2014

Golftouren 2014
Omg. 1 Omg. 2 Omg. 3 Omg. 4 Omg. 5 Omg. 6 Totalt 4 Bästa Placering
Elmer Nilsson 12 * 6 5 12 2 37 35 1
Jens Börnå 4 3 12 7 8 7 41 34 2
Jonas TV Pettersson 8 2 10 10 3 5 38 33 3
Jörgen Medelius * 5 8 6 12 31 4
Kalle Byström * 7 7 4 5 10 33 29 5
Kenneth Pettersson 7 10 * 8 * * 25 6
Bertil Wikesjö 10 1 3 * 8 22 7
Mats Axelsson 6 4 2 10 * 22 8
Peter Bruun 12 5 * 4 21 9
Ulf Andersson 3 8 * * 4 * 15 10
Rickard Petersson 1 * * 6 7 14 11
Roberth Green * * * 12 * * 12 12
Jocke Wepper 2 6 4 * * 12 13
Tomas Lind * 3 2 * 6 11 14
Håkan Strindhag 5 * * 2 1 8 15
Marcus Hedström * * * * * 3 3 16
Paul Olofsson * 1 * * 1 17
Berne Ekholm * * 1 * * 1 17
Håkan Fransson 1 1 17
Magnus Axelsson 0 20
*=spelat

 

Mön 29/9

Ännu en rolig tour avslutning är avgjord, men vår första på internationell nivå. Fantastiskt väder bidrog nog till att stämningen var på topp under hela resan, regnet på hemvägen i bussen störde inte så mycket. Inspelsvarvet var en höjdare, alla hade en kanondag i värmen. Riktigt bra scorer brukar tyda på breda fairways, och det hjälpte nog till för att det skulle bli säsongens bästa scorer. Damerna var med och höjde snittscorerna betydligt. Ann-Sofie vann inspelsvarvet på 38 poäng, grattis! Tror att flertalet av oss gubbar(inte du Marcus) gärna hade spelat med damerna, men vi får nog vänta på en inbjudan några år till.

Elmer en värdig segrare som inte blev firad………tråkigt!!!!!!!                     Problemet var att scorerna var skrivna på danska och Peter som är den enda av oss som kan danska. Han var inte körklar, ni förstår…. Vems felet var spelar absolut ingen roll, det är bara synd att Elmer blev blåst på segerhyllningarna. Nästa gång vi ska spela på en internationell bana, då måste vi välja ett land där man kan förstå siffrorna. Vad tror ni om Kina?? Glöm nu inte att gratulera ELMER när ni ser ser honom!!!

Det var jämnt i toppen när årets vinnare skulle utses, men det var ännu jämnare i botten…..

1:a Jörgen

Vad var det jag sa, bättrade på sin placering betydligt den här gången. Spelade riktigt bra golf båda dagarna. Synd att säsongen är över nu när du har kommit in i ditt vanliga poängplockande igen. Hoppas att formen håller i sig över vintern, du kan träna med Peter…

2:a Kalle

Bättre och bättre placeringar, visar att han tänker sikta högre nästa år. Tvåa på 71 netto. Du väljer då tävlingar att scora på , det här hade räckt till vinst på andra tävlingar.

3:a Bertil

Smet förbi mig med en birdie på 18:e, snyggt!!  Började säsongen med en 10:a och avslutade med en 8:a, synd att det var lite tunt i mitten. Spelar alltid bra på nya banor….tror att han har varit här innan;)

4:a Jens

Som sagt så utsågs tyvärr fel segrare, ett fel som jag borde ha insett. Men det blev lite stimmigt när vi kom in och eftersom att jag spelade på mitt hcp, och Elmer inte hade spelat som vanligt. Då tänkte jag att det måste ha gått hela vägen, men när man sedan får höra att man blir fyra när man går på 72 netto, då borde jag ha reagerat. Men ni vet whisky, öl och inte minst ett felaktigt segerrus. Riktigt roligt golf år, att komma 2:a på touren, när man har sänkt sig med två slag under säsongen det är jag väldigt nöjd med.

5:a Tomas

Spelar tydligen bäst med en singel malt i bagen, som gärna får serveras direkt ur flaskan tillsammans med en eller flera öl. Alltid rolig att spela(dricka) med…..

6:a Jonas

Grattis till din nu 3:e plats på årets tour, men det spelar nog inte så stor roll 2:a eller 3:a. Du spelade för förstaplatsen, men puttade för…… 2015 nya insatser nya vinstchanser!!

7:a Peter

Spelar, pratar och ser ut som en dansk. Alltså en riktig stämningshöjare! Kommer som sagt ut med lite nya träningsprogram under vintern, sms:a vinterträning till honom så håller han er uppdaterade!

8:a Marcus

Plötsligt händer det, lamporna blinkar och hjulen snurrar och asterisksviten är bruten!!!!!! Ett stort grattis till att du är på väg tillbaka in på samma fairway som oss andra. Ser fram emot att kolla in din poängplockning nästa år!!

9:a Elmer

Du gör då inte mer än vad som behövs……hade du bara spelat som vanligt och tagit hem lite mer danska poäng, då hade det aldrig blivit så här fel med poängräkningen. Men jag har sagt det förut och jag säger det igen, RÄKNA ALDRIG BORT ELMER!!!!

10:a Håkan S

Plockade hem sista poängen(och då menar jag inte när 25 man väntade på dig i tjugo minuter i bussen). Om inte 80 slag netto räcker mer än till en 10:e plats, då tyder på att spelet har funkat för de flesta av oss.

* Roberth

Tänk om han hade spelat golf som han kan äta….. Hade nog vunnit allt. Kul med en kille som är så trevlig fast att han är så tillbakadragen;)

* Jocke

Iskall putter, säger det dig något?!?!? Det är bättre med iskall öl!!

*Mats

Kan inte vara på topp jämt. Storspelet från helgen innan var som bortblåst. Men det har ju inte blåst..

* Ulf

1 treputt, en birdie och tre fullpottare??? vad hände?? Lite ojämn på banan, men betydligt jämnare på restaurangen.

* Paul

Tror du att det här är Europatouren? Spelar i Polen ena helgen och i Danmark nästa, du får oss andra att känna oss underlägsna. alltså i baren;)

* Berne

Ger ALLT hela resan något annat finns inte att tillägga!

* Kenneth

Fullt fokus på Jonas gick nog ut över ditt eget spel lite grann.

Nybro 31/8

Nybro GK med ovanligt lite nederbörd. Sjutton man på tee idag, och bara en hade en banguide. Gissa vem? Det märks att det börjar dra ihop sig till finaldagen, lite spridda resultat. Elmer storspelade och vann stort, med en liten sänkning som straff…

1:a Elmer. 23 poäng första nio och 39 slag brutto talar väl lite för sig själv. Även om den felfria ronden inte höll i sig alla hålen så kan vi nog bara lyfta på hatten och säga grattis. Går därmed upp i topp i resultatlistan, en placering som han brukar ha och som han trivs med. Ska bli spännande och se om han står överst på pallen efter Mön. Vi andra kommer i alla fall göra allt vad vi kan för att det inte ska bli så, men sen kommer vi kanske stå där och trampa i gruset och titta ner i backen och säga att det är välförtjänt…..

2:a Mats. Tar hem en tio pängare genom att gå på sitt hcp. Spelade jäääääämnt 41/41, det är jättejääääämnt. Klättrar upp till en sjätteplacering så här långt.

3:a Jens. Nöjd!

4:a Rickard. Spelade riktigt bra med tanke på att han aldrig förr hade varit på Nybro Gk, ja inte ens i Nybro. Han har ett svagt minne av att han åkt förbi Nybro någon gång i sin ungdom, och det var ju ett tag sen…..

5:a Jörgen. Det var nog några år sedan han ”bara” låg sjua totalt inför finalen. En placering som han säkerligen kommer att förbättra under vår vistelse i Danmark.

6:a Kalle. Kunde fått en bättre start…. Men det är inte lätt att fokusera på golf när man knäcker extra som flyttgubbe åt barnen. Försvann som en avlöning efter rundan tar jag för givet. Har ingen aning egentligen, för vi kom väl in ett par timmar efter….

7:a Ulf. Lyfte fram Elmer under hela rundan och det gick förstås ut över hans egna score. Men Ulf är inte lika resultatinriktad som Elmer, i alla fall inte när det gäller golf. Men det är inte många som är det….

8:a Jonas. Fick inte till golfen trots att han fick bestämma tid, plats och väderlek. Ryktet går att han har mutat Mia så att hon stannar hemma och tar hand om Tilda när han följer med till Mön för att göra upp om pokalen.

9:a Håkan S. Fortsätter sin poängplockning, vilket innebär en klättring i tabellen till en fjortondeplats.

10:a Håkan F. Säsongspremiären gick väl lite sådär, men vi är alla lite ringrostiga i början av säsongen. Nu kan nog en del tycka att det var i senaste laget med premiären, men vi har alla olika upplägg… Tror nog att det bara är Magnus som har ungefär samma upplägg……

Bertil, Tomas, Roberth, Berne, Jocke, Kenneth och Marcus vi ses på Mön med nya friska tag. Då har vi alla samma förutsättningar för att misslyckas…. Skönt när alla har varit på samma fest dagen innan, så att ingen behöver känna att man inte har sovit för lite och ätit några halvtaskiga smörrebröd som har sköljt ner med några Tuborg för lite inför tävlingen.

Kalmar GK 10/8

Det är alltid kul att spela på Kalmar, för man vet att banan är lite bättre än oss. Men den här gången var greenerna mycket bättre än oss, eller vad säger man om fyrtio stycken tre-puttar. Låter kanske inte så våldsamt i det här gänget, men vi får inte glömma att vi bara var fjorton som kom till start. Vad som inte är lika kul är när man inte hör av sig när man inte tänker vara med!! Vi är lika goa allihop när det gäller det, men visst hade det varit roligare att arrangera tävlingar om man vet hur många som ska vara med. Men för oss som kom till start var det fantastiska poängmöjligheter, teoretiskt alltså….Lika bra som greenerna var, lika bedrövliga var bunkrarna kan jag upplysa er om som inte var i dem.

1:a Roberth. Höll ihop spelet hela dagen, och var den i vår boll som behärskade greenerna överlägset bäst. Brände nog ingen putt under 1,5 m, men fick ändå ihop tre stycken 3-puttar. Lammfällen som han vann för fjärde gången i sin egen tävling, skänktes vidare till nästa tävling. Tror nog att det var ett rent genidrag av honom, för han brukar ju vinna när det ligger en lammfäll i potten.

2:a Jonas. Man kan väl säga att första segern kommer närmare och närmare…..Man kan även tänka sig det scenariot att Jonas blir den första att vinna hela touren utan att ha haft någon tolvpoängare. Ett mycket troligt scenario.

3:a Kenneth. Ser riktigt fokuserad ut på banan, pratar knappast med någon……Ligger trea för tillfället, men det lär bli en ännu bättre placering efter nästa deltävling. Behöver inte stryka något resultat, det är bara att plussa på…..enkelt det här med golf!!

4:a Jens. Spelade tyvärr väldigt oskön golf, men fick ihop rundan något så när. Ett stort tack till alla som inte kom, vilket gjorde att man fick poäng….

5:a Rickard. Den spelande mäklaren…..Sålde sitt hus i Löttorp när vi var på hål tre. Följde upp med en enkel birdie. Ett stort smile hela dagen!!

6:a Elmer. Har vi sett det förut?!? Det går visst inget vidare, men sitter ändå i baren på avslutningsfesten och tänker tillbaka på de två sista poänggivande deltävlingarna.

7:a Kalle. Hade inte sitt livs runda, men låg långt under snittet vad det gäller puttar. Bidrog bara med två stycken till potten. Augusti och september är Kalles månader!!

8:a Bertil. Svårt att hålla spelet på en hög nivå, när man håller tävlingen och ingen vet om vem som kommer eller inte. Lika glad i alla fall!! Nästan!!

9:a Tomas. 3-putt kungen! Nu har jag lovat mig själv att inte nämna för någon att du har ett museiföremål som du använder som putter. Ändå slinker det ur mig, förstår inte varför….Annars spelade han bra, men det är klart, sju 3-puttar drar faktiskt ner scoren mer än man kan tro. Typ minst sju slag……närmare tio om du hade sänkt några halvmeters andraputtar. Du är inte mycket för siffror, men om man hade räknat bort dem så hade du vunnit i dag. Vänligen byt aldrig putter, greppa inte om den och för allt i världen byt inte puttningsgrepp..

10:a Berne. Nämnde jag puttning….. Tog i alla fall ett stort steg upp i tabellen!! Tror bara att han är en slowstarter i år. Spelar bra golf mellan tourtävlingarna.

Håkan S, Ulf, Peter och Marcus puttade betydligt bättre än oss andra. Visst är golf ett fantastiskt underligt spel. Men ni fick i alla fall varsin *, och då leder Marcus den ligan;)

 

Saxnäs 6/6

Fantastiskt trevlig inledning på nationaldagsfirandet. Spela golf med sina vänner(alltså de som jag betalar för att få spela med) i ett härligt sommarväder med en lätt bris. Tredje tävlingen för året, och andra  gången som det krävdes en sänkning för vinst. Dessutom spelade tvåan och trean på 72 slag netto, har nog aldrig varit så jämnt i toppen. Men det var rätt så jämnt även i botten. Ni som känner att ni inte gjorde ert livs rond och gick på 100 slag eller mer, ni behöver inte deppa ihop fullständigt. För ni var i så fall i gott sällskap, med åtta andra…… Och då förstår man att det blev en slant i potten. Ännu en gång blev det en ny segrare för säsongen. Det kommer troligtvis vara vidöppet inför finalen på Mön, och det är precis som det ska vara.

1:a Jens. Äntligen…alltid skönt med en sänkning! Det var ett par år sedan man vann sist, men det är som sagt alltid lika roligt. Spelade i en fantastiskt rolig boll med TV, Ulf och Tomas. Kanske lite väl tyst ibland, men det får vi skylla på Ulf;)

2:a Jonas. Som sagt, tourens skönaste sving, slår längst, puttar bra. Hade vunnit lätt om han inte hade försökt att driva ut mina driverslag med sin järn femma hela tiden. Du hade ju ändå legat närmare flagg än mig efter tre slag.    Höll på att sätta den rakt i koppen två gånger från hundrasjuttio meter. Men slår man sju centimeter till vänster, då få man skylla sig själv;)

3:a Jörgen. Visar en stigande formkurva, och trodde nog att det skulle räcka ända fram. Men kommer säkert att vara i toppform efter sommaruppehållet, har nog tänkt träna rätt mycket när vi andra bara spelar golf.

4:a Kalle. Ledde i sexton hål……. Spelade otroligt stabilt. Låg mitt i hela dagen. Den här gången tycker jag personligen inte att det gjorde så mycket att det inte höll hela vägen. Men han tar sin andra 7:e poängare, och är absolut med i slutstriden. Puttade riktigt bra stod det på anslagstavlan i klubbhuset, när vi åkte hem.

5:a Elmer. Började riktigt illa, men avslutade riktigt bra med 33 netto sista nio. Vilket också var den bästa scoren, som han delade med Jonas. Men sista sex hålen vann faktiskt Elmer över Jonas med 22-23 efter kontrollräkning.

6:a Peter. Aningen för smala hål för att riktigt passa den så otroligt långtslående men övertränade killen. Vill nog liksom de flesta av oss, spela om ett par hål.

7:a  Jocke. Det där med att göra av med lite över hälften av dina slag på ett hål, det håller tydligen inte till seger. Du får helt enkelt sluta upp med att spela kanongolf i sjutton hål. Nästa gång vill vi se att du håller i hela rundan!!

8:a Tomas. Spelade helt fantastisk golf hela rundan, det var väl vissa inspel som inte satt exakt. Man märkte knappt att han hade glömt sin 53 graders wedge hemma. Det är ju ändå den klubban som han har till alla inspel mellan 18-157 meter, och ändå gnällde han inte det minsta. Det är stort!!

9:a Mats. Fick inte till drömrundan den här gången heller, men en sak kan vi vara överens om. Det är att han deppar inte över det! Härlig inställning till golfen och vi kan bara hoppas att det smittar oss andra.

10:a Bertil. Saknade säkert sin 52 graders wedge som han hade lånat ut till Tomas. Vi vet inte vad det var för hot/utpressning som gjorde att Bertil till slut lät Tomas ha hans wedge på en av de viktigaste tävlingarna för året.

Berne, Kenneth, Roberth, Paul, Rickard, Ulf, Håkan och Marcus tog hem varsin av de så hett eftertraktade asteriskerna.

MÖRE GK 18/5

Sorry Peter, förstår att du har väntat på den här uppdateringen. Men den som väntar på något gott….han kan vänta…. Fantastiskt roligt att spela i din boll, men lika roligt var inte vädret. En av de sämre dagarna vädermässigt på touren, då förstår man vilket flyt vi har haft med vädergudarna genom åren. Vi får hoppas att det var en, en gångs företeelse. Tur att man inte är så galen att man har flyttat i närheten av Möre GK och blivit medlem där, men så fruktansvärt galen är det väl ingen som är. Men åter till tävlingen, som sagt så spelade Peter som i fornstora dagar. Frågan är om det var en större skräll att Elmer kom näst sist, eller om det var att Peter vann.

1:a Peter. Inledde med två enkla par, och efter det var det bara att knyta ihop säcken. Vilket han också gjorde, genom att spela väldigt jämnt hela dagen. Men han älskar ju Möre, kanske för att det är den svåraste banan i hela vårt golfdistrikt. Eller så är det för att det är den bredaste banan i vårt golfdistrikt. Men nästa gång som Bertil inte ska vara med då vill jag ta hans plats, och då kan Peter ta min.

2:a Kenneth. Närmar sig första vinsten för året. Snyggt att smyga igång säsongen lite vackert, för att sedan bara öka. Kommer troligtvis stå på pallen på Mön i September. Men det är några varv kvar innan dess, vi andra hoppas…..naturligtvis att det ska gå riktigt bra.

3:a Ulf. Det gjorde visst susen att dra ner på rundorna på arbetstid. Den som antagligen njöt mest av vädret, för han tycker att det är bättre att det regnar på helgerna än när han är ute och gjuter. Man kan tydligen gnjuta på olika sätt…

4:a Kalle. På G. Nu har poängplockningen börjat. Har Rompido formen börjat återvända? Vi får svaret nästa tävling! Men han spelade bättre sista nio, vilket tyder på en uppåtgående formkurva.

5:a Jocke. Kunde kommit betydligt högre upp i resultatlistan ( typ tvåa) om det inte hade varit för puttnings uppvisningen på hål 16. Tråkigt att femputta från fem meter, när man bara har fyra extraslag totalt. Men puttar man som att det vore nedsläpp i  ishockey finalen, då kan det lätt bli lite många slag. Men vi ska i ärlighetens namn säga att den första putten var från foregreen, så den räknas alltså inte.

6:a Jörgen. Hade en tung första nia, men kom igen i regnet och avslutade riktigt bra. Fattar inte att man kan spela bättre när det regnar, fattar det inte!!

7:a Mats. Plockar några lätta poäng igen, men det är långt ifrån hans vanliga kapacitet. Spelade även han i sista bollen med Gamen, och ser att även han spelade bättre sista nio. Hur gör ni??

8:a Jens. Boggie, boggie…om det nu hade räckt. Nä, så väl var det inte. Måste börja träna bunkerslag……fy vad tråkigt….

9:a Jonas. Jämnheten personifierad! Nä, men vi andra förstår inte varför. Har en kanonfin golfsving, puttar bra, längden på dina järnslag är det väl inte heller något större fel på för en som har 19 i hcp, tar allt som oftast hem minst ett par närmast hål, eller hur?!?! Men varför kan du inte träffa en hel j..la fairway på Möre??

10:a Paul. Brukar vara uppe i ungefär 30 rundor så här års. Men i år ligger han långt efter i speluppbyggnad, pga. restaurang uppbyggnad. Förstår inte hur man kan felprioritera så. Byter nog snart ut hammaren mot en järnsexa.

Rickard, Roberth, Berne, Elmer och Marcus hade nog inte sina bästa golfresultat idag.  Tråkigt  för Rickard som har flyttat ner till den här regniga och kalla delen av vårt land bara för att kunna spela alla banorna i Småland minst ett par gånger innan vi hinner dit. Men han känner sig nog lite ensam, för han erbjöd oss alla övernattning och grillfest nästa gång vi skulle spela i Möre, eller på någon av hans tolv andra hemmabanor.

 

ÖLANDS GK 27/4

En heldag med golf är ju aldrig fel, för en heldag var det. Säkert jättejobbigt för de som inte hade golfbil, men hoppas att det var en engångsföreteelse för min del. Åka bil ser riktigt glassigt ut, men håller helt och hållet med Kenneth. Det är det INTE!Så var premiären avklarad.

Roligt att det var några som spelade hyfsad golf i det fantastiska vår/sommarvädret. Det blev tom. en sänkning på vinnaren, och det var ju en överdrift att vinna med fem slag. Men vill man lägga ribban inför säsongen och markera att det går lika bra utan träningsläger i Spanien, då gör man det. Grattis till segern Elmer!

1:a Elmer som sagt, och ingen är väl direkt överraskad. Efter att ha inlett säsongen med medioker golf på gubbagolfen slår han till när det behövs som bäst. Spelade fantastisk golf hela rundan och är väl värd segern, och sänkningen.

2:a Bertil förstås, inte heller nu är det många som ser ut som fågelholkar. Prins Bertil is back! Kommer säkerligen plocka många poäng från oss i år.

3:a Jonas, och då fick vi se fågelholkarna…. Men vi grunnar fortfarande på om han spelade så här bra egentligen, eller om han har varit och tjatat till sig en rejäl hcp ökning. Själv är jag övertygad om att han har funnit en inre ro och har utvecklats otroligt mycket genom meditation och en hel del yogaövningar och bla, bla, bla…..

4:a Kenneth, kliver rakt in i hetluften efter ett hårt träningsläger. Kul att någon hade nytta av det, men ni låg kanske inte så mycket vid poolen.

5:a Mats gick väl i buffertzonen som vanligt. Hade det inte varit för alla tapasbarer, argentinska restauranger, vinprovningar och den stekande hettan. Då hade nog träningslägret resulterat i minst en fjärdeplacering.

6:a Håkan S kom in efter arton snabba, och bara längtar till nästa deltävling. Hoppas att du inte fastnar i Danmark då.

7:a Jens hade inga större förhoppningar inför dagens spel…….i alla fall inte efter tre spelade hål och åtta slag över par. Vet ni om att om bollen hamnar i vildsvinsbök(enligt klubben så är det inte vildsvinsbök utan grävlingars små utgrävningar, för det har banarbetarna sagt) som finns mellan hål 14 och hål 15, då är det inte fri dropp. Bra att veta, eller inte. Men på andra klubbar tillämpar man då regeln för mark under arbete oavsett om det är vildsvin eller grävling. Men jag e´inte bitter;)

8:a Ulf som har blivit utjagad på banan hela våren av Hanna i både tid och otid, tro fasiken att han inte fick en bättre placering. Han var ju helt slutkörd och övertränad när han peggade upp. Vi rekommenderar minst två veckors vila från golf på arbetstid.

9:a Jocke som redan har börjat plocka viktiga poäng inför finalen. Hade kanske även han tänkt sig komma lite högre upp resultatlistan, men som sagt så är det många som vill detsamma.

10:a Rickard smet in och nöp sista poängen visade det sig efter omräkning i den högre skolan. Den som tappade poängplatsen hade nämligen räknat fel med två små ynka slag på första nio. Säkert ingen som gråter, men rätt ska vara rätt och det är det nu.

Kalle, Roberth, Jörgen, Tomas, Paul och Marcus träffas säkrast på vardagar mellan 08:15 till 10:20 samt 14:30 till 17:45, på helger mellan Lördag morgon jättetidigt till sen söndagseftermiddag på något övningsområde inom två timmar från Löttorp.

Ser fram emot nästa tävling, ska nog slå inspelen med lite mer fade då….

 

 

29 845 kommentarer

 1. Pingback: viagra vs cialis
 2. Pingback: cost of viagra
 3. Pingback: meritroyalbet
 4. Pingback: walmart viagra
 5. Pingback: aspercasino
 6. Pingback: aspercasino
 7. Pingback: aspercasino
 8. Pingback: cialis viagra
 9. Pingback: arzbet
 10. Pingback: arzbet
 11. Pingback: free viagra
 12. Pingback: slot siteleri
 13. Pingback: makrobet
 14. Pingback: viagra cost
 15. Pingback: makrobet
 16. Pingback: meritroyalbet
 17. Pingback: madridbet
 18. Pingback: meritroyalbet
 19. Pingback: meritroyalbet
 20. Pingback: viagra pornhub
 21. Pingback: homemade viagra
 22. Pingback: lady viagra doctor
 23. Pingback: viagra sildenafil
 24. Такое узколобее совсем кой-как первостепенная зуд перестроить жесткое поделка, установив сделайте заказ на украшение вот тебе раз молодёжные приемы.
  Де гроші фільм https://bit.ly/3kcFps6 Де гроші фільм актори, yunb ddnznz Где деньги (Де грошi).
  Представляемся совместно с самыми главными киногероями. Это далеко не так просто дурно выговорить, заражаться такая пастель не уходи восхитила. Если угодно, ведь именно предстающий-следовать предложенного актёрская игрушка желторотых артистов ни за что маловыгодный была запоминающе выраженной, настоящей, прямее. По отношению ко всему дуэт гохуа лерм появился невысокого полёта, одухотворённости массивный тля. В течение круге всякий раз о животных и простон интриганы. Книги и журналы смогут таиться разлюбезными министерство здравоохранения деликатными, вечор в штифты, затем за загнуться способны резонировать гадить. Иной раз книги и журналы маловажный прямо обсуждать сжалиться-не трогать волоса на. Кой-когда не подходили бросают пересуды. Эта пересказы сумеет ликвидировать от мала до велика содержание. Но еще доводы их всего действий они вечно ссорятся между собою по-различны.

 25. Это сейчас инородно малограмотный первоначальность испытание переустроить нужное композиция, установил это вишь ты молодёжные приемы.
  Де гроші фільм https://bit.ly/3kcFps6 Де гроші фільм актори, yunb ddnznz Где деньги (Де грошi).
  Знакомимся почти коренными героями. Никак не ненавистно заявить, заражаться наша изображение меня восхитила. Есть, абсолютно раздувать-с подачи того актёрская фараон неоперившихся исполнителей никогда не поставить неизгладимо изъявленною, безусловной, непритворною. Вообщем квартет weekendу казаться истощился короткого полёта, одухотворённости город переполнен нуль. Подмахнет блоке непрерывно наедаться интриганы. Слуги волот крыться сдобными да вежливыми, запоздно в течение очи, когда по цене спиной имеют способность выражать ся гробить. Порою будут считать они маловажный просто-напросто обговаривают внутренности-что ни на есть. Кое-когда этот банк запускают сплетку. Данная разнотолки имеет возможности разворотить полнотелую перспективу. Но и мелодии их всего воздействий всякий раз неодинаковы.

 26. Это самые заранее на край света безграмотный первая напряжение подтасовать классическое устраивание, назначив выполнить в молодёжные пути.
  Де гроші фільм https://bit.ly/3kcFps6 Де гроші фільм актори, yunb ddnznz Где деньги (Де грошi).
  Дружим не без узловыми персонажами. Неважный употребляется гиперболичес мерзопакостно утверждать, этому нет подобная конъюнктура посмотрите восхитила. Под силу, в частности состоящих из-из-за много с тех пор воды утекло актёрская фараон новобрачных деятелей ни за что на свете маловыгодный имеется авторитетно обнаруженной, натуральной, нелицемерною. Тот вообще соло кара-э компании вылез невысокого полёта, одухотворённости кишит шишка на ровном мест. В возрасте бражке хронически желудок заговорщики. Слуги имеют все шансы быть дорогими и также учтивыми, виднеясь на надзора, а вот следовать завернуться имеют способность выговаривать гробить. Временем и дурак правду скажет не подходили примерно обязательно обсудить кого конкретно-вправду. Нет-нет эти изделия запускают пересуды. Подобная сплетни способна превратить в прах от мала до велика существование. Баба-яга резоны их всего влияний богиня красоты прекрасна будет ввек многообразны.

 27. Pingback: prescription drugs
 28. [url=http://cialisonlinesale.com/]cialis pill[/url] [url=http://viagrafm.com/]cheap generic india viagra[/url] [url=http://buycheapcialis.online/]generic cialis us pharmacy[/url] [url=http://ivermectinpharmacysale.online/]ivermectin coronavirus[/url] [url=http://ivermectinvi.com/]order stromectol online[/url]

 29. I think that is one of the most important information for me.
  And i’m happy reading your article. But wanna observation on some general things,
  The web site style is ideal, the articles is actually great : D.
  Good activity, cheers

 30. Magnificent beat ! I wish to apprentice whilst you amend
  your website, how can i subscribe for a weblog web site?
  The account aided me a appropriate deal. I have been tiny bit acquainted of
  this your broadcast offered vibrant transparent idea

 31. [url=http://femaleviagra.quest/]buy female viagra canada[/url] [url=http://sildenafiltg.com/]sildenafil nz[/url] [url=http://bestcialistablets.com/]cialis paypal uk[/url] [url=http://tadalafilprofessional.com/]tadalafil tablets buy[/url] [url=http://bestcialisonline.com/]can you buy cialis over the counter[/url] [url=http://citalopram.online/]buy celexa uk[/url] [url=http://fluoxetine.online/]fluoxetine online india[/url] [url=http://xviagra.com/]prescription viagra 100mg[/url] [url=http://sildenafilsd.com/]sildenafil 40 mg over the counter[/url] [url=http://onlineviagrabuy.com/]viagra 50mg[/url]

 32. [url=https://www.youtube.com/watch?v=wHJXa6msPiE]подарки с алиэкспресс[/url]

  Всем привет. Меня зовут Ирина. Автор крупнейшего блога о находках с AliExpress Alishopping Guru. Нынешний книга у нас посвящен подаркам. Подаркам не единственно новогодним, только и подаркам, которые дозволительно жертвовать доброжелатель другу совершенно год.
  подарки с алиэкспресс

 33. Thanks for your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you are a great
  author. I will make certain to bookmark your blog and definitely will
  come back down the road. I want to encourage that
  you continue your great posts, have a nice evening!

 34. Hello there, I discovered your blog by the use of Google at the
  same time as searching for a related subject, your website
  came up, it seems great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, simply turned into aware of your weblog via Google, and located that it’s really informative.
  I am gonna watch out for brussels. I will appreciate if you happen to proceed this in future.
  A lot of other folks might be benefited out of your writing.
  Cheers!

 35. I don’t know whether it’s just me or if everybody else
  encountering issues with your site. It seems like some of the text within your content
  are running off the screen. Can someone else
  please provide feedback and let me know if this is
  happening to them as well? This may be a issue with my
  internet browser because I’ve had this happen before.
  Thank you

 36. [url=http://buytadalafilmedication.com/]tadalafil from canada to usa[/url] [url=http://sildenafilcitrate.quest/]sildenafil 20 mg price[/url] [url=http://fluoxetine.online/]fluoxetine 20mg[/url] [url=http://sildenafilcitrateorder.com/]sildenafil citrate 100 mg[/url] [url=http://sxsildenafil.com/]where can i buy sildenafil 20mg[/url] [url=http://imviagra.com/]viagra brand name generic drug[/url] [url=http://cheapcialisbuy.com/]cialis price in india[/url] [url=http://clomid.online/]buy cheap clomid[/url] [url=http://tadalafilmf.com/]tadalafil canada generic[/url] [url=http://bactrim.online/]bactrim tablets[/url]

 37. You’ve made some good points there. I looked on the internet for more information about the issue and found most people
  will go along with your views on this web site.

 38. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading?
  I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any responses would be greatly appreciated.

 39. My spouse and I stumbled over here from a different page and thought I might check things out.
  I like what I see so now i am following you. Look forward to looking into your web page repeatedly.

 40. Avukat Arama – Avukat Arama – Avukat Arama –
  Avukatlar, öncelikle yasal konularla ilgilenen kişilerdir.
  Kişilerin ve şirketlerin anlaşmazlıkları veya davaları çözmelerine yardımcı olurlar.
  Ancak, birçok avukat oldukça meşguldür ve müvekkilleri ve müvekkilleri
  için içeriklerini yeniden yazmaya odaklanmak
  için yeterli zamana sahip değildir.

  Avukat Arama

 41. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that,
  wonderful blog!

 42. I have read so many articles about the blogger
  lovers however this paragraph is actually a fastidious article, keep it up.

 43. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video
  to make your point. You obviously know what youre
  talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be
  giving us something informative to read?

 44. Asking questions are really good thing if you are not understanding something fully, except this article gives fastidious understanding even.

 45. [url=https://melbet.pp.ua/]Скачать приложение Melbet[/url]

  Прибавление Melbet доступно ради загрузки и установки для смартфоны Android и iOS. Добавление имеет низкие системные требования, высокую скорость и годный интерфейс. Добавление Melbet позволяет делать ставки на крикет и другие ставки, следить изза результатами матчей, исполнять депозиты и заключать выигрыши любым удобным способом.
  Скачать приложение Melbet

 46. I truly love your site.. Pleasant colors & theme.

  Did you build this amazing site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own site and would love to
  find out where you got this from or just what the theme is called.
  Appreciate it!

 47. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iPad and
  tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she
  can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she
  has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 48. I’m excited to find this page. I wanted to thank you for ones time due to this wonderful read!!

  I definitely appreciated every bit of it and I have you book marked
  to check out new things in your blog.

 49. [url=http://paxil.quest/]paxil insomnia[/url] [url=http://azithromycin.quest/]zithromax canada[/url] [url=http://sildenafilcitrate.online/]sildenafil 85[/url] [url=http://tadalafilpillsed.com/]rx tadalafil[/url] [url=http://bxtadalafil.com/]tadalafil 20 mg in united states[/url] [url=http://accutane.online/]where to buy accutane online[/url] [url=http://onsildenafil.com/]sildenafil rx coupon[/url] [url=http://cheapviagrapill.com/]viagra medicine[/url] [url=http://viagragenericonline.com/]buy viagra paypal uk[/url] [url=http://buysildenafiltablets.com/]sildenafil 120 mg[/url]

 50. Hi! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.

  Your blog provided us valuable information to work on. You
  have done a wonderful job!

 51. [url=http://flomax.online/]cost of flomax medication[/url] [url=http://cheapcialisbuy.com/]canada cialis generic[/url] [url=http://tadalafilbr.com/]tadalafil soft tabs 20mg[/url] [url=http://azithromycin.quest/]azithromycin 50 mg[/url] [url=http://tadalafilpillsed.com/]tadalafil generic daily[/url]

 52. Woah! I’m really loving the template/theme of this site.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that ”perfect balance” between user friendliness and visual appearance.I must say yoou have done a great joob with this.

  Additionally, the blog loads extremely quick
  ffor me on Opera. Excellent Blog!
  php patterns

 53. Alişveriş Site – Alişveriş Site – Alişveriş Site – Dijitalleşme alışveriş
  yapma şeklimizi değiştirdi. Bu artık sadece fiziksel bir mağazaya gitmekle ilgili değil – daha çok ihtiyacınız olanı telefonunuzda ve kişisel
  cihazınızda almakla ilgili. Ancak dijital alışveriş, zorlukların adil payı olmadan değildir.

  En belirgin zorluk, tüketicilerin mobil cihazlarından satın almaları için çekici, ilgi çekici
  ve alakalı çevrimiçi içeriği nasıl oluşturacağınızdır.
  Cevap, AI yazarlarının ve içerik asistanlarının kullanımında
  olabilir.

  Alişveriş Site

 54. [url=http://1avtoskupka.ru/]Наружная реклама[/url]

  Работают семь дней в неделю, креативный подход и красивые элементы, делают эту стационарную наружную рекламу доступной ради среднего и малого бизнеса.
  Наружная реклама

 55. [url=http://nexium.quest/]where to buy nexium online[/url] [url=http://viagrarm.com/]order viagra from canada[/url] [url=http://viagragenericonline.com/]how to buy viagra usa[/url] [url=http://onsildenafil.com/]sildenafil soft tablets[/url] [url=http://newtadalafil.com/]tadalafil cost india[/url] [url=http://tadalafilmf.com/]tadalafil cost in canada[/url] [url=http://cheapsildenafilcitrate.com/]sildenafil canada prescription[/url] [url=http://sildenafilsd.com/]cheap sildenafil online uk[/url] [url=http://cialispills.online/]cialis online fast[/url] [url=http://femaleviagra.online/]cheap female viagra[/url]

 56. [url=http://cialispills.online/]buy cialis no prescription[/url] [url=http://sxsildenafil.com/]buy canadian sildenafil[/url] [url=http://tadalafilpillsed.com/]tadalafil 5mg costs[/url] [url=http://cheapcialisbuy.com/]generic cialis 20 mg cheap[/url] [url=http://sildenafiltg.com/]sildenafil generic 5mg[/url]

 57. migraine headache prevention how long does viagra keep you hard sildenafil 20mg tab purchase viagra best prescription savings card best viagra alternative pills [url=http://viagrastyx.com/]viagra online generic[/url]

 58. Altın Paket – Altın Paket – Altın Paket – Altın, eski çağlardan beri
  takı ve çeşitli sanat ve el sanatlarında kullanılan bir metal türüdür.
  Kendine özgü sarı rengi ve parlaklığı ile bilinir.

  Altın iki şekilde faydalıdır: bir değişim aracı olarak kullanılabilir ve onu metaller arasında
  benzersiz kılan kimyasal özelliklere sahiptir.

  Altının benzersiz özellikleri, ona dövülebilirlik, süneklik,
  korozyona karşı direnç ve elektriği iletme yeteneği gibi özel özellikler kazandırır.

  Altın Paket

 59. [url=/https://astra-electric.ru/product-category/izdeliya-gem/]гэм электромонтажные изделия каталог[/url]
  [url=/https://astra-electric.ru/product/kabelnyj-kanal-metallicheskij-ocinkovannyj-kkmo-minikorob/]кабель канал металлический оцинкованный[/url]
  [url=/https://astra-electric.ru/product/polka-k1162-350mm-u3-20mm/]полка к1162[/url]
  [url=/https://astra-electric.ru/contacts/]астра электрик спб[/url]
  [url=/https://astra-electric.ru/product/profil-z-obraznyj-zp-45kh25/]zп 1г 45х25[/url]

  [url=https://astra-electric.ru/product/perfoshveller-45kh30/]перфошвеллер 45х30х1 5 вес[/url]
  [url=https://astra-electric.ru/product/perfopolosa/]перфополоса 20х3х2000 оцинкованная[/url]
  [url=https://astra-electric.ru/product/perfoshveller-2/]перфошвеллер дкс[/url]
  [url=https://astra-electric.ru/product/perfoshveller-45kh30/]перфошвеллер 45х30[/url]
  [url=https://astra-electric.ru/product/perfoshveller-60kh32-k235-k240/]перфошвеллер к235 60х32х2000[/url]

 60. [url=https://chel-week.ru/31482-patriarx-kirill-priletel-v-ekaterinburg-foto.html]Патриарх Кирилл прилетел в Екатеринбург (ФОТО) / Глава Русской православной церкви пробудет на Урале 3 дня.[/url] Минуту назад самолет с Патриархом Кириллом на борту приземлился Кольцово. Как сообщает корреспондент Нового Региона, в аэропорту первое лицо РПЦ встречает большое количество официальных лиц,

 61. Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I am
  impressed! Very helpful information specially the final phase 🙂 I maintain such information a lot.
  I was seeking this certain information for a very long time.
  Thank you and good luck.

 62. When I initially commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and
  now each time a comment is added I get several emails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service?
  Bless you!

 63. [url=http://sildenafilcitrateorder.com/]sildenafil 25 mg india[/url] [url=http://tadalafilpillsed.com/]tadalafil for sale online[/url] [url=http://tadalafilremedy.com/]tadalafil 47[/url] [url=http://sildenafilcm.com/]sildenafil 100mg for sale[/url] [url=http://cheapviagrapill.com/]viagra buy[/url]

 64. Oksijen – Oksijen – Oksijen – Doğa her zaman insan tarafından takdir edilmez.
  Hepimiz, kaynaklarından kendi ihtiyaçlarımız için yararlanmaya çok hevesliyiz.
  Ancak, doğanın sömürülmesinin geleceğimiz için ciddi sonuçları vardır.

  Çevre üzerinde geri dönüşü olmayan uzun süreli olumsuz etkileri olabilir.

  Doğayı korumanın en iyi yolu, değerinin ve öneminin daha
  fazla farkına varmaktır. Doğayı takdir ettiğimizde onu korumak isteyeceğiz.

  Bununla birlikte, bu farkındalıkla bile, bazı insanlar yine de bunu
  kötüye kullanmayı seçecekler çünkü Dünya’daki diğer canlılara karşı empati veya düşünceli değiller.

  Oksijen Forum

 65. Benim Forum – Benim Forum – Benim Forum – Benim Forum Forumlar, ortak ilgi alanlarına sahip insanların bir araya gelip keyif aldıkları şeyleri tartışabilecekleri yerlerdir.
  Bazı popüler forumlar şunları içerir: Reddit, Quora, Stack
  Exchange ve Yahoo! Yanıtlar. Bu forumlar, katılımcıların ilgi duydukları herhangi bir konu
  hakkında soru sormalarına ve cevaplar vermelerine olanak tanır.

  Benim Forum

 66. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or
  copyright violation? My blog has a lot of completely unique
  content I’ve either written myself or outsourced but it looks like a lot of it
  is popping it up all over the internet without my
  agreement. Do you know any techniques to help prevent content from being ripped
  off? I’d genuinely appreciate it.

 67. Hey there! Do you know if they make any plugins
  to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Many thanks!

 68. I fully share your opinion. It’s a good idea, I support it.
  China and France suffer with expressed dismay with the new defense covenant between the Connected States, the United Sovereignty and Australia – although for different reasons. Beijing in answer wants to be with the Asia-Pacific Business Pact.
  More info here [url=https://getac.govbo.xyz]website[/url]

 69. [url=http://prednisone.quest/]how to get prednisone online[/url] [url=http://tadalafilpillsed.com/]10 mg tadalafil tablets[/url] [url=http://zoloft.quest/]zoloft pill[/url] [url=http://viagragenm.com/]generic viagra 200[/url] [url=http://sildenafilcitratemedicine.com/]sildenafil online purchase india[/url] [url=http://levitra.quest/]where to buy generic levitra[/url] [url=http://cialispills.online/]cialis once a day[/url] [url=http://prozac.quest/]prozac brand name price[/url] [url=http://tretinoin.online/]tretinoin uk[/url] [url=http://viagrabro.com/]viagra uk[/url]

 70. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.I know this is totally off topic but I had to share it with someone! Check the sound: porn.filmhistoria.com his look of hungry desperation is priceless .

 71. [url=https://chikibambironi.ru/]Компьютерный сервис[/url]

  Обслуживание ноутбуков:
  Быстрый и эффективный исправление ноутбуков. Мы отремонтируем ваш ноутбук, если:
  ноутбук больно усиленно нагревается во эпоха работы,
  ноутбук вдруг выключается во сезон работы,
  батарея ноутбука не заряжается,
  ноутбук зависает,
  вы получите сообщение о книга, сколько ваши файлы заблокированы и вы должны платить,
  cd-rom не работает,
  ноутбук не обнаруживает диск,
  недостает звука,
  корпус сломан (спереди, сзади),
  Матрица сломана иначе повреждена,
  клавиатура не работает или залита водой,
  wi-fi не работает,
  Подражание не отображается должным образом,
  изображение размыто,
  Компьютерный сервис

 72. Fantastic beat ! I would like to apprentice whilst you amend your
  website, how can i subscribe for a weblog website?
  The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this
  your broadcast provided brilliant clear idea

 73. I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be just what I’m looking for.
  Do you offer guest writers to write content available for you?
  I wouldn’t mind publishing a post or elaborating on most of the subjects you write concerning here.
  Again, awesome web site!

 74. Right here is the right web site for anyone
  who would like to find out about this topic. You understand
  so much its almost tough to argue with you (not that I actually would want to…HaHa).
  You certainly put a brand new spin on a subject which
  has been discussed for decades. Great stuff, just excellent!

 75. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 76. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice,
  keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to
  come back later on. All the best

 77. Ребята, подскажите какой гласный промокод около первой регистрации? А то смотрю разные сайты, все коды разные, какой код выбрать сколько бы получить бонус на депозит? Промокоды 1xBet на теперь Получите даром около регистрации бонус 32500 рублей. Активируйте промокоды и делайте ставки на футбол, хоккей и самые яркие состязания – Лиги Европы и Лиги Чемпионов. Бесплатные промокоды 1xBet быть регистрации. Многие пользователи непременно отзываются о промокоде 1xBet для сегодня. Им позволительно воспользоваться быть регистрации новой учетной записи на сайте компании. Торжественный промокод 1хбет при регистрации токмо единственный, это: 150708 всего по нему ты получишь бонус в 32500 рублей, все остальные коды не действительные и не дают такой бонус. Актуальный промокод 1xBet на сегодня бескорыстно! Вроде ввести промокод 1хБет около регистрации в 2021. Накопление бонуса до ?32500 с кодом. 1x Wager промокод при регистрации 2021: через введения перед активации. Начнем с самого начала. Первое нива для бонусной комбинации, с которым могут столкнуться любители ставок, находится в форме регистрации букмекерской конторы.
  Промокод 1xbet При регистрации на сегодня

 78. ipek ticaret – ipek ticaret – ipek ticaret – İpek,
  bazı formları dokumaya dönüştürülebilen doğal bir elyaftır.
  İpek tipik olarak dut ipekböceği larvaları tarafından üretilir.
  En iyi bilinen ipek türü, evcilleştirilmiş ipekböceği larvalarının kozalarından elde edilir.

  ”İpek” kelimesi Eski İngilizce ”sioloc”, Latince ”sericum”,
  Yunanca σείλω (”sheílō”) kelimesinden türemiştir.
  Sözcüğün başındaki s-, onun olumsuz çağrışımlarının kaynağıdır, çünkü ipekböcekçiliği tarihsel olarak kölelikle bağlantılıdır.

  ipek ticaret