du så här?

Paul, vad har vi sagt om det här…

Knaggen, såg stark ut💪

Då har vi spelat Möre GK med blandad framgång. Fanns väl ingenting att klaga på, fint skick på banan. Greenerna var långsamma efter regnet för att vara på Möre. Bunkrarna var väl sådär…Restaurangen kan vi inte bedöma den här gången.Roberth storspelade och vann hedersamt på 68 netto. Det är bara att lyfta på hatten och gratta!

1:a Roberth

Bra spelat idag, trots att du avslutade med en Margit när du kände att segermarginalen blev onödigt stor. För det var väl inte dina klena nerver som gjorde sig påminda igen…

2:a Bengt

Sänkte allt på greenerna även om vägen dit inte var spikrak hela tiden.Vi kan ta ett exempel som är värd en plats i Hall of Fame, eller Shame…Peggar upp på hål tre och har 480 m till flaggan. Går en sista gång igenom sin spelstrategi för hålet, gör sin provsving, tar sin stans kollar var han vill landa bollen en sista gång. Kör ett par waggles för att känna sig helt avslappnad. Påbörjar baksvingen och nu går det undan, vänder perfekt på toppen och driver på något helt galet för han ska ju slå lååångt. Träffar bollen, men inte den där perfekta bollträffen som han brukar ha och precis hade på näthinnan. Resultatet blir att han nu har 480,5 m till flaggan.Golf är golf och han kom tvåa i alla fall! Med tre slags marginal till trean.

3:a Kalle

Var inte överens med sin driver, så efter nio hål fick den bara var med i bagen för att det hela fortfarande skulle se manligt ut. Men det var 22 gradaren som fick sköta grovarbetet med alla utslag, och fairwaysslag. 

4:a Bruun

Kniper fjärdeplatsen, ett närmast hål och första nio. Vi vet ju sedan länge att du trivs här och det håller verkligen i sig. Pillade i en birdie och hade säkert en angenäm dag. Nu är det bara att behålla den här känslan genom resten av tävlingarna.

5:a Jörgen

Fortsätter plocka poäng, kan det vara ditt år i år. Jag tror det, absolut tror jag det. Bara ett par hål som strulade till det. Lite finslipning sen är du i topp.

6:a Magnus 

6 par och några hål som strulade. Undrar var jag har hört det… Ring Gamen, ni verkar ha lite gemensamt att träna på. 

7:a Jocke

Undviker en asterisk igen. Har hittat tillbaka till spelet igen, men jag kan tänka mig att vi tycker likadant om Möres bunkrar… Nästa gång är vi i Grönhögen och där är ju inte så många bunkrar, eller…

8:a Mankan

Spelar som många andra den här dagen. Alltså bra, men några hål ställer till det. Ring Gamen, ni kan gå en treboll.

9:a Paul

Provar röd tee och vi får se vad slutsatsen blir. 2 poäng är ändå 2 poäng! Tungt första hål, men det var det för många.

10:a Bertil

Har haft bättre dagar på banan och jag tror att dom bättre dagarna kommer tillbaka när vi lirar Grönhögen. Finns det någon som tror något annat?

Asteriskerna fördelas rättvist ut till:

  • Tomas, ingen poäng idag men en ….
  • Mats, spelade bättre än scoren. Men till ingen nytta…
  • Elmer, ingen höjdarrunda. Men det har du säkert fått veta av Sara…
  • Janne, såg nöjd ut när vi satte oss i bilarna igen…
  • Jens, så kass…
  • Håkan, ännu sämre…sorry😂
  • Knaggen, vad hände där…
  • Lutten, den som skrattar först…
  • Ulf, tur att Eneman är med…
  • Eneman, jäkla otur idag bara…


ÖLANDS GK 24/4

Premiären avklarad och det var sol, lite vind och ett förväntansfullt gäng. Håkans svingkurser är nog det bästa som har hänt mig, nu kan ju ingen slå längre🤭🤣😂 Men även jag har varit där en kväll med Ann-Sofie, lite tilltugg och en Cava. Jag blev riktigt imponerad av Håkans utveckling som klubbens Pro och jag förstår att man fastnar i teknik tänket och vill lära sig mer och mer. Kan bli att man får tid till hösten, vi kanske skulle göra gemensam sak och göra något roligt av det. Lite golfsimulator, lite tilltugg och cava. Vi kan väl fundera, jag är på om ni tycker att det verkar roligt. Men nu åter till gårdagens tävling. Det är lite svårt att på ett ödmjukt sätt skriva att man har vunnit med en runda på 82 brutto, 64 netto och med tretton slag ner till tvåan. Det är ju så här i livet att ibland får man vara glad och nöjd och det är jag idag. Dels för att svingen funkar, axeln håller, jag råkade vinna. Men framför allt är jag glad över att jag återigen kan vara med er och ni kan inte ana vad jag har saknat era ursäkter, skämt, gubbslicar, bortförklaringar, duffar, treputtar, efterkonstruktioner och vita lögner. Ja, det gäller även mig…

1:a Jens

Äntligen tillbaka och det var länge sedan man spelade så bra golf. 64 slag netto med ett par treputtar och dålig puttningen under hela rundan, men förhoppningsvis blir det bättre. Tur med en boll som borde varit out men som studsade in bredvid green efter att ha träffat ett träd.

2:a Kalle

Nöjd och glad efter att ha fått 10 poäng på 77 netto. Har nog aldrig hänt tidigare, men det är väl unnat. Men det lär behövas lägre scorer framöver för att behålla bucklan.

3:a Jörgen

Kul att se dig på pallen igen. Finns ett par hål du skulle vilja spela om va… men, vi ses i baren på Omberg!

4:a Magnus

Spelade en jämn och bra runda utan något katastrofhål, men så hade han haft enorm tur med lottningen. Lätt att spela golf i trevligt sällskap!

5:a Bertil

Börjar med att smyga med i premiären för att sedan bara öka. Vi känner igen det. Men jag trodde på dig, men det kan ha varit för svaga vindar…

6:a Håkan

Spelade riktigt bra första elva hålen, men sedan var han tvungen att fokusera på det administrativa med att hålla i någon annans tävling. Fint av dig och välskött. Dom får bjuda tillbaka i Omberg!!!

7:a Roberth

17, 18… obra! Du får be din gode man att hon börjar jobba mer på det mentala planet. Det borde vara rätt många kurser på gång nere i Södvik…

8:a Knaggen

Ännu en som hade tur med lottningen. Spelade skön golf men slagen rann iväg ju närmare flaggan vi kom. Närspelet kommer när du har fått fler golfrundor i kroppen.

9:a Elmer

Det som började så bra. Sen kröp nog kylan innanför västen. Men två närmast hål, säger ju en hel del. Vi räknar med att du är med i toppen när vi summerar året.

10:a Jocke

Slowstarter, varför började du spela golf på hål tio? Du vet ju att vi räknar alla… Bit ihop och kom igen, det är många rundor kvar.

Sen har vi det här sköna Asteriskgänget som är med mest för den sociala biten.
Bengt, en eagle innan i veckan.

Tomas Lind, 4 par första nio.

Lutten, tuff start…

Ulf, det blir bättre!

Peter Bruun, nästa gång vill jag spela med dig. Du vet varför!

Thomas Eneman, har en jämnhet i spelet som man blir riktigt imponerad av.

Paul, pengarna tillbaka…

Bruno, klokt spelat!!!