Resultatlista 2022

Växjö GK visade sin bästa sida, med regn. Om än inte mot alla odds, så i alla fall mot alla väderprognoser. Tror att jag talar för mig själv, men jag tycker fortfarande att det är en bra golfbana. Det hade varit roligt att spela den utan regn… Tävlingsledningen var väl sådär, Jocke var på semester, Lutten sjuk, Jag som kom in sist satt och åt under prisutdelningen, men vi får tacka Bertil som skötte bokningen och fixade fram ett par priser till närmast hål. Vi får även tacka Mats och Håkan som klev in och styrde upp allt, stort tack till er🙏

1:a Jens

Det här trodde man inte efter genrepet med Robert och Tomas på torsdagens skitrunda och än mindre efter hål ett med en boll rakt i plurret, en perfekt dropp därefter en chip som precis nådde in på green som man följde upp med en treputt. Spelade halvkass golf mestadels men avslutade bättre med ett över på dom fyra sista.

2:a Elmer

Svårslagen är bara förnamnet! Så jäkla jämn så att man nästan blir förbannad… Fattar inte att du inte vann. Spelmässigt så borde du ha vunnit stort, men ren tur som jag hade är också något som är svårslaget och som man kan bli förbannad på. Men det är golf som man brukar säga…

3:a Tomas Lind

Hål 18… Faller på mållinjen, vilket gör att du tappar segern som du hade som i en liten blöt ask i ytterfacket på bagen. Retfullt, men du är jämn och kommer fortsätta ligga i toppen med ditt spel som är jämnare än någonsin.

4:a Mats

Jämn runda som var dagens lägsta brutto. Säkert en av få som varken gnällde på banan eller regnet. Gick in som biträdande tävlingsledare och det tackar vi för.

5:a Bengt

Avslutade betydligt bättre med tio slag färre sista nio än första. Du var nog lite stel i början efter bilresan. Men tog hem stålarna för sista nio och en Betongkeps. Det var nog betydligt mer än vad du trodde när du peggade upp på tian.

6:a Peter

Startade varvet precis som Bengt, men avslutade ett par slag bättre sista nio. Bra spelat sista nio! Kom in på samma netto men Bengts lägre hcp avgjorde.

7:a Bertil

Tävlingsledaren som fixade bokningen och lite priser. Hade en jämn runda utan några katastrofhål. Kom in, lämnade över scorekorten till Mats och Håkan. Sen drog han som en avlöning och hoppades på att jag skulle ta mitt ansvar. Pratade lite osammanhängande om Halmstad och streetgolf…🤭

8:a Håkan

Betydligt bättre tävlingsledare än puttare. Man säger väl inte puttare🤔, men du är helt suverän på tredjeputten. Tror att det är ditt bästa golfslag, om man nu säger golfslag om en putt🤔 Hur som helst så bränner du väldigt sällan din tredjeputt. Vi tackar för hjälpen vid prisutdelningen🙏

9:a Paul

Har hittat tillbaka till sin golfsving efter ett träningsläger med ”gubbarna” och tar återigen poäng. Det här är bara början på säsongen och vi hoppas att det fortsätter så här.

10:a Roberth

Tar hem första nio, ett närmast hål och sista pinnen för dagen, trots ett ständigt gnäll på regn, konstgjord bana och tråkiga hål. Tror inte att han återvänder till Växjö GK inom de närmaste tio åren. Nästa tävling blir på Emmaboda och då kommer han att vara riktigt revanschsugen.

Asteriskklubben består för dagen av:

Kalle, vad slog du sönder när du kom hem😬

Ulf, Irland var säkert bättre på alla sätt😎

Jörgen, tror att Emmaboda är din bana😀

Janne, vad hände…

Thomas, det måste varit din tvillingbror som jag spelade med på förra tävlingen….


Premiären avklarad på Ölands GK och det var kallt och blåsigt i början, men sen kom lite sol och värme. Startpaket som värmde hela rundan, stil och klass! Bättre resultat överlag om man jämför med förra året, men det gör vi ju inte… Elmer visade att gammal är äldst och vi andra tackar för uppvisningen. Damerna spelade innan oss och det är rätt roligt att se hur tävlingsinriktade dom är jämfört med oss gubbar.

1:a Elmer

Gick första nio på 37 brutto och det räckte för att slå elva av oss om vi andra räknade netto. Ledde med två slag över Lind inför sista nio, men höll undan och vann med ett slag.

2:a Jens

Smög sig in mellan Elmer och Lind genom att ha lite mer tur än Lind sista nio. Var överallt på hål 14 men klarade mig undan med 8 i, sen klarade man damtee på 15:e med tre meter men annars flöt de på.

3:a Tomas Lind

Började med en fantastisk öppning första nio som kom lite i skymundan av Elmer. Men 32 netto brukar räcka långt och det hade det gjort även denna gång om det inte hade varit för ett par jobbiga hål på sista nio.

4:a Roberth

Jämn och bra runda som tyvärr inte räckte, idag heller🤭 Men det är inte helt lätt att få ihop scoren när Inger snor alla bra klubbor. Ja, eller den enda som han brukar spela riktigt bra med. Ni vet den där lilla söta hybriden med rosa grepp.

5:a Gamen

En av få som spelade bättre sista nio än första, men så brukar han väl vara på topp när alla andra går och lägger sig. Hade som de flesta andra ett par skithål som ställde till det. Men även detta år tror jag att det är din tur att ta hem touren.

6:a Kalle

Hade typ samma poäng som förra årets premiär och då räckte det till andraplatsen. Det visar lite hur golfen funkar rent generellt. Ett halvstökigt scorekort som saknade den spanska värmen.

7:a Peter

Vad gjorde du i Spanien när dom andra spelade golf🤔 Skojar bara, men även här var det ett ”spanskt” scorekort som saknade värme och bollträff. Men det lär bli bättre när det blir varmare här😎

8:a Paul

Tar ett par poäng och var väl halvnöjd med puttningen. Kan vara dags att pensionera puttern och köpa sig lycka och framgång, precis om vi andra försöker…

9:a Mats

Det som började så bra. Men den här dagen fokuserade du antagligen på att alla andra skulle må gott och spela bra. Servade alla med startpaket med energidryck en bars och en boll som gick spikrakt och långt hela tiden, och det tackar vi för🙏 Du får prova en av bollarna själv i Växjö.

10:a Eneman

Vann längsta drive på alla hålen, tråkigt att vi inte har något sådant pris. Men kul att se att du själv precis som vi anser dig som fullvärdig medlem och att du börjar plocka poäng. Det lär inte vara dom sista om du fortsätter så här.

Asteriskgänget:

Ulf, har hela säsongen framför sig…

Bertil, tolv slag bättre på första nio än sista…

Janne, svårt att bedöma avstånd med kikare…

Jocke, tappade lite sista nio…

Mankan, lite tuff start…

Håkan, nu blir jag nästan avundsjuk på den spanienvistelse…

Bengt, inte som att spela i simulatorn…